Waarom de keuze van een hostingpartij voor mij belangrijk is

13

Worst nightmare; een website die plat ligt. Of nog erger; die in de avonduren of in het weekend plat ligt. Vanavond overkwam het me. En damn wat ben ik dan blij met mijn hostingpartij.

Schermafbeelding 2016-01-12 om 22.54.35Een willekeurige tweet op dinsdagavond (zie printscreen). Ach vast een hickup denk ik nog! Maar nee hoor, een database error. Wachtwoord zou verkeerd zijn. Ik had die dag wel een wachtwoord aangepast, maar niet die. En de website had het de hele dag gedaan, dat zou dan ook niet moeten kunnen als het wel met dat wachtwoord te maken had?

Ik ga zelf klooien, hoofdwachtwoord vervangen enzo. Maar daarmee maak ik de schade alleen maar erger, mijn andere websites vertonen namelijk ‘opeens’ ook kuren. Help, Petra!

Petra is van JustHost, een hostingpartij waar ik eerder over schreef. Ik heb er heel wat sites ondergebracht. Niet alleen omdat ze mij perfect hielp toen ik helemaal klaar was met de vorige hostingpartij, maar ook omdat ze tot 23.00 uur bereikbaar is via mail, ticketsysteem en social media. Zoals gebruikelijk reageerde ze binnen een kwartier.

En hoewel ik nog steeds niet weet wat er mis was en Petra ongetwijfeld veel last heeft gehad van mijn frustratie én ongeduld, is het nu wel opgelost. Anderhalf uur plat, anderhalf uur te lang. Maar dat had meer kunnen zijn als Jessi mij niet had gewaarschuwd en als Petra niet zo’n uitgebreide service had.

Ben jij net als ik zo ongeduldig en snel gefrustreerd? Check nog even op welke uren jouw hostingpartij jou van dienst is en kijk of deze hostingpartij wel bij je past. Zo niet, Petra weet raad!

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties13 reacties

 1. Hoi laura,

  Dit is inderdaad een belangrijke vraag die je je als blogger moet stellen. En als ik in de Facebook groepen lees, een zeer veel gestelde vraag.

  Ikzelf zit dan bij strato en tot nu toe bevalt het prima. En toch lees ik van sommige “experts” dat strato slecht is. En als ik dan om een onderbouwing vraag kunnen ze geen antwoord geven.

  Voor vele bloggers onder ons is natuurlijk ook de prijs/kwaliteit verhouding heel belangrijk.

  Je hebt ook van die wordpress gespecialiseerde hosts maar zijn een stuk duurder.

  En ik ben toch iemand die alles zelf ook bij wil houden, dus zolang het bevalt blijf ik toch bij strato.

  Groeten chris

 2. Ooh dat is vervelend Laura, dat je site plat heeft gelegen vanavond! Gelukkig is het opgelost. Ik zit zelf bij strato, en vind dit een prima provider. Je moet maar zo denken, Laura: iedereen kan wel eens zijn of haar site plat hebben liggen. Soms wil ik wat aanpassen aan de PHP codes in WP, en dan ineens krijg je een 500 fout. Probeer dat dan maar eens recht te zetten als redelijk ervaren codeerster haha. 🙂

 3. Ik heb een keer precies hetzelfde gehad. Op een zaterdag ochtend. Na een tweet aan Petra was het binnen no time opgelost. Ik ben ook zó blij met just host!! ???
  Groetjes Heleen.

 4. Petra is top! Zit ook bij hun, maar merk dat de afgelopen dagen mn site s nachts eruit ligt. Soms 4minuten maar zie ze ook met 50minuten er tussen staan. (Jetpack stuurt je daarvan een melding in je mail). Ik ben wel heel tevreden over Justhost, helpen heel snel!

  Moet wel zeggen dat ik nog heel blij ben dat het snachts is. Zou echt helemaal gestresst worden als het overdag zou gebeuren!

 5. Door jouw enthousiasme ben ik destijds ook meteen bij Justhost begonnen. Inderdaad perfecte service en altijd snelle hulp. Ik zal in de toekomst steeds meer zaken gaan doen bij Justhost, dus we zullen beide erg tevreden gaan worden met elkaar denk ik.

 6. Een goede hosting en service is erg belangrijk. Ik stel vast dat nog steeds redelijk wat bloggers en zelfs professionele fotografen een zo goedkoop mogelijke provider kiezen. Ik begrijp niet goed waarom je dat zou doen. Ik ben ‘slechts’ een hobbyfotograaf, maar ik zit al jaar en dag bij het Belgische Combell waar je 24/7 terecht kan voor ondersteuning. Je betaalt iets meer, maar de service is wel top.

 7. Zelf zit ik, toen op aanraden van jou :), ook bij JustHost en nog elke dag super blij dat ik dat gedaan heb. Ben zo blij met de vriendelijke en goede service die zij hebben 🙂

 8. Mijn eigen site en die van onze stichting draaien ook bij Justhost, zou niet anders meer willen!
  Toen die van mij een aantal weken geleden ook twee keer over uit de lucht bleek te zijn loste ze het in no-time weer op!

 9. dankzij jou zit ik sinds een week ook bij JustHost. En ik ben mega tevreden. Misschien zijn ze niet de allergoedkoopste, maar wel heel erg gelukkig met deze hosting 🙂

 10. Ik zit dankzij jou ook bij JustHost! Inderdaad heel fijne service en ze helpen me overal mee! Ik weet namelijk nog niet zoveel van sites af, dus ik ben heel erg blij dat ze snel reageert en alles duidelijk uitlegt. Dus bedankt voor de tip!

 11. Het is verleidelijk om te starten met een provider die weinig kost. We kunnen alleen maar aanraden om te kiezen voor een betere hosting. Op termijn haal je dit er zeker uit en zit je niet met het probleem dat je alles moet verhuizen. Wijzelf hebben Roberto Hosting. Niet goedkoop maar wel een prachtige service. Zit je met een probleem dan helpen ze je dag en nacht en zelfs in het weekend of feestdagen.

Laat een reactie achter