Finally! De blogplanners van 2016

16

Het mag qua blogs dan wat stiller zijn op Blogaholic, dat betekent niet dat er achter de schermen niets gebeurt. Op veler verzoek stond de afgelopen maand namelijk in het teken van de nieuwe blogplanners van 2016.

Vorig jaar rond deze tijd, toen Blogaholic ongeveer live ging, bedacht ik me dat ik gestructureerder wilde bloggen. Met zoveel werkzaamheden – een fulltime baan, bedrijf en twee blogs – was het haast onmogelijk alles te onthouden en te plannen. De Amerikaanse blogplanner die massaal op Etsy worden aangeboden, waren het allemaal net niet. En dus ging ik met mijn vaste vormgever Cindy om de tafel voor een eigen blogplanner.

De blogplanner kwam op 27 februari online, iets later dan gepland. Maar damn, het bleek nog een flinke kluif. Met name om de indeling zo te maken dat deze voor veel bloggers bruikbaar was. Met succes, want we kregen alleen maar lovende reacties. Op de inhoud, de flexibiliteit die de onderdelen bieden en de de lay-out. Later dit jaar kwam vooral de vraag of er in 2016 weer een blogplanner zou komen. Ja, dus!

Wat de blogplanner zo fijn maakt…

De blogplanner is een printable PDF met een door mij gekozen indeling. Maar doordat je losse pagina’s kunt printen, kun je deze naar wens invullen. Je kunt daarnaast veel pagina’s eindeloos printen. Zoals de pagina’s voor doodles en notities, of de ideeënlijsten. Feitelijk is er maar één ding dat vast staat: je hebt een A4-map nodig om hem te ordenen. Een map naar keuze, dus feitelijk weer precies zoals jij wilt.

De blogplanner is net als vorig jaar opgebouwd uit liggende A4-tjes. Ik had tijdens de onderzoeksfase voor de eerste blogplanners een aantal blogplanners gedownload, geprint en in een map geplaatst, maar die ringband zat met schrijven zo vaak in de weg. En dan ben ik nog niet eens linkshandig, terwijl het dan nog veel erger is. Met de liggende blogplanner heb je hier geen last van. Handig hè?

Drie verschillende blogplanners mét extra’s

Ze zijn af, in drie versies. De bekende ‘verfstreep’-variant is gebleven, weliswaar in een andere kleur. Er is een mooie paisley-variant ontworpen en uiteraard mocht ook een zwart/wit-versie niet ontbreken. Stiekem is deze laatste mijn favoriet.

En wist je dat je bij elke blogplanner ook extraatjes krijgt. Omdat ik zelf dol ben op kleuren voor volwassenen is één van de extraatjes een kleurplaat. Even ontspannen tussen alle blogtaken door, zalig! En omdat je deze kleurplaat eindeloos kunt printen, levert het het hele jaar door voor ontspanning.

Wat zit er allemaal in de blogplanner?

De blogplanner bestaat uit vier onderdelen:

 • Algemene zaken (o.a. wat is jouw focus, wat zijn jouw inloggegevens, wie zijn jouw contactpersonen)
 • 2016 (met o.a. ruimte voor je blogdoelen, een handige kalender met bijzondere dagen en ruimte voor je statistieken)
 • Blogplanner per maand (kom jouw maand rustig en georganiseerd door met een handige maand-, week- & zelfs postplanner, kijk ook per maand terug op je hoogte- en dieptepunten en stel je doelen vast)
 • Serious business (orden je reviews, winacties, affilitatesamenwerkingen en gesponsorde deals, en houd overzicht in je inkomsten en uitgaven)

Hoe je de blogplanners van 2016 kunt bestellen?

Net als afgelopen jaar zijn de blogplanners van 2016 te bestellen in onze Etsy-shop. Je kunt bij Etsy betalen met creditcard, iDeal (wel even je taal en locatie op Nederlands zetten en de valuta op Euro) en PayPal. Na betaling kan je meteen downloaden en aan de slag met je blogplanner. De blogplanners (van maar liefst 108 pagina’s) zijn net als vorig jaar € 9,95.

Let op: na de betaling binnen iDeal dien je binnen Etsy nog op een akkoord knop te drukken, pas dan is de aankoop compleet.

Enthousiast geworden? Ga naar de Etsy-shop om te bestellen of check de algemene informatie over de blogplanners.

P.S. Wil jij op je blog je medebloggers attenderen op de blogplanners? Hier vind je beeldmateriaal.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties16 reacties

  • Paypal kan je gratis aanmaken he?

   Krijg je overigens geen andere opties als je je locatie en taal op België instelt en de valuta op euro. Dan moeten alle mogelijke opties in elk geval tevoorschijn komen. Weet zelf niet precies hoe dat zit voor de Belgen.

   • Nee, je krijgt geen andere opties. Ik vind het jammer enkel daarvoor paypal aan te maken. Ook al mensen gehoord die overschrijven en waarbij het dan niet lukt 🙁

 1. Leuk dat je ze weer hebt gemaakt! Ik heb er dit jaar ook een gekocht maar er eigenlijk heel weinig mee edaan, dus ik denk er nog eventjes over na. Misschien dat ik de uitgangspunten gebruik voor het aanleggen van een blogboekje…

 2. Ik had die blogplanner al eens eerder op jouw website zien passeren, maar nog nooit eerder gebruikt. Mijn structuur en planning zijn nogal chaotisch. Zo’n blogplanner zou op dat vlak een stap in de goede richting kunnen betekenen.

  Als ik het goed begrijp is de inhoud bij de drie versies identiek, enkel de lay-out is anders?

 3. Ik heb eergisteren de blogplanner besteld en hij is echt ontzettend fijn! Als beginnend blogger heb ik hier heel veel aan, maar als ervaren blogger heb je hier ook veel aan! Top, dankjewel!

Laat een reactie achter