LinkPizza: in minder tijd meer geld verdienen met affiliate marketing

85

Affiliate marketing is een goede en laagdrempelige manier van geld verdienen. Maar het kost tijd en dat kan de beginnende en/of parttime blogger zich niet altijd permitteren. Gelukkig is daar LinkPizza.

Affiliate marketing in het kort

Ik schreef eerder al een aantal artikelen over affiliate marketing, maar vooruit, een kleine samenvatting:

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (in dit geval jou als blogger) belonen voor de gegenereerde verkopen die voortkomen uit de link die je plaatst. Hoe werkt dit in de praktijk? Jij schrijft over product X en linkt daarbij naar de website van producent Y. Dit doe je niet met een gewone link, maar met een daarvoor speciaal gegenereerde meetlink. Op het moment dat een bezoeker op deze meetlink klikt en naar de adverteerder gaat, wordt er een cookie geplaatst en kan producent Y precies zijn of er aankopen voort komen uit jouw verwijzing. Is dit het geval dan krijg jij een bepaald percentage van de aankoopprijs (commissie).

Het voordeel aan affiliate marketing is dat je niet zelf met elke producent/webshop contact hoeft te leggen en onderhandelingen hoeft te voeren. Er zijn een aantal grote affiliatepartijen in Nederland waarbij je je aan kunt sluiten en heel zwart/wit hoef jij enkel de meetlinkjes te plaatsen in je artikelen. En dan duimen dat je bezoekers kopen wat jij aanraadt.

Affiliate marketing: een tijdrovende hobby

Affiliate marketing is een leuke vorm van geld verdienen; je behoudt je redactionele vrijheid en je hoeft geen onderhandelingen te doen die je voor gesponsorde artikelen wel moet doen. Maar er gaat desondanks best wel wat tijd in zitten:

 1. Je moet je inschrijven bij de grote affiliate netwerken die Nederland rijk is, zoals Zanox, Affilinet en Tradetracker.
 2. Je moet uitvinden of de webshop waarvan jij producten wilt promoten aan affiliate marketing doet en bij welk netwerk deze dan zit.
 3. Heb je de webshop eindelijk gevonden dan moet je nog goedkeuring vragen.
 4. Als je goedkeuring hebt, mag je los. Je moet echter wel voor elk linkje een meetlinkje aanmaken, anders kan men niet zien dat het verkeer via jou komt en verdien je niets.

Klinkt al haast vermoeiend hè? Dat betekent dat veel bloggers ook niet de stap nemen en hierdoor feitelijk geld laten liggen. LinkPizza zag hier – 100% terecht – een gat in de markt!

Wat doet LinkPizza?

Affiliatemarketing voor dummies, dat was het eerste wat in mij opkwam toen ik kennis maakte met LinkPizza, onderdeel van ZEEF. Maar het is meer dan dat! LinkPizza richt zich in mijn ogen op twee doelgroepen:

 • De beginnende blogger die te weinig van de hoed en de rand weet als het aankomt op affiliatemarketing
 • De blogger met immer tijdgebrek die helemaal klaar is met het maken van meetlinkjes

LinkPizza zorgt er namelijk voor dat je bovenstaande stappen bijna allemaal kunt skippen. Plaats normale links in je blog en LinkPizza zet deze automatisch om naar affiliate links als ze aangesloten zijn bij de betreffende webshops. Niet meer ingewikkeld aanmelden, geen eindeloze zoektochten meer én bovendien geen meetlinkjes meer maken.

Hoe dat werkt in de praktijk? Nou, zie je dit linkje van Zalando of dit linkje van HEMA? Ik heb niets anders gedaan dan de homepage in te voeren. Oké, en ik heb me daarvoor aangemeld bij LinkPizza en hun plugin gedownload. Hierdoor kan LinkPizza via een javascript alles doormeten en zorgen dat mijn linkjes automatisch doorgemeten worden. Een kind kan de was doen!

Welkom vrije extra blogtijd!

Ja, dat levert dus enorm veel vrije tijd over. Of extra blogtijd als je slim bent. Besteed die extra tijd aan het zoeken van nog meer leuke woonproducten of outfits voor je blog. Plaats nog meer blogjes, zorg dat nog meer mensen klikken naar de producten die jij selecteert. Het geld komt – als jouw bezoekers ook overgaan tot een aankoop uiteraard – vanzelf binnen. Zou je toch slapend rijk kunnen worden?

Affiliatemarketing bedrijven zonder dat je het doorhebt

En het mooiste; je ‘maakt’ dus soms affiliatelinkjes zonder dat je het doorhebt. Dat je dan gewoon een willekeurig product bij webshop x hebt gespot, er nooit bij stilstaat dat je daar misschien wel geld aan kan verdienen door een affiliatelinkje en dat LinkPizza dat dus automatisch voor je fixt. Want in tegenstelling tot bij de normale affiliatenetwerken ben je bij LinkPizza automatisch op alle campagnes aangemeld. Handig toch?

En wat dacht je van alle redactionele linkjes die je ooit het aangemaakt naar webshops die bij LinkPizza zijn aangesloten. Jeuh, dat zijn nu allemaal opeens (geheel automatisch, nadat je de plugin hebt geïnstalleerd hoef je niets meer te doen) commerciële linkjes. Verdien met terugwerkende kracht geld aan oude artikelen.

Voor niets gaat de zon op

Ja, ik klink enthousiast, maar ik weet dat je zit te wachten tot er een ‘maar’ komt. En die is er ook. LinkPizza is natuurlijk geen liefdadigheidsinstelling; ook dit bedrijf moet ergens van leven én geld verdienen om hun tools voor jou verder te ontwikkelen. En dus sta je 20% van jouw commissie af.

Auch, dat klinkt als veel. Even doorrekenen. Iemand komt in webshop X voor € 100,- aan schoenen. Jij krijgt daar normaal € 10,- van als de commissie 20% is. Dat wordt nu dus € 8,- en € 2,- voor LinkPizza. Is dat een groot verlies? In mijn ogen niet als je het afzet tegen de tijdwinst die je hebt behaald door je aan te sluiten bij LinkPizza.

Ik denk ook – ik heb daar met de heren van LinkPizza een interessant gesprek over gehad – dat op lange termijn de ‘schade’ minder groot zal zijn. Hoe meer bloggers zich aansluiten bij LinkPizza en hoe meer bloggers er voor aankopen zorgen, hoe sterker LinkPizza staat om hogere commissies af te dwingen. Commissies die je zelf echt niet voor elkaar had gekregen als je rechtstreeks bij bijvoorbeeld Zanox had aangeklopt.

Wat voor mij nog meer redenen zijn om ondanks een stukje minder commissie toch over te gaan op LinkPizza?

 • Tijdswinst; als je meerdere artikelen per week met affiliatelinks plaatst, kan het enorm veel tijdwinst opleveren.
 • Inzicht in statistieken op één plek; je hebt een eigen dashboard met tal van mogelijkheden, in één klik zicht op al je campagnes.
 • 100% rendament op oude linkjes; oude linkjes blijven altijd werken zoals ze deden, over deze ontvang je dus nog altijd de volledige commissie
 • Handmatige affiliatelinkjes blijven mogelijk; je kunt waar nodig altijd nog handmatige linkjes aanmaken voor artikelen waarbij je denkt dat deze echt skyhigh gaan scoren (hoewel ik denk dat ik met het gemak van LinkPizza daar te lui voor ben)

Zijn er nog nadelen?

Ja! LinkPizza heeft nog niet alle partijen aangesloten. Wat als dat nu één van de voor jou belangrijkste partijen is? Je kunt de meetlinkjes zoals je gewend was gewoon gebruiken. Dan moet je voor die partij nog wel even meetlinkjes aanmaken. Maar dat is nog altijd minder dan voor al je commerciële linkjes.

LinkPizza werkt er trouwens hard aan om zoveel mogelijk partijen aan te sluiten. Op mijn verzoek zijn er al wat belangrijke bijgekomen. Geef ze hierin dus vooral ook suggesties. Op het moment van schrijven zijn er zo’n 2.200 websites aangesloten. Keuze genoeg dus! Wat dacht je van de Bijenkorf, Bol.com, Zalando, Albert Heijn, Mediamarkt, iBood, Shoeby, Omoda, Booking.com en van Haren?

Gek genoeg verrast LinkPizza ook; doordat ze met meerdere affiliates werken, heb ik opeens affiliatelinkjes die normaal bij mij redactioneel waren. Neem bijvoorbeeld Themeforest. Koop gerust jouw nieuwe theme via deze link, want dan kan ik een extra chocoladetaartje kopen. En ja, het blijkt dat mijn Zalando-linkje uit een eerder affiliate-artikel ook zorgt voor aankopen van mode.

Werk jij veel met TradeTracker?

TradeTracker is nog niet – en ik hoop dat dat wel komt – aangesloten bij LinkPizza en daarmee zijn een aantal grote en interessante webshops dit ook niet. Dat is zonde, maar er is geen man over boord.

In het verleden heb ik wel eens verteld over de supertag van TradeTracker. Als je bij hen bent aangesloten, kun je een code in je header zetten waardoor ‘normale’ linkje automatisch worden omgezet in meetlinkjes. Eigenlijk dus precies wat LinkPizza nu op grote schaal doet.

Deze code blijft gewoon werken als je LinkPizza gebruikt en dus blijven partijen als Fonq en VT Wonen gewoon gedekt. Werk je nog niet met de supertag van Tradetracker? Log snel in bij Tradetracker en ga naar Promotiemateriaal – Pagetags om dit wel werkend te krijgen.

Goed om te weten!

 • Stap je over op LinkPizza dan zullen je oude meetlinkjes gewoon blijven werken. Je hoeft dus niet alle oude linkjes te vervangen. Scheelt een hoop tijd!
 • Als gebruiker heb je de beschikking over een handig dashboard met alle adverteerders op een rij. Je kunt ook precies zien uit welk artikel een aankoop voortkomt. Handig!
 • Je kunt eenvoudig in de lijst met adverteerders zoeken om te kijken of de webshop van jouw keuze er tussen staat.
 • Bij het handmatig aanmaken van linkjes kan je referenties opgeven. Dit is met name handig als je met meerdere schrijvers werkt; je kunt precies zien wiens artikel voor inkomsten heeft gezorgd. In Link Pizza geef je geen referenties op (je maakt immers geen linkjes aan), maar je kunt per conversie (= aankoop van jouw gebruiker) wel zien vanuit welk artikel dit is gekomen. Ere wie ere toekomt!

Hoe je LinkPizza eenvoudig naast advertorials kunt gebruiken

disableSoms zitten advertorials en affiliatemarketing elkaar in de weg, zeker bij automatisch omgezette linkjes. Werk je bijvoorbeeld met de supertag van TradeTracker en ga je een samenwerking aan met een webshop dan kan dat de adverteerder duur komen te staan. Deze betaalt dan voor de advertorial én voor de aankopen die voortkwamen uit de advertorial. Oneerlijk!

Zodra je LinkPizza hebt geïnstalleerd, komt er een extra optie bij het invoeren van artikelen bij. Hiermee kun je aangeven welke links je wilt uitsluiten van LinkPizza. Of je kunt zelfs het hele artikel uitsluiten. Zo zal jouw adverteerder nooit dubbel afgerekend worden.

Let op! Zie jij de opties van LinkPizza niet bij het invoeren van het artikel? Ga helemaal naar boven en klik op ‘Schermopties/Screenoptions’. Vink LinkPizza aan et voila!

Aanmelden

Wil jij kennismaken met LinkPizza? Meld je aan via de bloggerspagina van LinkPizza (wat onderdeel is van ZEEF, dus schrik niet als je een andere naam ziet) en wacht op goedkeuring. Deze gebeurt handmatig, dus houd rekening met een dagje. Na goedkeuring heb jij binnen vijf minuten de juiste linkjes op je website staan.

Mocht je nog niets met affiliatemarketing doen op dit moment, dan heb je meteen een gouden stap gemaakt. Mocht je al wel affiliate inkomsten hebben dan zul je vooral de tijdswinst als voordeel ervaren.

Laat je het even weten als je LinkPizza gebruikt of gaat gebruiken? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

P.S. Ik schrijf graag alleen over dingen die goed werken en heb dus uitvoerig getest. Er is geen artikel op Blogaholic dat me meer tijd heeft gekost dan dit artikel. Ik heb linkjes én conversies doorgemeten door testaankopen te doen (was weer een goede reden om bij de HEMA te shoppen). Deze aankopen worden daadwerkelijk geregistreerd. Resultaten uit het verleden geven geen garantie, maar ik geloof hierdoor dat LinkPizza netjes omgaat met de aankopen en afdrachten.

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties85 reacties

  • Ja, ook voor Belgen staat de deur open. Ze hebben veel netwerken uit de Benelux aangesloten, dus ook Belgische adverteerders.
   En ja, no cure no pay. Alleen over de gemaakte omzet betaal je een commissie. Over 0 kun je niks betalen 🙂

   • Werkt dit ook als je links in een Youtube filmpje plaatst? Ik denk maar aan hauls, favorites of the month,…

    • Ik vermoed van niet. Immers; nergens kan de code herkent worden die door de plugin op je website wordt meegestuurd.

     Arjan kan hier vast meer duidelijkheid over geven.

     • Arjan van LinkPizza

      Inderdaad, het automatisch vervangen zal niet werken helaas. We zijn op het moment bezig met een linkshortener zoals bit.ly, dat zou in jou geval moeten werken.

      Het beste kan je je even aanmelden en dan houden we je op de hoogte 🙂

     • Bedankt Laura en Arjan, morgen heb ik tijd om zorgvuldig mij aan te melden.
      Nog een kleine vraag, worden deze links automatisch ook no-follow links? Ik heb namelijk moeite om deze aan te passen. Laura, ik heb je post daarover gelezen, maar mijn links zien er anders uit dan het voorbeeld…

 1. Het enige probleem met linkpizza is dat je idd wel even al je advertorials door moet om de linkpizza uit te zetten, dat is best een werk, maar verder vind ik het ideaal hoor!

  • Klopt! Maar dat zijn er altijd nog minder dan affiliatelinkjes met terugwerkende kracht moeten vervangen 🙂 En als hij heel oud is, en er zijn verder geen duidelijke afspraken over gemaakt…

   • Arjan van LinkPizza

    Is er iets wat ik kan doen om het makkelijker te maken? zou het helpen als je bijvoorbeeld een hele tag of categorie kan uitsluiten?

 2. Ik heb linkpizza tijd terug gehad maar kon niet meer zien in wordpress waar heen was geklikt, ook als dat bijv een andere bloggers was stond er een algemene linkpizza link. Dat vond ik irritant dus daarom ben ik ermee gestopt. Maar misschien toch maar weer eens doen!

  • Je bedoelt de Jetpack stats? Die zijn sowieso toch niet echt correct (als je het vergelijkt met Google Analytics). In het dashboard van Linkpizza zie je overigens al je clicks bij elkaar, ook de redactionele. Veel beter overzicht, voor mij in elk geval!

 3. Fijn dat je hierover schrijft, ik was ook al per mail benaderd hierover, maar wilde eerst graag ervaringen van anderen lezen. Goed om te horen dat je zo enthousiast bent!

  • Ik wist eerst ook niet wat ik er van moest verwachten en merkte dat dit bij meer bloggers speelde. Een test leek me daarom een goede, voor mezelf en voor jullie. Ik zou zeggen: meld je aan en kijk hoe het bevalt, het kan prima naast affiliatemarketing die je eventueel nu al hebt.

 4. We hebben het hier natuurlijk al uitgebreid over gehad over de mail. Ik ga het uittesten en laat je weten wat ik ervan vind! Voorlopig zit ik dus nog te wachten op de bevestiging 😉

    • Terechte vraag! Op het moment dat ze van jouw link om worden gezet in een affiliate link wordt het automatisch een no follow, aldus Arjan van Linkpizza

     • Arjan van LinkPizza

      Helemaal correct Laura, ons product kijkt naar de link en als het een affiliate link wordt voegen wij terwijl wij de bezoeker doorsturen naar de adverteerder een no-follow toe.

      Als het een redactionele link betreft en er geen affiliate link van valt te maken dan blijft het een gewone do-follow link.

      Overigens kan je zelf altijd ervoor kiezen om links no-follow op je website te maken. in dat geval maakt het niet meer uit wat er aan de linkPizza kant gebeurt.

 5. Hey allemaal,

  Leuk dat jullie zo enthousiast zijn!

  Voor degene die nog twijfelen of dit wel iets voor hun is, wij hosten op 30 maart op het LinkPizza kantoor een event voor bloggers. Hier zal je uitgebreid vragen kunnen stellen over LinkPizza of hoe je het beste ermee aan de slag kan gaan.

  Naast de mogelijkheid om vragen te stellen is het natuurlijk ook leuk als je gewoon met andere bloggers wilt meet-en en daarnaast wat wilt leren over het bijhouden van een blog, SEO en het vergroten van je traffic.

  http://www.eventbrite.com/e/linkpizza-workshop-how-to-monetize-and-expose-your-blog-tickets-23051360239?aff=blogaholic

   • Arjan van LinkPizza

    We kijken nog heel even aan of er nog engelstallige bloggers langskomen maar voor nu lijkt het nederlands te worden

    • Arjan van LinkPizza

     Voor degene die nog aan het twijfelen waren, de workshop zal inderdaad in het Nederlands gegeven worden.

  • Arjan van LinkPizza

   Hey Esmee, je bent goedgekeurd hoor :). Was blijkbaar al een paar dagen geleden gebeurd maar de email was blijkbaar niet aangekomen.

   Wij gaan even uitzoeken wat er aan de hand was.

 6. Ik vind het een leuke tip, maar wat is voor mij nu de toegevoegde waarde. Ik vind het vervelend om bij elke blog een affiliatie te plaatsen. Ik doe dit soms, als ik echt producten review en dan een link via Tradetracker, Zanox of TradeDoubler. Wordt het niet ook een keer teveel?

  • Zolang je zorgt dat je redactioneel toegevoegde waarde biedt en echt producten biedt die bij jouw doelgroep passen is er niets mis mee. Je zou jezelf toch in de vingers snijden als je bijv. een review plaatst over een boek en je plakt er geen affiliatelink achter? Voor je bezoeker wordt de ervaring en het kopen van een product niet anders. Om maar een voorbeeld te noemen.

  • Ik ook! Mijn ervaringen na de eerste paar weken zijn goed, zoals je in het artikel kunt lezen. Hopelijk laat de rest ook nog even een reactie achter na testen 🙂

 7. Klinkt goed en zal eens kijken 🙂 eerder had ik iets van Linkgist, deed hetzelfde, maar de communicatie was echt ruk. Meer dan een half jaar gewacht op betalingen, ze mailden niet terug, namen nooit telefoon op. Door dat soort bedrijven ben ik hier ook huiverig voor, maar ik zie dat Arjan ook goed hier reageert. Ik ga het eens proberen 🙂 thanks!

  Die supertag van Tradetracker trouwens ook, kende ik niet 🙂

  • Vooral doen, het werkt zo easy! En het heeft mij echt bij oude artikelen al extra geld opgeleverd. Linkjes die normaal dus redactioneel waren.

 8. Dank voor dit artikel! Ik was ook benaderd via email, maar wist niet goed wat ik ermee moest. Ik heb me aangemeld eind afgelopen week, maar ik heb nog niks gehoord.

  • Arjan van LinkPizza

   ik zal er morgen ochtend even achteraan gaan, ik vermoed dat er dit weekend nog niet gekeurd is

 9. Hoe werkt het bij meerdere sites? Ik zie nergens iets dat je een anderes ite kunt toevoegen aan je account, behalve dan bij Zeef op je pagina, maar dat lijkt me niet echt de bedoeling.

  • Ik had me aangemeld met de ene en na navraag mocht ik hetzelfde account gebruik voor de tweede. Maak even gebruik van de chatfunctie op de website en je hebt snel antwoord denk ik 🙂

 10. Klinkt goed, maar ik meldde me na het lezen van dit artikel (23/3) aan en kreeg nog steeds geen mail. Is er een bepaalde voorwaarde waar je aan moet voldoen?

  • Voor zover ik weet niet; misschien is je aanmelding niet aangekomen? Arjan leest hier regelmatig mee, dus die komt misschien nog wel met een antwoord. Anders zou ik ze sowieso even mailen.

  • Arjan van LinkPizza

   Hey Bibiane,

   Sorry voor het lange wachten, Ik heb je even een email gestuurd waarmee je verder zou moeten kunnen.

 11. Dankje voor de duidelijke uitleg, ik had al wel van deze marketing gehoord maar verder nog nooit toegepast. Ik wist niet dat er zoveel nog bij kwam kijken, weer wat geleerd dus!

 12. Hoi Laura, goeie info! Vraagje: moet je persé een wordpress site hebben om van LinkPizza gebruik te kunnen maken, of kan het bijv. ook met een Weebly site?

  Groetjes,

  Eva

 13. Dit is echt ideaal voor de beginnende blogger. Gisteren heb ik Linkpizza geïnstalleerd. Het was zo makkelijk dat ik al klaar was en dacht dat ik nog van alles moest doen, zo simpel kon het toch niet zijn? Wel dus! Ook fijn dat een beginnende blogger, (mijn blog is nog geen maand oud) die blogt over een niet zo een populair onderwerp (poëzie) gewoon geaccepteerd wordt. Ook dat overtreft mijn verwachtingen.
  Het derde punt waarin mijn verwachtingen worden overtroffen is het feit dat ik binnen een uur geaccepteerd was en dat op zaterdag!
  Geld zal ik er voorlopig niet mee verdienen, daarvoor is mijn blog nog te klein en heb ik nog te weinig links. Maar voor de kleine moeite die het kostte was het het nu al meer dan waard.

 14. Bedankt voor dit artikel, heel erg fijn om het eens in vrij normale taal te lezen. Ik als rookie snap er anders helemaal niks van haha.

  Is het nodig om op je website te zetten dat je gebruikt maakt van Pizzalink? Moet je dat ergens vermelden?

  Groeten Suzanne

 15. Wat een ontzettend goed artikel. Bedankt voor de tip!! Ik heb me gelijk aangemeld. Je schrijft ergens in je artikel dat je linkt naar de homepage van een merk. Ik had al wat linkjes op mijn site staan maar ik link vaak door naar een specifieke site waar bijv. een product op te vinden is, zodat het makkelijker te vinden is voor de lezer. Werkt dit ook? Of moet je per se een schone .nl of .com gebruiken? Dus stel het gaat om een handdoek van Hema (sorry voor de reclame) dan zou het deze link zijn http://www.hema.nl/winkel/wonen-slapen/ enz enz (hij is nog veel langer) en niet alleen hema.nl. Is dat ok? Alvast bedankt voor de info.

  • In dit specifieke geval had ik naar de homepage gelinkt. Ik heb het immers over Zalando en HEMA in het algemeen. Bij een productbeschrijving is een deeplink inderdaad de juiste manier, anders moet kouw lezer zo zoeken naar het product.

 16. Bedankt voor dit superartikel! Mijn ogen zijn geopend. 🙂 Ik wist wel wat affiliate links waren, maar had geen idee dat ik er op deze manier zo gemakkelijk toegang tot had!

 17. Hey Laura, leuk artikel heb je geschreven, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat je veel extra chocoladetaartjes gaat kunnen kopen. Je hebt namelijk naar themeforrest.com gelinkt in plaats van themeforest.com 😉

  • Oeps 🙁 Maar goed, dat is dan wel het fijne van online; lang leve edit knoppen. En wat minder chocoladetaartjes is wel goed voor de lijn 🙂

 18. Je hebt mij een paar weken geleden overgehaald om met LinkPizza te starten. En het werkt inderdaad best gemakkelijk. Ergens las ik dat de tekstlinks zoals de merken je aanleveren bij Tradetracker kunt gebruiken beter werken dan zelf gemaakte links. Via Linkpizza werkt dat niet voor zover ik nu weet. En ook geen banners al zijn die niet zo nuttig geloof ik. Mis jij die voorgevormde links of hoe kijk jij er tegen aan. (links die je maakt via LinkPizza zijn veel mooier en natuurlijker natuurlijk)

   • Ik zal het nog eens proberen. Bji Tradetracker kan je gebruik maken van banners, nieuwe acties en voorgevormde tekstlinks. Via LInkpizza kan dat niet. Alleen de links die je zelf maakt. Nu is mijn vraag dus: is dat nadelig? Of hebben banners en voorgevormde tekstlinks geen voordeel. Misschien snapt iemand het die beide systemen kent? Ik twijfel soms of ik bij Zanox rechtsstreeks beter af ben dan bij Linkpizza .

 19. Wat ik nog een beetje onduidelijk vind, is hoe er omgegaan wordt met bestaande affiliate linkjes. De gewone (ongeaffilieerde) linkjes worden vervangen. Momenteel zit ik al bij Bol.com en worden al die bol-linkjes dan automatisch vervangen of blijven die bestaan en heb ik in toekomstige berichtjes de keus welke van beide ik gebruik?

  • LinkPizza herkent de normale linkjes, dus Bol.com zal hij omzetten. Partnerprogramma.bol.com herkent hij echter niet en dat blijven dus gewoon jouw rechtstreekse affiliatelinkjes met Bol.com. Aan jou dus de keuze!

  • Zoals Laura ook al aangaf herkennen bol.com en zullen we die dus vervangen. Wat alleen wel belangrijk om te weten is dat we andere affiliate links kunnen herkennen ( zoals bv partnerprogramma.bol.com en zanox.com ) en die laten we met rust.

   Je kan er dus zelf voor kiezen per bericht om LinkPizza te gebruiken of je eigen affiliate links.

 20. Bedankt voor deze tip! Het klinkt nog een beetje ingewikkeld, maar in ieder geval al minder ingewikkeld dan alles zelf doen. Helemaal als startende blogger denk ik dat dit een goed idee is. Het proberen waard? Ik ga er mee aan de slag!

 21. Heel interessant, maar als ik het zo bekijk heb je dan zelf geen inspraak met welke zaken je in zee wil gaan? dan matchen zij jou met zaken die zij vinden dat bij je passen?

  • Je hebt volledige vrijheid, dat is juist het mooie. Als jij besluit naar Hema te linken en zij herkennen dit als een partij waar ze mee samenwerken, dan wordt het een affiliatelinkje. Besluit jij naar H&M te linken en doen ze daar geen zaken mee, dan gebeurt er gewoon niets.

   • Ah ok, das wel tof dan, ik hoop dan toch dat ze ook samen werken met H&M want daar koop ik zelf ook veel 😉

    • Arjan van LinkPizza

     Helaas werkt H&M niet samen met affiliate netwerken, dat zou inderdaad een goede adverteerder zijn 😉

 22. informatief en interessant. zeker gezien het no cure no pay. ook voor jou interessant. zag dat je 5 euro per nieuwe aanmelding kon krijgen als ze via jou link komen. misschien is het schrijven van een artikel over LinkPizza nog wel het meest lucratief. heb er overigens niks op tegen hoor. zonder dit artikel had het me veel langer geduurd ze te vinden. dus top!!

  • Alleen als deze aanmelding binnen een x-tijd de eerste omzet behaald, er zitten dus nog wel wat haken en ogen aan vast. Helaas voor mij, want er zijn er weinig die er – stom stom stom! – fanatieke mee aan de slag gaan.

 23. Leuk om te lezen. Geld verdienen met bloggen. Ik weet dat dit kan, maar ik vrees dat het voor mijn blog (die nog niet bestaat) niet gaat werken met deze methode.
  Misschien bestaat er iets zoals een app die je op je blog kan plaatsen waarmee mensen een donatie kunnen doen voor wetenschappelijk onderzoek. Alles voor het goede doel 🙂

 24. Wat een duidelijk artikel zeg! Heb mij er inmiddels ook voor aangemeld. Ik moet nog even uitzoeken hoe het zit met die supertag van TradeTracker. Die kende ik namelijk nog niet…

Laat een reactie achter