Blogboek: praktisch handboek voor de beginnende én gevorderde blogger

9

Hoe fijn het is dat we online enorm veel informatie kunnen vinden als we onszelf willen ontwikkelen op welk gebied dan ook, hoe fijn het ook is dat je hier dagelijks blogtips vindt, soms is het fijn om er een uitgebreid boek bij te pakken om je kennis bij te spijkeren. Wil jij jouw kennis over bloggen nog verder bijspijkeren? Dan is Blogboek een aanrader.

Hoewel ik een 2.0 meisje in hart en nieren ben, en het grootste deel van mijn tijd verdoe achter schermpjes, vind ik het zalig om af en toe met een goed boek op de bank te kruipen. Met dekentje, kruik én de hond aan mijn voeten. Een goede thriller of een interessant boek over online media, het is me om het even. Dit weekend viel de keuze op de laatste, Blogboek was namelijk een paar dagen eerder op de mat gevallen.

Over Blogboek

Blogboek bundelt alle kennis die diehard blogger Kelly Deriemaeker de afgelopen tien jaar verzamelde tijdens haar eigen blogcarrière. En dat is heel wat, ze won niet voor niets al meerdere keren diverse blogawards in haar thuisland België.

Ik kan en wil niet beloven dat je na het lezen van dit boek bedragen met zes nullen zult verdienen met je blog, of dat je morgen een telefoontje van een producer zult krijgen voor je eigen talkshow. Wel zal ik proberen om de vlam die er al is aan te wakkeren tot het vuur zo hard in de pan slaat dat je overloopt van de goesting en inspiratie om met een blog te beginnen of die van jou nieuw leven in te blazen. – Kelly Deriemaeker

Met deze quote in haar persoonlijke intro geeft ze haar boek in mijn ogen precies weer. Ze blijft realistisch (we wonen niet in Amerika, waar je wel een inkomen met zes nullen kunt genereren met bloggen), maar maakt je ondertussen wel razend enthousiast over bloggen. Je wilt aan de slag met voorbeelden en suggesties die ze geeft & je handen jeuken om aan de slag te gaan. Maar eerst wil je haar hele boek uitlezen… Ik raad je wel aan post it’s en een marker bij de hand te houden, om alles dat voor jou belangrijk is te markeren. Er staat zoveel nuttige informatie in.

Wat er aan bod komt in Blogboek?

Blogboek Kelly DeriemaekerKelly bespreekt bloggen in de breedste vorm van het woord in Blogboek. Mocht je nog niet zijn begonnen met bloggen, dan geeft ze je nu 19 redenen om wel te beginnen. En ze kan als geen ander uitleggen waarom bloggen echt niet dood is (mocht dat fabeltje je tegenhouden). Ze zorgt dat je als beginnend blogger handvatten krijgt om jouw richting te kiezen.

Unieke content is minstens zo belangrijk als een richting kiezen. En daarom besteedt Kelly ook hier uitgebreid aandacht aan. Van 13 blogposts die werken tot tips hoe je je artikelen scanbaar maakt. Van het gebruik van beeld tot de anatomie van een goede blogpost. Verspreid door het boek vind je ook nog eens leuke lijstjes met 15 ideeën voor jouw volgende blogpost. Met meer dan zeg lijstjes geeft ze je direct meer dan honderd ideeën. Weg lege blogkalender!

Ook helpt Kelly je met Blogboek bij het maken van een keuzes. Keuzes over onderwerpen, maar ook over je lay-out, het platform waar je voor kiest, je domeinnaam en meer. Ze geeft handige tips hoe je vervolgens ook nog eens die duizenden bezoekers kunt gaan verwelkomen op je blog. Zodat je toch nog, ondanks dat het geen bedragen van zes nullen zijn, geld kunt gaan verdienen met bloggen. Als je dat wilt, misschien wil je wel helemaal niet commercieel zijn.

Praktische & eenvoudig

Blogboek is net zo eenvoudig, praktisch en laagdrempelig geschreven als de artikelen op Blogaholic.nl. Met een klein stukje extra charme: de Belgische woordenschat van de schrijfster. Ik houd ervan! Daarbij weet Blogboek zo in te delen dat zowel de beginnende als gevorderde blogger enorm veel uit dit boek kan halen. Ja, zelfs ik als online content specialist met meer dan 13 jaar ervaring. Tegelijkertijd is het zo eenvoudig opgeschreven dat ook de beginnende blogger het direct snapt. Wees niet bang voor grote vraagtekens boven je hoofd.

Enthousiast geworden? Je bestelt het boek voor € 24,95 op Bol.com. En dat is het boek meer dan waard!

Titel: Blogboek
Uitgever: Vrijdag
Prijs: € 24,95

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat een affiliatelink.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties9 reacties

  1. Ik zal niet meteen wilt zijn van het taaltje, aangezien ik zelf Vlaams spreek, maar het klinkt wel als een heel goed boek en een aanrader 😀

  2. Ik heb hem, maar het doorlezen gaat nog niet heel erg snel. Als je opeens fulltime moet werken en je blog wilt onderhouden, dan wil is het even zoeken naar vrije uurtjes. 🙂 Maar hij komt vanzelf een keer uit, want ik vind het nu al een heel leuk boek.

  3. Leuke review! Ik heb het boek deze week gelezen, en vond het juist vooral geschikt voor beginners. Voor gevorderde bloggers leek het me niet zo veel nieuws opleveren. Hoogstens leuk om de ervaringen te lezen van een andere blogger. Dat dan weer wel!

  4. Al langer lijkt het me leuk om te gaan bloggen, maar toch loop ik elke keer tegen wat drempels aan: waar dan over, wat vindt mijn omgeving ervan? Nu ik eenmaal wat meer ideeën heb en me heb verdiept, heb ik dit boek besteld!
    Nu nog beginnen…

Laat een reactie achter