Succesvol bloggen: wat is dat eigenlijk?

5

Laatst werd mij gevraagd of ik tien succesvolle bloggers kon noemen. Ik vroeg in welke zin succesvol. Of jouw blog succesvol is, hangt namelijk heel erg af van je doel. Ik besloot om geen bloggers te noemen, maar eerst eens te gaan kijken naar wat succesvol bloggen eigenlijk inhoudt.

En daar is geen eenduidig antwoord op te geven: ieder heeft een ander doel met bloggen. En dus zijn er meerdere varianten van succesvol bloggen te definiëren. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Succesvol bloggen doe je wanneer…

 • … je kansen krijgt die je zonder het bloggen niet had gehad (bijv. reisbloggers die de halve wereld zien)
 • … het meer carrière mogelijkheden voor je creëert (ik zou heel graag blog-workshops geven)
 • … je een enorm hoge engagement hebt met je lezers (men denkt sneller aan je bij diensten/producten)
 • … je er geld aan kunt verdienen (lees er hier alles over!)
 • … je een grote doelgroep bereikt (meer mogelijkheden voor adverteerders, jahoe!)

En dit zijn slechts vijf voorbeelden van succesvol bloggen. Je zou het nog veel persoonlijker kunnen trekken. Misschien wil je jezelf wel blijven ontwikkelen, of wil je graag jouw mening met de wereld delen. Misschien wil je een groter netwerk opbouwen & als dat je dan lukt, ook dan spreek je van succesvol bloggen.

Succes ligt bij jezelf!

De enige die kan bepalen of je in jouw geval kunt spreken van succesvol bloggen ben je zelf, aan de hand van de door jou vastgestelde blogdoelen voor je zelf opstelt. Heb je nog geen doelen vastgesteld voor 2015? Tijd om dat te doen!

Wanneer ik voor mezelf spreek van succesvol bloggen?

 • Met Like & Love (it!) heb ik twee doelen: een zo groot mogelijk publiek bereiken & geld verdienen met bloggen. Momenteel heb ik zo’n 15.000 unieke bezoekers, met een piek van 35.000 in december (door deze actie & de kerstdrukte). Ik zou graag naar gemiddeld 20.000 unieke bezoekers groeien per maand en inkomsten van minimaal € 250,- per maand door meer te doen met affiliatemarketing. Momenteel is dit € 100,- tot € 150,- per maand.
 • Blogaholic.nl heeft ook twee doelen en volgens mij heb ik er eentje al direct in de eerste maand bereikt. Namelijk het enthousiasmeren van bloggers en hun op weg helpen. Momenteel komen mensen elke dag terug en krijg ik enthousiaste reacties. Vasthouden dus! Mijn andere doel is ‘egoïstisch’: ik zou graag door mijn expertise die ik hier uitdraag vaker ingehuurd worden voor blogadvies en workshops.

Wanneer vind jij dat je voor jezelf van succesvol bloggen kan spreken? Als ik jullie doelen weet, weet ik ook aan welke artikelen ik de meeste aandacht moet besteden. Laat dus snel een berichtje achter.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties5 reacties

 1. Ik ben begonnen met bloggen om ‘mijn ei’ kwijt te kunnen, maar ik hoor regelmatig om me heen dat mensen het zo bijzonder vinden dat ik ze een kijkje geef in een wereld waar ze niet zo snel mee te maken krijgen. En dat motiveert me weer om verder te schrijven.

  Ook word ik nu zelf benaderd door bedrijven en dat vind ik ook weer bijzonder. Ik heb nu ook als doel om van mijn site een unieke plek te maken waar mensen terecht kunnen. Enerzijds voor ( bijvoorbeeld )rolstoelvriendelijke uitjes, anderzijds om ze een kijkje te geven in onze wereld van instanties en ziekenhuizen, maar tegelijkertijd wil ik ze laten zien dat wij een gezin zijn zoals elk ander gezin en dus ook tegen de ‘normale’ dingetjes in het leven aanlopen.

 2. Ik zit eens naar jouw lijstje te kijken die je hebt opgesteld en ik denk opeens. Ben ik geen succesvolle blogger? Huh? Maar daarna bedenk ik mij meteen dat ik het vooral voor de hobby doe, dat ik langzaam aan probeer bedrijven te benaderen. Maar ook bezoekers aantallen te verhogen door actief op Social media te zijn, zonder opdringerig over te komen. Ik meld mij vaker aan bij Facebookgroepen en reageer zo nu en dan of laat even van mij horen met een artikel dat ik promoot. Dus het is ook maar net wat je voorop stelt denk ik. Ik vind het leuk om Tradetracker, Zanox, Bol.com, etc te hebben, maar ik vind de lezers informeren over datgene wat mij inspireert, zoveel leuker dan mijn geld ermee te moeten verdienen. Wanneer je jezelf bent en blijft van het moment dat je je blog begint, tot het eind van elke blogpost weer, dan trek je bezoekers. Ik denk vooral dat dat “The key To succes” is voor iedereen.

 3. Ik heb zelf als doel gesteld beter in nederlands worden en mijn verloren uurtjes te besteden. Dit zijn meer abstracte begrippen. Wanneer ik succesvol word is dan echt de vraag. Het is eigenlijk meer voor een hobby

 4. Laura, allereerst: het is een kwestie van tijd voordat jij volop workshops aan het geven bent. De kennis is aanwezig!

  Ik heb zelf geen commercieel doel, maar hoop een lezer een glimlach te bezorgen met ‘n stukje. En ik hoop dat ik dat kan meten aan het percentage terugkerende bezoekers.

 5. Helemaal met je eens! Overigens, als ik weleens verhalen lees van bloggers die ‘van hun blog leven’ doen ze er toch allerlei zaken bij (zoals presentaties geven, workshops geven, consultancy, freelance schrijven etc) die niet direct iets met bloggen te maken hebben. Dus 100% van je blog leven is volgens mij een beeld dat is ontstaan door bijvoorbeeld beauty- en modebloggers waarvan er een handjevol zijn die daar flink mee verdienen. Ik heb een eigen bedrijf als freelance journalist en (web)redacteur, mijn blog is daar onderdeel van. Ik zie het, als het ware als één van mijn kanalen/media waar ik voor werk. Dat maakt het gemakkelijker om in een groter geheel te plaatsen, doelen te stellen en te groeien. Het zou jammer zijn als bloggers denken dat zij niet succesvol zijn, enkel omdat ze er geen 6 cijfers mee verdienen. Wat succes is, kan iedereen voor zichzelf bepalen.
  Dank voor deze blog!

Laat een reactie achter