Blog advies: starten met zoekmachine optimalisatie

Je bent begonnen met bloggen en af en toe druppelt er wat verkeer binnen via zoekmachines. Je gebruikt wel een SEO-plugin, maar verder heb je weinig kaas gegeten van zoekmachine optimalisatie. Niet op het gebied van content, maar ook zeker niet op het gebied van techniek. Wat nu?

Hoewel zoekmachine optimalisatie (SEO) niet per definitie hoge wiskunde is (het Google-algoritme overigens wel) kan een start nog wel eens moeilijk zijn. Waar moet je opletten en bovenal: waar let Google op? Welke plugins en tools helpen je om meer zoekmachineverkeer op je website te verwelkomen? Is je website technisch in orde, volgens de richtlijnen van Google? Kun je je blogposts beter optimaliseren? Al deze vragen komen aan bod als je bij mij blog advies aanvraagt op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Wat kun je verwachten van dit blog advies?

Wil jij een goede start maken met zoekmachine optimalisatie, dan kun je mij inhuren voor een quickscan van jouw blog. Aan de hand van mijn bevindingen schrijf ik een adviesrapport voor je, waarmee je direct aan de slag kunt. Wat er in o.a. in dit adviesrapport staat?

  • Een technische scan van jouw blog, waarbij ik niet alleen let op linkstructuur, maar ook je broncode check om te kijken of alles hier goed staat en Google jouw website goed kan lezen. Aan de hand van een door jouw beschikbaar gestelde inlog kijk ik ook naar evt. ontbrekende plugins of de instellingen van plugins die je al wél gebruikt.
  • Een uitgebreide analyse van drie willekeurige blogposts: wat kan er beter aan deze blogposts? Ik zal hierin ook zoekwoordonderzoek voor je doen, misschien moet je de focus in het artikel wel net verleggen.
  • In het geval van een niche: een lijst met mogelijke zoekwoord-combinaties waar je over zou kunnen schrijven én waar je veel verkeer mee zou kunnen trekken.

Uiteraard zal er bij de analyses waar nodig achtergrondinformatie over SEO terugkomen, of worden verwezen naar de voor jou nuttige artikelen op Blogaholic.nl. Zo weet je niet alleen wat je moet doen, maar ook waarom je het doet. Zoekmachine optimalisatie wordt dan niet alleen logischer, maar ook meteen een stuk makkelijker.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een blog advies m.b.t. de zoekmachine optimalisatie van jouw blog kost € 139,- ex btw. Mijn uitgebreide advies heb je binnen twee weken in huis. Je kunt dan direct zelf aan de slag. Wedden dat jouw zoekmachineverkeer binnen een paar maanden zal stijgen?

Interesse in dit blog advies? Mail naar info@blogaholic.nl.