Plotselinge daling in SEO-verkeer? Dit kan er aan de hand zijn!

1

Wie mij in het verleden actiever heeft gevolgd, moet het opgevallen zijn dat het hier erg stil is. Soms moet je andere prioriteiten stellen en staat bloggen over bloggen niet (langer) bovenaan het lijstje. Neemt niet weg dat als er echt iets is wat ik wil delen, ik dat natuurlijk wel gewoon doe. Zoals in dit geval. Want niets vervelender dan een plotseling daling in SEO-verkeer en niet weten hoe dat komt. Tijd om jou misschien wel uit de brand te helpen!

Eerder deze maand kwam Yoast (yes, van de bekende SEO-plugin met een belangrijk statement. In de update van begin maart van hun plugin zat een bug. Een bug die heel erg onschuldig lijkt, maar flink wat schade kan veroorzaken. Sterker nog; sommige gebruikers zagen hun zoekmachineverkeer tot het nulpunt dalen.

Ik kan het heel technisch maken, maar dat is feitelijk niet nodig. Want om het in één zin uit te leggen; bij de update naar SEO 7.0 is een vinkje van ‘ja’ naar ‘nee’ gegaan. Dit kan – maar hoef niet – dramatische gevolgen hebben.

Bij de WordPress-websites die ik in beheer heb, waren alle vinkjes inderdaad naar ‘nee’ gegaan. Effect op het zoekmachineverkeer zag ik (nog) niet, maar dat vinkje moet je wel omzetten natuurlijk. Om latere ellende te voorkomen.

Als al wel de gevolgen heb van deze bug, kan je een andere Yoast-plugin installeren om de schade te herstellen. Alleen die installatie is overigens niet voldoende; je zult ook geduld moeten hebben. Google zal niet meteen weer vriendjes met je zijn helaas…

Om het je makkelijk te maken vind je hier het statement van Yoast en het stappenplan. Voor elke Yoast-gebruiker een must!

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties1 reactie

  1. Ik zou het juist wel op prijs stellen als je het technische gedeelte ook had beschreven. Ik regel mijn seo zonder yoast, maar ben wel benieuwd naar wat er dan mis was met dat ene vinkje.

Laat een reactie achter