Welkom in de wereld van een blogaholic

0

Wanneer je een blogaholic bent? Als je twee uur per dag in de trein blogt, als je tien domeinnamen per jaar registreert, als je zowel zakelijk als privé blogt of als je hart harder gaat kloppen van alles waar het woord ‘blog’ in voorkomt? Al deze opties zijn op mij van toepassing. Je kunt me dus gerust een blogaholic noemen.

De naam blogaholic bedacht ik al een paar jaar geleden. Als ik ooit een platform wilde maken waar ik mijn expertise voor bloggen kon delen, dan moest dat op www.blogaholic.nl zijn. Helaas was deze domeinnaam altijd beschikbaar. Tot die ene dag… Snel legde ik hem vast & nu kan ik eindelijk aan de slag met al die ideeën die ik zo lang in mijn hoofd heb gehad.

Waar mijn liefde voor bloggen vandaan komt?

Wanneer mijn liefde voor bloggen is ontstaan, weet ik eigenlijk niet. Als klein meisje hield ik wel altijd een dagboek bij, schrijven vond ik nu eenmaal leuk. Ik maakte schoolkrantjes, clubkrantjes en na de middelbare school ging ik media- en informatiemanagement studeren. Uiteindelijk belandde ik bij de grootste uitgever van Nederland, waar ik me stortte op de online kant van het uitgeefvak.

Hoewel ik daarvoor veel schreef, was het niet echt bloggen. Bloggen deed ik in mijn vrije tijd. Ik startte met letterlijk een online dagboek via iWeb, met korte fragmentjes van 150 woorden. Ik deed toen (anno 2007) ook al aan de nu zo populaire shoplogs. Rond 2009 maakte ik kennis met WordPress en naast een blogaholic ben ik inmiddels ook WordPress-verslaafd. Daarover later meer.

Het bloggen ging verder: ik startte een eigen fotografiebedrijf. Bloggen over fotoshoots leverde extra verkeer op op mijn website en daarmee extra klanten. Ik leerde hoe ik mijn blogposts kon optimaliseren voor Google en al snel kwam 80% van mijn klanten via deze manier binnen. En omdat ik nog tijd over had, naast mijn baan & mijn fotografiebedrijf, startte ik ook nog maar een online magazine, Like & Love (it!). Omdat ik tijdens mijn vele internetzoektochten zoveel leuke dingen tegenkwam en die graag wilde delen. Maar ook omdat ik wilde testen met affiliatemarketing (daarover later meer) en SEO (zoekmachine-optimalisatie) in een totaal andere wereld dan fotografie.

Waarom Blogaholic.nl?

Ik roep al heel lang dat ik heel graag wil testen met een nicheblog, een blog met een specifiek onderwerp waar ik graag de specialist in ben. Ik oefende wel eens met kleine niches (Almere, mijn woonplaats, niet te doen!), maar als je hart niet ergens van overloopt is het lastig daar dag in dag uit over te praten. En als mijn hart wel ergens van overloopt dan is het van bloggen. En alles wat daarbij komt kijken.

En alle kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan kan ik natuurlijk voor me houden. Ik kan ze ook gewoon delen. Hier dus. Op een laagdrempelige manier, zodat je – of het nu hobby is of professioneel – meer uit je blog kunt halen.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Laat een reactie achter