Blogplanners

Als parttime blogger naast een fulltime baan weet ik als geen ander hoe onmogelijk het soms kan zijn om overzicht te houden in al je blogconcepten, ideeën, winacties, reviews, contacten & meer. Ik ging daarom op zoek naar een manier die voor mij wel werkte om overzicht te houden: blogplanners!

In Amerika onder bloggers redelijk hot, in Nederland minder bekend: blogplanners. Ik besloot er een aantal te downloaden en uit te proberen. Maar Amerikanen zijn, no offence, net even anders dan wij hier doorgaans zijn en niet alles sloot aan op de Nederlandse markt. Tijd om een eigen blogplanner te maken, zo was de conclusie begin 2015.

In samenwerking met mijn vaste vormgever Cindy en met een panel van diverse bloggers die meedachten over de inhoud. Immers, wat voor mij kan werken, kan voor een andere blogger niet werken en vice versa. Het resultaat: een planner die – naar mijn mening – voor iedereen geschikt is én het beste in jou als blogger naar boven haalt.

Na het succes van 2015 én 2016 is er – zeker na veler verzoek – ook een blogplanner voor 2017. Nagenoeg dezelfde inhoud (jullie hadden weinig feedback, hij was goed zoals hij was), maar in drie nieuwe lay-outs.

Hoe werkt de blogplanner?

Hoe de blogplanner werkt? Dat is geheel aan jou! Je kunt de planner zo veel of weinig gebruiken als je wilt. Je kunt de hele planner printen, of kiezen voor de onderdelen die jij het meest nodig hebt. Ik denk dat als je hem eenmaal print – er is bewust gekozen voor een witte achtergrond, minder inkt, lagere kosten – de weg zich vanzelf wijst, maar toch een kleine handleiding.

Koop allereerst een toffe map naar keuze, waarin jij uiteindelijk je blogplanner kunt bundelen. Wederom een bewuste keuze overigens, want zo heb je straks jouw ideale planner. Ook is er gekozen voor een ‘liggende variant’. Hierdoor heb je tijdens het schrijven, zeker als linkshandige, geen last van de ringband. Deel de map naar keuze in, bestaande uit in elk geval de onderdelen:

  • Algemene zaken
  • 2017
  • Blogplanner per maand
  • Serious business

In algemene zaken kun je niet alleen je eigen focus vaststellen (stick to your topic!), maar ook al je inloggegevens, contactpersonen en meer kwijt. Het tweede deel (2017) helpt je om je blogdoelen voor het jaar vast te stellen. De Dagen van het jaar-kalender geeft je inspiratie voor het hele jaar en je kunt eenvoudig je statistieken bijhouden. Met de blogplanner per maand zul je elke dag weer blij zijn. Aan de hand van de handige maandplanner, en week- of postplanners naar keuze, kun je zorgen dat elke blogmaand een succes wordt. Kijk ook gerust aan het eind van de maand terug op je hoogte- en soms misschien ook dieptepunten terug. Daar leer je van!

Serious business is voor de bloggers die regelmatig samenwerkingen aangaan en/of geld verdienen met hun blog. Houd hier je inkomsten en uitgaven bij en houd grip op je reviews, winacties, affiliate samenwerkingen en gesponsorde artikelen. En dit is nog niet alles. Print de planner, ga aan de slag & ontdek het zelf!

Blogplanner bestellen

Er zijn voor 2017 drie blogplanners beschikbaar voor Blogaholic:

  • Een zwart/witte variant, omdat ik er zelf fan van ben!
  • Een vrolijke confetti variant, omdat bloggen een feestje is!

Aan jou de keus! Elke blogplanner bevat 108 pagina’s (waarvan je een groot deel heel vaak kunt afdrukken waar gewenst) en kost € 9,95. Je krijgt er dan ook nog eens toffe extra freebies bij in een aparte PDF. Je bestelt ze nu eenvoudig in eenvoudige webshop van Blogaholic.nl.

Ga naar de webshop >>