Waarom je nu al met kerst bezig zou moeten zijn

4

Het lijkt misschien nog ver weg, tweeënhalve maand. Maar zodra de dagen korter en kouder worden, kijken Nederlanders halsreikend uit naar Kerst. Dat blijkt wel uit ons zoekgedrag. Tijd om hierop in te haken met je blog.

Een kleine blik op mijn statistieken en het is duidelijk; de zomervakantie is achter de rug en hoewel de herfstvakantie nog moet komen, kijken we nu al uit naar Kerst. Check onderstaande cijfers van Like & Love (it!) eens.

Kerst bloggen, cijfers

De oranje lijn is het verkeer van vorig jaar op kerst-gerelateerde artikelen en de blauwe lijn is dat van dit jaar. Allebei over de afgelopen maand. Hoewel het in zo’n grafiek lastig in verhouding te zien is, heb ik op deze artikelen een stijging van maar liefst 286%. En dat zonder dat ik dit jaar ook nog maar een kerst-artikel heb geproduceerd.

Hoe dat kan? Ik heb vorig jaar enorm veel tijd gestopt in artikelen rondom de feestdagen (ook Sinterklaas en zelfs Halloween trouwens). In die periode plaatste ik twee tot drie artikelen per dag en dat deed mijn cijfers zeker goed. Maar door mij niet alleen te focussen op gebruikersvriendelijke artikelen, maar ook op zoekmachine-vriendelijke artikelen pluk ik ook nu nog de vruchten van deze insane drukke periode. Het zijn deze artikelen die men nu al vindt bij de voorbereidingen van kerst.

Wat overigens niet betekent dat ik dit jaar op mijn gemakkie af ga wachten; voor Like & Love (it!) liggen er rondom de feestdagen al weer ca. 75 ideeën klaar. En naar verwachting komen daar nog flink wat ideeën bij. Dat wordt hard werken met het team van Like & Love (it!).

Ja, er wordt nu al gezocht naar kerst

Niet alleen aan bovenstaande grafiek zie je dat kerst al speelt onder Nederlandse surfers, maar ook aan de trendgegevens van Google. Hieronder zie je wanneer men zoekt op kerst-gerelateerde onderwerpen. En hoewel december zonder twijfel de knalmaand is, kun je nu ook al een breed publiek bereiken. Plus: schrijf nu je artikelen, plaats ze en geef Google de tijd om ze te indexeren, zodat je in december ook echt kunt knallen. Het is geen wonder dat (seizoenswebsites) als Christmaholic het zo goed doen: kerst is hot en zal dat ook blijven.

Kerst bloggen: trends

Werk vooruit

Nu al kerstartikelen plaatsen? In veel gevallen (Christmaholic uitgezonderd) is dat misschien wat aan de vroege kant. Maar je kunt wel vast vooruit werken; ideeën bedenken én schrijven. Dat maakt dat je in die periode meer kunt publiceren en dit jaar al kunt genieten van meer verkeer. En volgend jaar helemaal. Dan hoef je in oktober echt nog niets te publiceren, maar als je een beetje thuis bent in SEO kunnen jouw artikelen van dit jaar dan wel weer gevonden worden.

Hoe je aan kerst ideeën komt om over te bloggen…

Of je nu mode-, beauty-, food-, travelblogger bent, je kunt altijd wat met kerst! De leukste kerst outfits voor modefreaks, feest-make-up voor beautymeisjes, de leukste kookboeken voor onder de kerstboom voor foodies, de leukste travelgadgets voor reisfanaten… Er is altijd iets dat in jouw straatje past!

  • Gebruik de zoekwoordplanner
  • Doe een rondje Pinterest en zoek op Kerst
  • Blijf dichtbij jezelf: waar ga jij naar op zoek voor kerst?
  • Blader door de vele tijdschriften die nu ook langzaam zullen komen met inspiratie voor de feestdagen

Besteed jij aandacht aan kerst op jouw blog of laat je deze links liggen?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties4 reacties

  1. Heel slim! Ik denk ook dat het best een leuk idee is om nu al een beetje te hinten naar Kerst, stiekem denkt iedereen daar alvast aan haha.

  2. Helemaal mee eens! Ik heb ook al een aantal mooie feestelijke blogs klaar liggen. Nog wel even wat juiste afbeeldingen maken en dan op tijd beginnen met het publiceren van de blogs op mijn site. Nog even mijn complimenten voor je info iedere keer.

  3. Grappig dat je er over schrijft. Ik heb een redelijk nikszeggend blog en plaatste vier jaar geleden enkele foto’s over de kerstsfeer bij ons thuis. Hoewel ik tegenwoordig wat regelmatiger blog knalt de nonchalante post van jaren geleden nog steeds elk jaar de top 5 van best bezochte artikelen binnen. Bizar.

Laat een reactie achter