How blogs work: handboek voor bloggers

0

Op zoek naar een blogboek dat voor zowel de hobbyblogger als de professionele blogger een geslaagd cadeau is? Stephanie Duval schreef afgelopen jaar het handige boek How blogs work. Dit handige handboek voor bloggers staat vol met handige blogtips.

Wie is Stephanie Duval?

Ruim 15 jaar ervaring in de online wereld, een persoonlijke blog die in België enorm groot is (70percentpure.be) en een Weekend Blog Award in 2014: Stephanie Duval, die naast schrijfster van dit boek ook nog journalist is en als consultant adviezen geeft het het gebied van contentmarketing en bloggen, is het recht een blogkoningin te noemen. Een blogkoningin die in het blog How blogs work al haar persoonlijke ervaringen en tips & tricks deelt.

How blog works: wat vind je in dit handboek voor bloggers?

How blogs work, handboek voor bloggersAls je nog geen blog hebt, dan wil je zonder twijfel na het lezen van dit boek direct van start. Stephanie neemt je namelijk op een dusdanig eenvoudige manier stap voor stap mee de blogwereld in dat bloggen opeens helemaal niet zo moeilijk meer lijkt (en dat is het ook niet!). Ze legt duidelijk uit wat er onder de definitie blog valt, hoe je het beste kunt starten, wat de verschillende onderdelen van het publiek zijn en waarom het zo belangrijk is om je doelgroep goed in kaart te brengen.

Toch is het niet alleen een boek voor beginners. Voor bloggers die een stapje verder zijn en nóg verder willen komen geeft ze ook genoeg tip. Ze legt je uit op welke manieren je geld kunt verdienen aan je blog. Ook laat ze je zien hoe je kunt bepalen hoeveel jouw ‘blog’ waard is. Erg handig tijdens onderhandelingen met potentiële adverteerders! Wil je meer verkeer uit social media halen? Stephanie laat je zien hoe je Facebook en Pinterest kunt inzetten voor je blog. Ook voor alle andere social media kanalen geeft ze een korte handleiding zodat je direct aan de slag kunt.

Blogspiratie

Niet alleen Stephanie komt aan het woord in haar boek. Ze geeft ook bekende Nederlandse en Belgische topbloggers ruimte om hun ervaringen met en hun visie over bloggen te delen. Aan het eind van elk hoofdstuk vind je een inspirerende interview met één van deze bloggers. Een welkom afwisseling op de vele informatie die je tijdens het lezen al tot je moet nemen!

Conclusie:  How blogs work leest makkelijk, is overzichtelijk en neemt je steeds een stapje verder mee in de blogwereld. Een goed handboek voor de beginnende en de ervaren blogger!

Titel: How blogs work
Uitgever: Lannoo
Prijs: € 19,99

Bekijk How blogs work op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat een affiliatelink.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Laat een reactie achter