Twitter & de kracht van herhalen

10

Een onderwerp waar je – op Twitter & daarbuiten – over kunt blijven discussiëren: kun je berichten op Twitter herhalen? Ik ben van mening dat dit wel kan en doe dit met Blogaholic.nl ook.

Twitter is een vluchtig medium, vluchtiger dan Facebook. Waar je zodra je Facebook opent sneller je hele tijdlijn nog even naleest, lees je bij Twitter hooguit teen half uur terug. Of je bekijkt een speciale lijst die je hebt aangemaakt. Maar ik denk dat er maar weinig Twitteraars zijn die alles teruglezen. Dat is simpelweg ook te veel: per seconde worden er wereldwijd 1.600 tweets verstuurd!

Hoe val je op tussen al die tweets? Nauwelijks. En jouw tweet wordt snel over het hoofd gezien. Meerdere keren per dag plaatsen kan dus zeker nuttig zijn. En hoeft zeker niet als spam gezien te worden. Mits je het goed aanpakt.

Nieuwe blogartikelen via Twitter aanjagen

Zodra je een nieuw artikel hebt geplaatst op je blog, ga je deze natuurlijk direct aanjagen op social media. Naar gelang welk media voor jou het meest geschikt zijn. Mocht Twitter tot één van jouw belangrijke media behoren dan plaats je hier direct een linkje. Maar schroom niet om deze later op de dag nog een keer te plaatsen, of misschien wel twee keer. Plaats hem ‘s morgens vroeg voor de ochtendploeg en in de avond voor de mensen die overdag hard werkten en geen tijd hadden voor Twitter.

Let wel op: omdat je dit op dezelfde dag doet, is het verstandig om elke keer een andere tekst te plaatsen en mensen op een andere manier te triggeren. Doe dit ook het liefst op een handmatige manier, waarbij je de tweede (of derde) tweet wel zou kunnen inplannen met Hootsuite.

Oude blogartikelen herhalen op Twitter

Oude blogartikelen zijn een beetje een ondergeschoven kindje, ze liggen veelal een beetje in het archief stof te vangen. Zonde! Want je hebt enorm veel tijd aan deze artikelen besteed én ze kunnen ook nog eens van gigantische meerwaarde zijn voor je doelgroep die eerder dit bericht heeft gemist. Omdat Twitter te vluchtig is, of omdat ze jouw blog pas sinds kort volgen. Oude blogartikelen verdienen dus zeker wel aandacht.

Hoewel er tal van manieren zijn om oude blogartikelen onder de aandacht te brengen, is het herhalen op Twitter één van mijn favorieten. En ook nog eens eentje die me heel weinig tijd kost dankzij een handige plugin: Revive Old Posts. Doorgaans ben ik niet van de automatische berichten, maar voor deze maak ik graag een uitzondering.

Wat de plugin doet? Hij zorgt er – nadat je alles hebt ingesteld zoals jij wilt – voor dat jouw oude blogposts automatisch op Twitter worden doorgeplaatst. Zo vaak als je wilt, met de posts die jij wilt (je kunt specifieke posts, bijvoorbeeld tijdgebonden artikelen, uitsluiten) en met de hashtag of toevoeging die jij wilt. Handig toch? En hoe meer berichten je hebt geschreven hoe minder kans dat mensen dubbele Tweets te zien krijgen.

De tweets die je verstuurd via deze handige plugin worden apart gemeten in Google Analytics. En je kunt dus al heel snel zien of dit voor jou voldoende verkeer oplevert. Bij mij staat hij in de vijf meest belangrijke verkeersbronnen. En elke ‘oude tweet’ levert ook nog een retweets en favorites op. Klachten over herhaling? Nog niet gehad!

Let op!

Ik heb de bovengenoemde plugin op 1x per acht uur staan, ofwel drie tweets per dag (waarvan er één midden in de nacht is, dus vermoed dat deze weinig wordt gelezen). Daarnaast besteed ik één of twee tweets per dag aan mijn nieuwe post. Vijf tweets dus. Maar als dit mijn enige vijf tweets zijn, dan ben ik snel alleen een uithangbord voor mijn website. En dat wil ik voorkomen! Ik neem dus ook de tijd om bewust op andere te reageren, of om andere bloggers op Twitter advies te geven, of om linkjes van andere toffe blogs te delen. Zodat de afwisseling in mijn tweets blijft en het niet een grote herhaling wordt van linkjes. Voorkom deze valkuil ook!

Extra informatie (08/03/2016): uit onderzoek is gebleken dat Twitter je deels kan suspenden bij gebruik van de Revive-plugin. Wees voorzichtig met het gebruik ervan, ik heb mijn frequentie en aantal hashtags drastisch verminderd. Je kunt er meer over lezen op Legal Coffee.

Twitter & herhalen: vind jij ook dat dit kan of stoor je je er juist aan? Ik hoor graag jouw mening.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties10 reacties

  1. Ik heb geen probleem met herhalen op Twitter. Ik vind het juist handig. Zoals je zegt, zijn er gewoon teveel tweets waardoor je niet altijd terugscrolt en zo misschien een leuk artikel mist. Daarom vind ik het fijn als bloggers hun artikel een paar keer herhalen. Ik promoot mijn nieuw artikel trouwens ook 2 a 3 keer per dag!

  2. Wat een handige plugin! Ik ga hem gelijk installeren. Want, ik ben er heel eerlijk in, mijn blogposts mogen best af en toe wat vernieuwde aandacht hebben. Dank je wel voor het delen@ ik vind trouwens dat het best moet kunnen dat je herhaalt op Twitter!

  3. Het is inderdaad belangrijk dat je ook over andere dingen dan je blog twittert, want anders is er toch geen enkele reden om je naast op bloglovin ook op twitter te volgen. Verder vind ik het wel irritant als mensen teveel over hun blog twitteren. Ik lees namelijk meestal wel alles wat voorbij komt. Teveel reclame gaat dan vervelen en vergroot de kans dat ik je ontvolg. Maar leuke oude blogposts herhalen, dat kan best. Al gebruik ik zelf liever interne links op mijn blog en aan het einde van het jaar een terugblik op de beste boeken van dat jaar.

    • Tenzij mensen natuurlijk een account hebben dat over bloggen (en hun blog over bloggen) gaat 😉 90% van mijn tweets gaat dan ook over bloggen, of het nu over mijn eigen blog is of gewoon conversaties over bloggen. Voor privé gezelligheid heb ik nog een privé account overigens. Die had ik immers al voor ik aan Blogaholic begon.

  4. Ik heb revive old posts ook gebruikt. Maar kreeg hier veel klachten over van vaste lezers dat ze zich er aan ergerden een gelezen bericht opnieuw voorgeschoteld te krijgen. Heb het nu ook een paar keer bij jou gehad en is inderdaad niet prettig. Dan maar niet, er zijn ook andere wegen.

    • Ik gebruik revive old post ook, maar ik heb ‘m ingesteld op 1x per week (168 uur). Daarnaast zet deze plugin ‘Uit mijn blogarchief’ voor de link van de oude blogpost. Iemand die mijn blog actief volgt, weet dan direct dat het een bericht is dat hij al gelezen heeft.

  5. Goede tips inderdaad! Ik ben soms ook een beetje bang dat het te veel een uithangbord wordt.. Ik reageer wel vaker op andere twitter accounts maar deze komt dan onder het kopje ‘tweets en reacties’ te staan terwijl je als eerste alleen op mijn ‘tweets’ uitkomt. Hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel 😉

    Anyways, afwisseling is idd key hier denk ik zo!

    • Ik snap je 🙂 Al weet ik nooit hoeveel mensen echt via Twitter.com naar je profiel gaan, doen ze dat via een app dan zie je namelijk al mentions. Ik denk dat het algehele beeld in de timeline zelf gewoon in balans moet zijn.

Laat een reactie achter