De favoriete ‘werkplekken’ van een mobiele blogger

3

“Je lijkt haast wel vergroeid met je telefoon”, hoor ik regelmatig van mijn vriend. Het is allang geen geintje meer; ik ben me er maar al te bewust van dat ik enigszins verslaafd ben aan dat kreng. Net als aan mijn laptop overigens. Want dan zijn, voor mij als (mobiele) blogger, mijn twee dikke maatjes.

Ik heb een werkkamer waar menigeen jaloers op zou zijn. Ik deel een oppervlakte van 25 met mijn vriend. Aan zijn kant van de ruimte staat een op maat gemaakte wit steigerhouten DJ-booth en aan mijn kant een mega bureau van dezelfde ontwerper. Precies naar wens. Op het bureau pronkt een 27inch iMac. Je zou verwachten dat ik hier heel wat uurtjes slijt, maar de waarheid is dat ik hier alleen kom om foto’s te bewerken en mijn administratie te doen.

Simpelweg omdat ik het gezelliger vind om beneden op de bank met mijn MacBook Air te werken. Met onze hond aan mijn voeten en vriendlief tv-kijkend naast me op de bank. Plus: veel van mijn blogactiviteiten doe ik tussen de bedrijven door, op wisselende ‘werkplekken’. Kijk je even mee in mijn leven als mobiele blogger?

Op het toilet, in bad of op bed

De wekker gaat om 05.50 uur op doordeweekse dagen, om 6.35 uur pak ik de trein en om 17.35 kom ik weer terug aan op datzelfde station na een lange werkdag. Ik fiets naar huis, waar met een beetje mazzel het eten al voor me klaar staat. Het avondeten is voor mij een belangrijk moment van de dag; in alle rust met zijn tweeën de dag doornemen. ‘s Avonds is vaak gevuld met activiteiten, afspraken of to do’s in huis, maar als ik een beetje mazzel heb, mag ik ook nog eens een serie voor mezelf kijken of even bloggen. Dat laatste vanaf die fijne bank!

Soms zijn die momenten spaarzaam en moet ik het hebben van de momenten tussendoor. Op het toilet, in bad (met risico op waterschade!) of in bed. Zelden typ ik dan hele blogs uit, maar er zijn wel bloggerelateerde activiteiten die ik dan uitvoer. Met dank aan mijn mobiele telefoon en de nodige applicaties.

 • Bloglovin’. Een deel van mijn inspiratie haal ik uit het lezen van andere blogs. Bloglovin’ is mijn favoriete tool  voor het bijhouden van deze blogs. Mijn rondje blogs doe ik standaard voor het slapengaan.
 • WordPress app. Ik weet dat er veel bloggers zijn die hier hun hele blogs in invoeren. Ik vind dat tenenkrommend langzaam. Wel gebruik ik hem reacties goed te keuren en op reacties te reageren. Zo kan dat net even sneller.
 • Instagram. Had ik maar geen Instagram, dan was mijn spaarrekening net wat meer gevuld. Ik laat me keer op keer leiden door de mooie plaatjes die ik ontdek en – hup – daar is weer een nieuwe aankoop. Gelukkig levert het me vaak ook genoeg op; inspiratie voor blogs bijvoorbeeld.
 • Mail. Met diverse website (zakelijk, van mijn bedrijf, een privé-adres, van mijn diverse blogs) is er geen moment dat er géén mail binnenkomt. Een deel kan zo weggegooid worden (spam!) en een ander deel is in een minuutje te beantwoorden. Het kan maar zo gebeuren dat je dus een van de wc verstuurde e-mail ontvangt van me. Weet je dat ook weer! Mail die meer aandacht nodig heeft, laat ik liggen voor als ik achter mijn laptop kruip.
 • Pagina-app van Facebook. Een must have voor elke Facebook-paginabeheerder en dus ook voor mij. Met deze app zie ik waar er word gereageerd en kan ik terug reageren. De gewone Facebook-app gebruik ik om ‘concurrerende’ blogs in de gaten te houden, als ik ze niet al volg via Bloglovin’.

Tot voor kort had ik de kleine variant van de iPhone, nu doe ik dit alles om mijn gloednieuwe (en grotere, ik moet er aan wennen in mijn broekzak) rose gouden iPhone. Ik weet niet of de apps zoals hierboven genoemd net zo lekker werken op Android, maar op iOS bevallen ze in elk geval.

In de trein

Met dank aan mijn mega-databundel van 20GB van T-Mobile is de trein mijn favoriet werkplek. Zodra ik instap zet ik mijn hotspot op mijn telefoon aan en klap ik mijn laptop open. Op dat moment functioneert mijn telefoon als draadloze modem en kan ik alles doen wat ik wil. Of dat nu een klant mailen is, bloggen voor het werk is of jullie berichten op social media beantwoorden is.

Is de trein niet veel te druk? Nee, ik zet mijn koptelefoon op en zet de muziek op een laag niveau aan. Achtergrondgeluiden worden gefilterd en ik typ meteen als een malle. Een ritje Almere-Oostvaarders – Amsterdam duurt (lang leve stoptreinen) precies 43 minuten en dat zijn altijd heel waardevolle minuten.

Met name omdat ik meer kan dan op mijn iPhone; ik typ sneller en heb Photoshop bij de hand. Ik kan bij al mijn bestanden en kan naadloos van een WhatsApp gesprek (in de browser, wel eens geprobeerd?) overgaan in een mail of een nieuw blogbericht. Multi-tasken to the max!

Op reis!

IMobiele blogger op reisk ben gezegend met een goed leven; zo’n 5/6 keer per jaar breng ik door in het buitenland. Voor mijn werk of privé. En alle reizen worden in kaart gebracht. Niet alleen in de vorm van reisblogs, maar ook op bijv. Instagram. En met leuke posts op social media.

Dit betekent dat ik op reis internet een must vind. Ik vind de leukste hotspots aan de hand van andere reisblogs en Google Maps en ik deel mijn ervaringen realtime met dank aan de Instagram-app. Binnenkort kun je me bijv. volgen vanuit Dubai, hoe gaaf!

Notities – zoals weetjes over bezienswaardigheden en toffe adressen – voor reisartikelen typ ik direct in Evernote, mijn bijbel als het gaat om aantekeningen. Die aantekeningen werk ik dan vervolgens in het vliegtuig uit tot heuse artikelen. Dat is een goede afleiding voor dit meisje dat stiekem vliegangst heeft en het levert een flinke tijdwinst op. Geen verloren uurtjes!

Waar werk jij het liefst aan jouw blog? En geeft mobiel bloggen jou ook zoveel tijdwinst?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Deze hebben geen invloed op mijn mening of artikel gehad.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties3 reacties

 1. Leuk!! Ik zit dagelijks voor mijn werk een minuutje of 20-30 in de tram; te kort (en te wiebelig en te druk) om een laptop open te klappen, maar wel ideaal om even reacties te lezen en te reageren, een nieuw blog op Social Media te delen en om aan de slag te gaan met Instagram.
  Moet alleen wel mijn bundel eens op gaan hogen want kom nu met 1 GB schromelijk tekort!

  Het schrijven van blogs doe ik wel het liefst op mijn werkkamer; ik typ toch het liefst met een normaal toetsenbord en gebruik liever een muis dan een touch pad.

 2. Gustavo Woltmann

  Ik werk ook steeds op verschillende plekken: aan de bureau (hoe beschaafd is dat? 🙂 ), in de bank, aan de keukentafel, in bed! en deze dagen zelfs bij de buren terwijl ik de kat een bezoekje breng nu ze op vakantie zijn. Gelukkig nog niet op het toilet! 😉

  Erg handig is het wel, zoals je zegt, dat je op vakantie gewoon kunt verder werken, je hebt enkel wifi nodig. Het nadeel is dat je het eigenlijk ook nooit loslaat, het is voor mij persoonlijk al lang geleden dat ik nog een dagje helemaal niets gedaan heb op de pc of smartphone…

Laat een reactie achter