Dé Marktplaats voor bloggers: Linkpizza brengt bloggers en adverteerders samen

0

Het is geen geheim meer dat ik fan ben van affiliatemarketing. Het is een fijne manier van geld verdienen met je blog én toch je redactionele vrijheid bijhouden. Het heeft alleen één nadeel; nog niet alle adverteerders die aan affiliatemarketing doen, zijn thuis in het bloggerswereldje. Ze zien daardoor veelal de waarde niet in en beseffen zich niet hoe invloedrijk bloggers zijn. Het goedgekeurd worden, een relevante vergoeding krijgen; er kan flink wat tijd in gaan zitten.

Ik schreef eerder al over LinkPizza, een handige tool die de vele tijd die er in affiliatemarketing gaat zitten flink reduceren. Doordat zij o.a. al de deals maken voor jou én doordat je affiliatelinkjes niet handmatig hoeft in te voeren. Je kan gewoon naar HEMA.nl linken en zij doen de rest. Ideaal!

Ik gebruik LinkPizza nu ongeveer een jaar en naar alle tevredenheid. Vooral omdat ik soms vergeet dat daar inkomsten uitkomen, juist omdat ik er niets voor hoef te doen. Ik weet dat er aan het begin van de maand een fijn bedrag komt vanuit Bol.com en ook vanuit Tradetracker, maar LinkPizza vergeet ik soms. En hoe fijn dat ik dan weer een betalingsoverzicht krijg. Extra omzet!

LinkPizza breidt uit

LinkPizza heeft het afgelopen jaar aardig hard aan de weg getimmerd. Niet alleen met hun bekendheid, maar ook met extra diensten. Zoals hun Marktplaats, die bloggers en adverteerders samen brengt op een simpele en laagdrempelige manier. En die zowel de adverteerder als de blogger (in het platform publisher genoemd) vooral veel tijd uit handen neemt.

Wat je je moet voorstellen bij de marktplaats? Adverteerder X wil graag aandacht voor een (nieuw) product en meldt zich aan bij LinkPizza. Zijn campagne komt bij jou als blogger te staan onder beschikbare campagnes. Lijkt het je wat? Inschrijven maar! Je kan aangeven wat je voor de promotie wilt ontvangen (veelal is het een vaste vergoeding + een toelage o.b.v. affiliate) en een motivatie geven. En dan is het simpelweg afwachten of de adverteerder voor jou kiest!

De adverteerder kan zijn keuze overigens maken op basis van de profielen van de publisher. Als publisher (blogger) kun jij jouw profiel aanvullen met alle nodige informatie. Zoals bezoekerscijfers, je sociale accounts en het aantal volgers, een voorbeeld-advertorial, verdeling van je doelgroep (man/vrouw, leeftijd). Een kwestie van jezelf goed op de kaart zetten!

Er kan nog enige onderhandeling aan vooraf gaan, maar als je eenmaal de opdracht binnen hebt, is het een kwestie van schrijven en een preview link (handig: gebruik deze tool daarvoor) aanleveren. Eenmaal goedgekeurd kun je het artikel plaatsen en dan is jouw job gedaan. Het leven van een blogger wordt echt makkelijker!

Voordeel voor de adverteerder

Ben jij geen blogger, maar adverteerder? En wil je graag meer samenwerken met bloggers? Meld je bij LinkPizza aan als adverteerder en zie hoeveel kansen het biedt. Je kan je vrijblijvend aanmelden!

Trappel jij om aan de slag te gaan met de marktplaats van LinkPizza? Meld je dan snel aan op hun website. Ik hoor graag jouw ervaringen!

Dit artikel kwam in samenwerking met LinkPizza tot stand. Deze hebben geen invloed op mijn mening of artikel gehad.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Laat een reactie achter