Blog workshop: 1-op-1 SEO cursus

SEO is je geen vreemde term, je weet (min of meer) hoe je je content moet optimaliseren, je maakt al gebruik van de SEO plugin van Yoast, maar… waarom blijft dan jouw zoekmachine-verkeer achter? Tijdens een avondvullende SEO cursus zul je mee worden genomen in de wondere wereld van zoekmachine optimalisatie.

De theorie van zoekmachine optimalisatie is één ding, het daadwerkelijk van start gaan en doen is een tweede. Ik heb in het verleden flink wat workshops en theorie-sessies gehad over zoekmachine optimalisatie, maar het kwartje viel pas echt toen iemand me aan de hand nam en me liet zien wat ik moest doen en waarom. Ik geef daarom ook het liefst 1-op-1 SEO cursussen, waarbij we direct samen in de praktijk aan de gang gaan.

Let op! Deze SEO cursus is niet alleen interessant voor bloggers, maar ook zeker voor ZZP-ers (fotografen, journalisten, webshops) die hun diensten beter zichtbaar willen hebben in Google.

Wat komt er aan bod in de SEO cursus?

  • Uitleg van de basis principes van SEO. Aan welke technische eisen moet je website voldoen en welke invloed kun je door middel van content uitoefenen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal ik je aan de hand meenemen.
  • We kijken naar de plugins die je reeds gebruikt op het gebied van SEO en stellen die waar nodig beter in. Hetzelfde geldt voor je linkstructuur en andere tools die je hierbij in kunt zetten. *
  • Praktisch: aan de hand van reeds bestaande blogposts gaan we jouw website direct optimaliseren. Door doen leer je niet alleen het meest, de theorie blijft dan ook beter hangen. Zoekwoordonderzoek komt hier ook uitgebreid aan bod.
  • Naservice! Omdat je op deze avond (die ca. 3 uur duurt) enorm veel informatie krijgt, kan het zijn dat niet alles blijft hangen. Ga je na afloop thuis aan de slag, dan mag je me twee blogposts of pagina’s sturen die je hebt geoptimaliseerd. Samen kijken we of je alle stappen goed hebt doorlopen en jouw blogposts goed geoptimaliseerd zijn.

* Deze optie geldt als je een WordPress-blog hebt. Als je jouw blog met een ander CMS onderhoudt, zal ik dit theoretisch uitleggen.

Wat kost deze uitgebreide SEO cursus?

De cursus, die ik in Almere geef, duurt ca. 3 uur en kost € 275,- ex. BTW. Een investering die je in mijn ogen meteen terugverdient als je er fanatiek mee aan de slag gaat. Binnen een paar maanden na deze SEO cursus moet je een stijging zien in jouw zoekmachineverkeer.

Interesse in deze uitgebreide SEO cursus? Mail naar info@blogaholic.nl.