Meer uit Twitter halen? Zo doe je dat!

7

Valt het aantal clicks op jouw tweets tegen, haal je te weinig verkeer uit Twitter en weet je niet hoe andere Twitteraars en bedrijven het toch voor elkaar krijgen om zoveel retweets te vergaren?

Hubspot kwam met een verrassend handige infographic die je net even wat meer zicht geeft op het wereldwijde Twitter-gedrag en waar ook ik wat handige lessen voor mezelf uithaalde. Ik zet ze voor je op een rijtje:

 • Wat we het meest doen als het aankomt op interactie via Twitter? Linkjes aanklikken! Dit geldt voor maar liefst 92% van alle Twitteraars.
 • Gebruik jij nog geen fancy afbeeldingen in je tweets? Nu doen! Tweets met plaatjes krijgen 18% meer kliks op de link, 89% meer favorites en zelfs 150% meer retweets.
 • Vragen om retweets wanhopig? Nee, gewoon doen! Vraag je om een retweet dan heb je kans op maar liefst 12x meer retweets dan wanneer je dit niet doet. Het liefst schrijf je retweets voluit, want dan stijgt dit getal tot maar liefst 23x. Bij het gebruik van RT is het 10x.
 • Heb jij een whitepaper of een printable die je aan wilt prijzen via Twitter? Gebruik het woord ‘Download’. Gegarandeerd succes, gemiddeld 13% meer clicks.
 • Ik zei het al eerder: op Twitter mag je herhalen. En weet je dat een tweede, identieke tweet bijna net zoveel oplevert. Uit een test blijkt dat de eerste tweet gemiddeld 140 clicks oplevert en de tweede nog steeds 132.
 • Op Twitter vinden we Twitter en andere social media het meest interessant. Tweets over Twitter, Facebook een gelijksoortige media ontvangen 22,5% meer kliks dan tweets over andere onderwerpen.
 • Maak je je zorgen over te weinig volgers, of hebben jouw volgers weer te weinig volgers? Geen nood! Maar liefst 91% van alle mentions komt van Twitteraars met minder dan 500 volgers.
 • Statistieken delen? Doen! Je kunt dan tot 5,4% meer retweets verwachten.

Let op!

Dit is een internationaal onderzoek. En wij Nederlanders hoeven niet net zo te tweeten als dit gemiddelde wereldwijd. Toch is het leuk om te testen met bovenstaande weetjes. Wie weet werken ze ook voor jou?

Twitter infographic

Bron: Entrepreneur.com

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

 1. Twitter gebruik ik niet maar ik heb wel een FBpagina. Heb je daar ook trucjes voor?
  En ik vind het eigenlijk jammer dat ik met een pagina zo weinig interactiemogelijkheden heb, weet je misschien ook in welke vorm ik wel mensen kan taggen in comments? Misschien via een community?

 2. Super handige tips! Merk inderdaad dat op mijn facebookposts veel meer geklikt wordt in tegenstelling tot Twitter dus ga dit zeker uitproberen. Bedankt. ☺

  • Bij mij is het juist andersom: er komen veel bezoekers via twitter, maar weinig via facebook. Is wel logisch, want ik heb op twitter meer dan 500 volgers en op facebook maar een stuk of tachtig vrienden.

 3. Ik vind het best lastig om Twitter functioneel in te zetten. Ik gebruik mijn account namelijk voor zowel mijn persoonlijke tweets als blog-gerelateerde tweets en de dosering vind ik vaak lastig.

  • Je bedoelt de tweets met statistieken? Bijv. ‘80% van de bloggers gebruikt twitter te weinig ‘. Dit zet aan tot actie.

Laat een reactie achter