#blogpraat: deel je blog ervaringen

0

Waar je het meest van leert als blogger? Natuurlijk van deze website, maar zeker ook van contact met andere bloggers. En dat kan eenvoudig, laagdrempelig en vanaf je eigen bank met #blogpraat.

Wat is #blogpraat?

#Blogpraat is een wekelijkse Twitter-chat, waarbij bloggers aan de hand van vooraf vastgestelde vragen de discussie met elkaar aan gaan. Om te zien wat andere bloggers bezig houdt, om ervaringen te delen en om antwoorden te krijgen op blogvragen die al lang bij jou leven. #blogpraat is een initiatief van Elja Daae, dat al sinds 2010 loopt en alleen maar populairder wordt.

Wat voor soort vragen kun je verwachten?

Het is tot maandagmiddag vaak nog een verrassing waar je ‘s avonds over gaat praten (en ook nu nog voor vanavond). Maar om je enig inzicht te geven in de vragen en onderwerpen die zoal spelen onder bloggers een kleine resumé van de afgelopen periode:

  • Wat doe je op je blog in december?
  • Wat is er veranderd (positief dan wel negatief) in blogland de afgelopen vijf jaar?
  • Verdien jij geld met je (persoonlijke) blog?
  • Wat is de rol van SEO voor jouw blog?
  • Hoe krijg je meer lezers en vergroot je je bereik?

Ook worden er regelmatig reviews van blogs gehouden. Leuk!

Wanneer & waar vind #blogpraat plaats?

Je kunt #blogpraat elke maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur volgen vanaf je eigen bank. Het enige wat je er voor nodig hebt is een Twitter-account. Hiermee kun je niet alle tweets met de hashtag #blogpraat volgen, je kunt ook actief meedoen. Het kan soms wat onoverzichtelijk zijn en dus worden er vooraf vragen vastgesteld die verkort tot V1, V2 en V3 worden weergegeven bij de chat.

Ook je blog ervaringen delen?

Aanmelden is niet nodig. Gewoon tweeten en #blogpraat toevoegen. Meng je gezellig in de discussie. Heb je een slotje op je account dan kan dit wel belemmerend werken. Zet dit slotje desnoods een uurtje open.

Zie ik je vanavond tussen 20.00 en 21.00 uur bij #blogpraat? Als je Blogaholic.nl volgt, zul je zeker niets meer missen en krijg je zelfs een reminder om 20.00 uur.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Laat een reactie achter