Een kijkje achter de schermen: wat de blogplanner mij bracht

1

Een kijkje achter de schermen… ik heb beloofd dat ik het af en toe zou doen. Bij deze dus. Want zo’n drie maanden geleden werden mijn blogplanners gelanceerd. Tijd voor een terugblik! 

Voor diegenen die Blogaholic nog niet zo lang volgen en de blogplanners niet kennen een kleine introductie:

Enorm populair in Amerika, minder in Nederland: blogplanners. Tijd om daar verandering in te brengen. Blogaholic heeft namelijk haar eigen blogplanners, waar je als blogger enorm gestructureerd (en daarmee productiever) aan de slag kunt gaan. Wat je kunt vinden in de blogplanners? O.a. maandplanners, weekplanners, planners per post, handige statistiekenlijsten, ruimte voor al je contacten, maand-terugblikken en meer.

Hoe het allemaal startte…

Als fanatiek blogger volg ik al jaren veel buitenlandse bloggers. Tel daarbij op mijn hoofd als een zeef en het feit dat ik enorm veel vergeet. Toen ik op een Amerikaanse blog de eerste blogplanner spotte, was ik om. Maar de blogplanner werkte niet voor mij: ik had hem op zoveel punten anders ingedeeld, mede doordat Nederlandse bloggers en Amerikaanse bloggers enorm verschillen. En omdat ik soms een eigenaardige manier van werken heb…

En toen was daar opeens het idee. Ik mailde vriendin en vormgeefster Cindy: “Cindy, heb je zin in een leuk projectje? Zullen we samen blogplanners maken, waar we samen veel tijd in stoppen, maar hopelijk ook wat geld aan verdienen?” We waren snel uit de verdeling: Cindy zou de vormgeving denken, met mij als brein achter de werkwijze van bloggers. Ik zou de marketing doen en de promotie, want dat is waar ik goed in ben. De kosten en inkomsten zouden we delen. De kosten waren nihil en als het zou mislukken, zou het ons alleen tijd kosten. Een risico dat we beiden wilden nemen.

Hoe ik het wilde promoten…

E-mailadressen werven: in de commerciële wereld is het enorm belangrijk. Een like op je Facebook-pagina is leuk, maar een e-mailadres is nog steeds meer waard. En het is de ideale manier om mensen aan je te binden met frequente of minder frequentie e-mails. Ik wilde dit ook testen voor de blog en inzetten om uiteindelijk verkopen te genereren. Uiteraard zouden we ook de blog en social media inzetten. En dus definieerden Cindy & ik het volgende stappenplan:

 • Vooraankondiging: fratis freebie bij het inschrijven op de nieuwsbrief
 • Lancering: alle mensen van de gratis freebie mailen met een kortingsactie van de blogplanner. En een blog zodra ze te downloaden zijn, inclusief een winactie waarmee we gratis publiciteit wilden krijgen voor de blogplanners
 • Na lancering: regelmatig de blogplanners laten terugkeren in artikelen (zie hier, hier en hier en ook dit artikel dus)

Wat het opleverde…

Sowieso erg veel toffe reacties en veren in ons reet, daar doe je het toch voor? Even zonder dollen:

 • 372 e-mailadressen en door twee freebie artikelen worden dit er elke dag nog meer
 • 31 bestellingen in de eerste week, daarna druppelden ze langzaam door en het kost ons nu geen tijd meer, maar er komen nog wel bestellingen bij, we hebben de eerste 75 bestellingen bereikt daardoor

En het fijne aan een digitaal product: je hebt nauwelijks kosten. Ja, we dragen een deel van de inkomsten af aan Etsy, maar zij nemen dan ook verder de levering uit handen en dat wordt gewoon direct verrekend met je inkomsten. Ideaal? Tel daarbij op de wijze lessen die we hebben verzameld en we gaan in 2016 een nog betere blogplanner maken (als het aan mij ligt, wat jij, Cindy?). Omdat het aantal e-mailadressen nog elke dag groeit, verwacht ik dan nog meer bestellingen, waardoor het steeds lucratiever wordt. Commercieel? Misschien, maar hé, ik heb een hypotheek en de hond wil ook wel eens wat anders dan droge brokken. En stiekem gaat het mij eigenlijk helemaal niet om het geld, ik ben gewoon dol op dingen bereiken, grote getallen en je zelf overtreffen, maar bovenal leren. Daarvoor zijn dit soort projectjes enorm leuk.

Maak voordelig kennis met de blogplanner

Lees je nu voor het eerst over de blogplanner of twijfelde je al die tijd? Je kunt de blogplanner nu met korting kopen voor € 8,25. Simpelweg omdat het jaar nu ook geen 12 maanden meer heeft. Ga naar onze Etsy-shop en gebruik de code VOORJAAR2015 (geldig tot 30 juni).

Vaker doen, zo’n kijkje achter de schermen? Mocht je nog vragen hebben, dan mag je die uiteraard nog stellen.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties1 reactie

 1. Gaaf gedaan Laura en voor mij is het super inspirerend om te zien hoe je het precies gedaan hebt en dat het niet nodig is om gelijk aan super grote aantallen te denken. Dat het dan toch de moeite kan zijn is een goede reminder.
  De dag dat je begon met gratis freebies begon kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren, want je gaf een blog checklist weg en dat was nu net het idee waar ik een week op had zitten broeden 🙂
  Maar nu heb ik iets gevonden dat voor mij nog beter werkt en waar ik nog steeds mensen naar jou doorstuur als het gaat om dingen waar jij veel beter in bent 😀

  Succes en waarschijnlijk zie je in de toekomst mijn bestelling ook nog wel binnenkomen.

Laat een reactie achter