Pocket: al jouw favoriete links bij elkaar

11

Stop met interessante links naar jezelf te mailen. Vergeet uitpuilende mapjes in je favorieten. Sla alle interessante artikelen die je op het wereldwijde web tegenkomt op in Pocket.

Als fanatiek blogger puilde mijn mailbox altijd enorm uit. Elke interessante webshop of gadget: ik stuurde het door naar mijn mailbox van Like & Love (it!). Artikelen over blogonderzoeken, interessante blogtips? Binnen een week na het aanvragen van de domeinnaam Blogaholic.nl puilde mijn mailbox uit. Daar moest toch een betere manier voor zijn?

Pocket, it is!

Ik had er natuurlijk al eerder van gehoord en hoewel ik graag een early adaptor ben, loop ik soms kennelijk gruwelijk achter. Er is namelijk een handige service (zowel als app als op je desktop binnen je browser) waarmee je al de links die je wilt bewaren kunt opslaan: Pocket. Een doodeenvoudig systeem dat me dagelijks heel veel mailtjes, maar ook veel irritatie & zoekwerk bespaart.

Tag je favoriete links

Met name het zoeken in 100 mailtjes vind ik een crime. In Pocket kun je veel eenvoudiger zoeken. Je kunt namelijk niet alleen gewoon op woord al je opgeslagen links doorzoeken, je kunt deze sorteren per tag. En de tags kun je zelf meegeven bij het opslaan van een link. Schrijf ik een artikel over productief bloggen dan kan ik dus met één druk op de knop alle ‘literatuur’ die ik daarover heb verzameld terugzien.

Altijd binnen handbereik

Maar het grootste voordeel is nog wel dat je bij jouw Pocket-account kunt met elk device en vanaf elke computer. Op je telefoon of tablet zet je de app, op elke willekeurige computer ga je gewoon naar de website, waar je met jouw account inlogt. Ideaal!

Kende jij Pocket al of je een andere tool of app waar je al je favoriete links ter naslag opslaat? Ik hoor het graag van je!

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties11 reacties

 1. Ontzettend handig inderdaad Laura! Het enige nadeel van Pocket (of van mij) is dat de leeslijst nu zo groot is dat de helft al niet meer actueel is. In 2015 ga ik het beter bijhouden, goed voornemen 😉

 2. Ik ken deze tool (nog) niet, maar ben altijd wel nieuwsgierig om vanalles te proberen.
  Zelf maak ik nu veel gebruik van wunderlist en Evernote. Maar echt DE app/oplossing voor favoriete links ben ik nog iet tegengekomen.

  Oh, wacht, vroeger was er zoiets als Delicious (https://delicious.com), ook veel gebruikt en werkte eigenlijk altijd heel goed. Beetje uit het oog verloren. ff kijken of ik mijn login nog weet en of er veel veranderd is….

 3. Nee deze ken ik nog niet! *schaam*
  Ik sla alles wat ik wil bewaren op bij mijn favorieten (uiteraard in geordende mapjes) maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar vaak niet meer kijk als ik het eenmaal heb opgeslagen!

 4. Wat handig! Ik kende het nog niet, maar zag vandaag toevallig achter de schermen van mijn blog dat ik mensen mijn blogposts kan laten delen via pocket. En nu zie ik deze blog. Hoe toevallig. Ik ga pocket snel installeren op mijn telefoon!!!

 5. Ik gebruik Evernote, vooral om lekkere recepten op te slaan. Moet ik dringend ook eens gaan gebruiken voor andere doeleinden, ik betaal er immers 5€ per maand voor. Is deze volledig gratis?

Laat een reactie achter