Hoe je eenvoudig de gaten in je content kalender vult

7

Tijdgebrek: het overkomt de beste blogger. Hoe zorg je ervoor dat je de tijdsdruk vermindert én toch op tijd artikelen live hebt staan? Ik verzamelde mijn persoonlijke, snelle trucs.

Thuis… wat is thuis? Momenteel leef ik niet thuis omdat ons huis grondig verbouwd wordt. Ik pendel tussen het huis van een vriendin, mijn eigen huis om de bouwvakkers op te vangen en te controleren en mijn werk (waar het dik hoogseizoen is, reiswereld). Ondertussen probeer ik ook nog twee blogs en een fotografiebedrijf in leven te houden.

Wat er op zulke momenten gebeurt? De hoeveelheid content die ik vooruit had gewerkt voor Like & Love (it!) en Blogaholic.nl schrinkt enorm. En heb ik dan een keer tijd, dan is het veel te mooi weer om binnen achter mijn scherm te zitten. Ik probeer de ochtenduurtjes in de trein te gebruiken om de lege gaten in de kalender te vullen.

En die gaatjes vullen lukt niet altijd met een lang, uitgebreid, diepgaand artikel. Ik zorg voor artikelen die ik makkelijk kan produceren, die weinig tijd kosten. Dat is niet erg, zolang het maar niet te vaak gebeurt en je bezoeker het er ook niet aan af ziet. Pas onderstaande tips dan ook toe om in nood de druk voor jezelf te verlagen.

Tips om in geval van nood jouw content kalender snel te vullen

 • Zorg voor tijdelijke gastbloggers, of misschien nog beter een gastblogger die je af en toe wil ondersteunen in drukke tijden. Bij Like & Love (it!) deel ik mijn tijdsdilemma’s met mijn mede-schrijvers wanneer nodig. Wedden dat er iemand op staat?
 • Maak een best of-artikel. Zijn er onderwerpen waar je vaker over hebt geschreven en die goed vallen onder je bezoekers? Maak een top 5-artikel waarin je de vijf meest gelezen berichten over dit onderwerp uitlicht. Maak een mooie opsomming met beeld, een pakkend intro (en kopieer deze nu niet uit het oude artikel). Intern linken is belangrijk, dus in dit geval bereik je meer dan enkel tijdswinst.
 • Heb je wel eens een throw back post overwogen? Bekijk wat je vorig jaar op deze dag schreef en wijt een artikel aan hetzelfde onderwerp. Wat is er veranderd sinds die tijd, hoe sta je daar nu in?
 • Verzamelen mag! Maag een opsomming van de beste blogs in jouw niche die je de afgelopen tijd hebt gelezen en deel deze onder je bezoekers. Ik doe het zelf met de blogs over bloggen en ik merk – buiten dat deze artikelen inderdaad minder tijd kosten – dat ze populair zijn onder mijn bezoekers. Bijkomend voordeel? Het is een goede manier van netwerken met andere bloggers.
 • Gebruik een ideeëngenerator. Bij sommige bloggers – hallo Laura! – zit het probleem hem niet in het schrijven (dit gaat me snel en makkelijk af), maar in het bedenken van nieuwe ideeën. Soms mag je jezelf best een beetje op weg helpen en ‘vals spelen’.
 • Zorg voor een terugkerende rubriek die makkelijk te vullen is. Ongeveer 1,5 jaar geleden bedacht ik het 9x stramien voor Like & Love (it!) (zie voorbeeld). Tot op de de dag van vandaag ben ik hier blij mee; deze is op zoveel manieren in te zetten, óók als je even minder inspiratie hebt

Hoe zorg jij er voor dat er geen gaten komen in je content kalender? Heb jij manieren om bij tijdgebrek toch op een snelle, maar goede manier artikelen live te laten gaan?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

 1. Handige tips! Ik heb voor de moment inspiratie op overvloed, maar heb gewoon geen tijd om alles in 1 keer uit te werken 🙂 De “Throw back post” vind ik wel een geweldig idee en deze ga ik opschrijven om toch eens te doen wanneer mijn blog ouder is dan 1 jaar 😉 Liefs! x

 2. Fijne tips, dankjewel.
  Ik werk met een aantal vaste rubrieken, dat helpt enorm.
  Maar ik zou veel meer vooruit moeten schrijven. Het lijkt bij mij pas te lukken als de deadline nadert.

 3. Ik heb net altijd een boel ideeën maar die geraken moeilijk uitgewerkt – omdat ik geen goeie foto’s heb voor erbij, omdat ik de foto’s nog moet bewerken, omdat ik niet de perfecte zin of titel vind, omdat ik vind dat het nog niet volledig genoeg is …
  Als ik iemand hoor zeggen ‘ik ga vandaag een boel blogposts uittikken!’ denk ik altijd wauw…

 4. Bedankt voor weer een inspirerend artikel. Ben zelf nog maar net begonnen en moet nog sterk mijn draai vinden in het plannen en routinematig werken. Ik zit bordevol ideeën, nu nog op het juiste moment uitwerken en online zetten.

 5. Gustavo Woltmann

  Leuke ideeën, ik vind vooral de throw back post interessant en de vaste thema’s natuurlijk. Als ik eens een moment van inspiratie heb (het komt soms voor dat ik plots massa’s inspiratie voel opborrelen 😉 ), schrijf ik de structuur al ruw op: een (voorlopige) titel, enkele kernwoorden en wat zinnen, plus eventueel een link naar een interessant artikel over hetzelfde onderwerp. Op die manier kan ik later gewoon invullen en de zinnen uit mijn vingers laten komen, zonder pijn hersenen te moeten pijnigen 😉

Laat een reactie achter