5x de leukste blogs over bloggen #1

11

Sinds enige tijd blog ik 3x per week i.p.v. elke dag een nieuw blogartikel. Met regelmatig hoor ik dat mensen dit jammer vinden, maar meer zit er even niet in. En ik wil natuurlijk wel de kwaliteit bewaken. Als extraatje wil ik jullie echter graag tegemoet komen. Met regelmaat zal ik daarom de leukste blogs over bloggen delen. Kijk je mee naar de blogs over bloggen die ik de laatste tijd met veel plezier heb gelezen?

 • De grenzen van het (persoonlijk) bloggen – Chica de Ahora geeft haar visie over de blogwereld, en dan met name over de openheid die soms net iets te ver gaat. Vermakelijk, maar ook oh zo waar. Hoe ver ga jij in het delen van persoonlijk dingen?
 • Brief aan de adverteerders van dit blog – Ben van Blogtrommel verwoordt in dit artikel het probleem waar veel bloggers anno 2015 tegenaan lopen. Adverteerders die te weinig willen betalen, of niets. Die op niet-relevante websites willen adverteren of gratis aan het woord willen. Herkenbaar?
 • Wat is embedden? – Sinds enige tijd mag je content embedden. Maar wat houdt het eigenlijk in? Charlotte van Legalcoffee.nl (sowieso een aanrader) vertelt je er alles over in deze blog.
 • ‘Ja maar wat doe je dan precies?’ – Hoe het leven van een blogger eruit ziet, is voor veel mensen een raadsel. Blogger Miss Murphy, a.k.a. Alyssa, zet de meestgestelde vragen over bloggen op een rijtje. Wedden dat jij ook de nodige van deze vragen meermalen hebt gekregen?
 • Ik ben er een beetje klaar mee – De afgelopen jaren is er veel veranderd in de blogwereld, de commercialisering doet niet elke blogger (en blog) goed. Blogger Leonie kijkt dat met lede ogen toe. En schreef er een pakkende blog over.

Welke blogs over bloggen van andere bloggers las jij de afgelopen week en mogen de bezoekers van Blogaholic.nl eigenlijk niet missen? Deel ze gerust!

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties11 reacties

 1. Tsjah, eigenlijk iedereen die zo ie zo in mijn linklijst staat, en de rest wat reageert en nog een heleboel meer, die ik per mail of via bloglovin’ dan weer binnen krijg, hahaha

  Toevallig? Zet ik vandaag een aantal mannelijke bloggers in het zonnetje 😉

 2. Ik ben het zo niet met eens met die Chica de Ahora.
  Er zijn wel degelijk mensen nodig die hun nek uitsteken om de nog steeds heersende taboesfeer te doorbreken. Dat kan alleen maar als er totale openheid is…

  En btw: er zit een wegklik-knop op je browser!

 3. Femke van Youniqueblog.nl mag eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Vanwege de humor en de herkenbare situaties. Overigens las ik van dit lijstje zelf alleen Charlotte en Leonie.

  • Femke heeft inderdaad ook goede artikelen, maar heb bewust gekeken naar artikelen die ik afgelopen week las. Ik ben er zeker van dat haar nieuwe artikelen hier nog wel een keer terugkomen hoor!

 4. Ik ga er eens een aantal lezen! Lief dat je verschillende bloggers in het zonnetje zet. Ik begrijp ook je beslissing om maar 3x per week te schrijven. Je artikelen zijn heel goed en het is logisch dat er veel tijd in gaat zitten.

Laat een reactie achter