Geen foto’s op Bloglovin’? Zo los je het eenvoudig op!

29

Bloglovin’: één van mijn favoriete social media-kanalen. Simpelweg omdat het voor jou als blogger een stabiele en grote verkeersbron kan zijn. Maar… dan moet je wel pakkend beeld tonen. En daar schort het nog wel eens aan bij Bloglovin’. Zo lees ik regelmatig noodkreten van bloggers die geen foto’s hebben op Bloglovin’.

Ik schreef al eerder een uitgebreid artikel over Bloglovin’, en ook daar kwam dit probleem kort aan bod. Tijd om er dieper in te duiken. Want nog steeds zie ik wekelijks noodkreten voorbij komen in Facebook-groepen voor bloggers. Dat hun foto’s niet worden getoond op Bloglovin’ en wat ze daar aan kunnen doen.

Geen foto’s op Bloglovin’ = gemiste kans

Niet alleen is het jammer dat de foto waar je zo je best op hebt gedaan, of die je zo lang hebt gezocht, niet wordt getoond. Je loopt ook nog eens een kans mis. Een pakkend beeld, een mooie foto: het verhoogt de kans dat mensen vanuit Bloglovin’ naar je website gaan. Zodra je geen foto’s hebt op Bloglovin’ zul je dus actie moeten ondernemen. Althans: als je meer verkeer wilt, en daar ga ik gemakshalve even vanuit. Het zou ook zonde zijn geen actie te ondernemen, want er is een really quick fix voor dit probleem. Binnen tien minuten heb je alles werkend.

Hoe is jouw RSS opgebouwd?

Om dieper op het probleem in te gaan, is het van belang om te weten dat Bloglovin’ eigenlijk niets meer is dan een RSS-reader. Hij toont – aan de mensen die jou of je blog volgen – de informatie die te vinden is in jouw RSS. En wat dat is, dat is aan jou. Voor WordPress-gebruikers zijn er twee opties:

 • Volledige tekst
 • Samenvatting

Je vindt deze optie in WordPress onder Instellingen – Lezen en het is aan jou de keuze welke je toont. De eerste is een extra service naar je lezer toe: ze kunnen direct in Bloglovin’ jouw hele bericht lezen. Nadeel: men hoeft niet door te klikken naar je website en dus tellen deze lezers niet mee bij je bezoekers. Ik ga dus standaard voor ‘Samenvatting’. Daar is alleen één grote uitdaging aan: zorgen dat je samenvatting pakkend genoeg is om jouw Bloglovin’ volgers die extra klik naar je website te laten doen.

Wanneer ontstaan de problemen met foto’s op Bloglovin’?

Er zijn twee situaties waarin het mis kan gaan en waardoor het zo kan zijn dat je geen foto’s ziet op Bloglovin’ bij jouw artikelen:

 • Je hebt hem op samenvatting staan en deze bevat simpelweg geen beeld. De afbeeldingen die in je blog zijn geplaatst worden hierdoor niet gezien.
 • Je hebt hem wel op volledige tekst staan, maar maakt alleen gebruik van de ‘Uitgelichte afbeelding’ (ook wel bekend als Featured Image voor de Engelstalige WordPress-gebruikers). Bloglovin’ detecteert verder ook geen afbeeldingen in je tekst en toont niets.

Steeds meer thema’s maken gebruik van een ‘Uitgelichte afbeelding’ en om te zorgen dat deze wel worden gezien door Bloglovin’ moet je zorgen dat de uitgelichte afbeeldingen aan je RSS worden toegevoegd. En dat kan heel simpel met een plugin.

Installeer de juiste plugin

Geen foto's op Bloglovin'Voor al mijn websites installeer ik voor dit probleem de plugin Featured Images in RSS w/ Size and Position. Een plugin waar bijna niets mee mis kan gaan, omdat je maar twee instellingen hebt. En op de afbeelding zie je hoe ik deze heb ingevuld.

Wees je er van bewust dat jouw probleem niet direct op Bloglovin’ is opgelost. Deze zal met terugwerkende kracht zien dat je RSS-feed is aangepast en het dan wijzigen. Voor je eerste nieuwe post zou het wel direct goed moeten gaan.

Zo makkelijk is jouw probleem opgelost! Zullen we er nu met zijn allen voor zorgen dat Bloglovin’ een vrolijke meute van mooie foto’s wordt?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties29 reacties

 1. Super goed dat je hier een blogartikel aan wijdt. Ik was er zelf ook 1 van die hier last van had. Volgens mij was ook jij diegene die mij op deze oplossing wees in de Facebook bloggersgroep 😀 He, maar kan het ook met terugwerkende kracht? Ik heb namelijk nog een aantal foto-loze bloglovin post erop staan (van toen ik de plug in nog niet ontdekt had). Liefs, Cherry.

  • Als het goed is, is de RSS-feed straks compleet met afbeeldingen. Ik weet alleen niet of Bloglovin’ ook nog wat doet met oude artikelen. Zo lang zij daarvoor de RSS-feed niet opnieuw ophalen, zullen deze niet verschijnen. Maar daar kun je helaas weinig aan doen dan.

 2. Ik had hier inderdaad al een tijdje last van en wist dat het in mijn RSS feed zat, maar ik kon mezelf er niet toe dwingen om uit te zoeken hoe het aan te passen, dus thanx! Binnenkort eens kijken of het nu wel goed werkt dan!

 3. Mijn probleem bij bloglovin is dat ik mijn eigen blog niet geclaimed krijg…
  Ik zie in mijn eigen feed wel mijn blog verschijnen, maar bij mijn account lukt het niet. Ik doe wel netjes wat ze zeggen hoe enzo, maar ik raak verstrikt bij het kopiëren van zon lange code, want waar moet die dan heen gekopieerd? Ik zie vast iets heel erg over het hoofd, heb het al vaak geprobeerd en nu maar even zo gelaten…
  Wie weet kan je hier wel iets mee…?
  Fijn jouw blog, heel blij mee.

  • Het is me inmiddels gelukt, gewoon boven je tekst plakken, ik zocht iets heel anders…las het in je vorige blog over bloglovin, toen ik verder ging kijken dan mijn neus lang is, xxx

  • Doorgaans lukt het heel simpel, maar bij Blogaholic ging het bij mij ook niet. Ondanks dat ik gewoon deed wat ik altijd al deed. Toen heb ik ze gemaild en binnen 48 uur was het opgelost.

  • Als het goed is, is de RSS-feed straks compleet met afbeeldingen. Ik weet alleen niet of Bloglovin’ ook nog wat doet met oude artikelen. Zo lang zij daarvoor de RSS-feed niet opnieuw ophalen, zullen deze niet verschijnen. Maar daar kun je helaas weinig aan doen dan.

 4. Toen ik mijn foto’s in PNG formaat uploadde, had ik geen plaatje in bloglovin’.
  Dat heb ik daarna aangepast naar JPG en dat werkte wel. Maar heb in mijn berichten wel meer dan 1 foto staan.
  De ene keer pakt ie mijn featured image, de andere keer het eerste plaatje in de post. Heel raar en irritant.

  Ik vind bloglovin heel fijn als gebruiker, maar als blogger nog een ramp.

 5. Fijn artikel weer! Ik vind het zo fijn dat er zoveel goede content op jouw blog staat. Thanks for sharing!

  Ik heb een vraag en misschien wil jij er antwoord op geven? Hoe zorg ik ervoor dat mijn post op Bloglovin met een ‘lees verder’ klik staat? Nu is mijn hele blogpost via Bloglovin te lezen.

  • Ja hoor, daar wil ik wel antwoord op geven 🙂 Je kunt in WordPress naar ‘Instellingen – Lezen’ in de linkerkolom en daar kun je invullen dat je alleen een samenvatting wilt tonen in je feed. Onder de noemer ‘Voor elk artikel in de feed, toon:’. Succes!

   • En als je zo’n sukkel bent die zich van te voren niet heeft ingelezen, en dus een Blogger-blog heeft? Is het dan ook te fixen?

    • Laura

     Helaas heb ik te weinig verstand van blogger en/of de plugins hiervoor. Misschien zijn hier mede-bloggers met Blogger die Mique uit de brand willen helpen?

 6. Hoe kan je eigenlijk zien dat je wel een afbeelding in de samenvatting hebt staan?
  Bedankt voor al de handige tips die je geeft!

  • Laura

   Volgens mij kun je überhaupt geen afbeelding in de samenvatting hebben staan, tenzij je RSS automatisch de eerste zoveel regels pakt (i.p.v. het door WordPress-voorgedefinieerde samenvattingsvakje) en je een plaatje daar al in de tekst hebt gezet.

 7. Hoi Laura,

  Mijn foto’s op Bloglovin heb ik ook met de door jou genoemde plugin getoond gekregen, maar ze zijn niet scherp. Juist heel blurry. Heb je een idee wat ik daaraan kan doen?

  Groetjes,
  Stefanie

  • Laura

   Een onbekend probleem voor me. Zijn ze op de website wel goed? Want in principe laden ze hetzelfde beeld in.

 8. Wat ben ik toch blij met jouw blog! Het maakt het opstarten van m’n eigen blog zoveel makkelijker dan alles helemaal zelf te moeten uitzoeken. Waarschijnlijk had ik zonder jou dat hele Bloglovin’ nog niet ontdekt, maar met jouw tips is de feed daar al helemaal in orde. Thanks!

 9. Hee Laura, super fijne blog heb je! Heel blij mee 🙂
  Maar dat Bloglovin’ he… agggrrr! Ben er al zo lang mee bezig. Nu heb ik deze plugin gebruikt met de juiste instellingen, maar ik krijg nog steeds geen afbeeldingen te zien bij(nieuwe) blogs. Enig idee wat ik dan kan doen? Thanx!

 10. Is er ook een oplossing als je een blogspot-blog hebt? Eerder had ik op bloglovin eigenlijk altijd een foto, maar bij mijn laatste artikel plots niet meer…

  • Helaas te weinig blogspot kennis hier om daar wat over te zeggen, maar misschien dat andere lezers het weten?

 11. Het is tegenwoordig heel bijzonder als je iets zoekt en dan met 1 klik op de juiste pagina terecht komt! 😉 En alweer vind ik op jouw pagina echt precies de info die ik nodig heb, bedankt voor de simpele en duidelijke uitleg!

Laat een reactie achter