De beste WordPress plugins op een rij

In de artikelen op Blogaholic.nl komen met grote regelmaat handige WordPress-plugins voorbij. Heb je even geen tijd om alle artikelen te lezen dan vind je hieronder een lijst met de beste WordPress-plugins. Mét handige linkje naar het artikel waarin deze beschreven staat.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een WordPress plugin

Met een aanbod van ruim 35.000 plugins kan het nog wel eens zoeken naar een speld in een hooiberg zijn op de WordPress-website. Het aanbod is zo groot. Hoe je je zoektocht begint? Let sowieso op de volgende punten:

  • Wanneer is de plugin voor het laatste gupdate? (de maker is nog actief met verbeteringen als dit gebeurt)
  • Wat is de gemiddelde beoordeling van de plugin?
  • Hoeveel downloads heeft de plugin al gehad?

De beste WordPress plugins op een rij

Regelmatig wordt mij advies gevraagd over de beste WordPress plugins. Ze komen dan ook regelmatig terug in de artikelen op Blogaholic.nl. Hieronder kun je alle besproken plugins vinden in een handig overzicht. Zo wordt het aanbod al een beetje voor je gefilterd en vind je sneller waar je naar op zoek bent.

SEO

Wil jij aan de slag met SEO (zoekmachine-optimalisatie) voor jouw blog? Dit zijn de in mijn ogen beste WordPress plugins. Gebruik ze zorgvuldig en het zal je meer verkeer opleveren.

Praktisch!

Omdat bloggen al intensief genoeg is, is het fijn dat er plugins bestaan die het blogleven net wat makkelijker maken. Deze praktische plugins mogen wat mij betreft niet ontbreken.

Social

Social media wordt een steeds belangrijkere verkeersbron voor bloggers. Zorg dat jouw blog social media-proof is en je de beste WordPress-plugins gebruikt.

Productiviteit

Bloggen kost tijd, veel tijd. En helaas zitten er maar 24 uur in een dag, en 7 dagen in een week. Met deze WordPress plugins kun je echter productiever én efficiënter werken.

Let op!

Waar een plugin bij de een wel goed werkt, kan het zo zijn dat dit bij een ander voor foutmeldingen zorgt. Bijvoorbeeld omdat een plugin niet compatible is met je WordPress-thema. Of omdat hij conflicteert met een andere plugin. Kijk dus altijd wat voor jou het beste werkt en of de zojuist geïnstalleerde plugin op je blog geen problemen veroorzaakt.

Ook is het handig om te checken welke WordPress plugins voor eventuele vertraging zorgen op jouw website. Dit kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor zoekmachine-optimalisatie. Je checkt dit eenvoudig met de – jawel! – plugin P3 Profiler.

Nog meer beste WordPress plugins?

Benieuwd naar meer? Deze lijst met de beste WordPress plugins (geselecteerd uit de enorme database van WordPress) wordt regelmatig geupdate aan de hand van nieuwe artikelen. Houd deze dus in de gaten.