Public Post Preview: handige plugin voor advertorials

3

Heeft jouw blog een dusdanig hoog bezoekersaantal of een krachtige niche, dan heb je grote kans dat adverteerders jouw regelmatig benaderen voor advertorials. Maar die willen het artikel dan wel goedkeuren voor je het live zet. Hoe doe je dat?

In de tijdschriftenwereld, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, is het heel eenvoudig: je maakt een advertorial, slaat hem op als PDF en stuurt hem naar de adverteerder. In het geval van online advertorials werkt het niet zo eenvoudig. Jij kunt in je WordPress-omgeving wel artikelen zien die je klaar hebt gezet, maar je adverteerder kan daar natuurlijk niet bij. Wat nu?

Hoewel jij niet meer met dit probleem te kampen hebt na het lezen van dit artikel had ik dat de afgelopen jaren wel. Ik stuurde de adverteerder dan de platte tekst per e-mail en eenmaal opgemaakt, maakte ik printscreens. Verre van ideaal, maar het werkte op een omslachtige manier. Hoe omslachtig merkte ik pas toen ik een alternatief vond: de Public Post Preview plugin.

Wat doet de Public Post Preview plugin?

De Public Post Preview Plugin maakt het mogelijk om artikelen die nog niet online zijn toch te tonen aan mensen die niet kunnen inloggen in jouw WordPress-omgeving. In dit geval dus de adverteerder, maar ook voor gastbloggers of mensen die je hebt geïnterviewd is het fijn om het artikel vooraf te kunnen zien. Je kunt hen een unieke link opsturen, waarmee ze jouw artikel kunnen bekijken. Let er wel op dat dit artikel maar 24 uur geldig is. Daarna zul je een nieuwe link moeten genereren.

Hoe werkt het?Public Post Preview Plugin

Draai je WordPress op je eigen domein, download dan de Public Post Preview plugin vanaf de WordPress-website. Na het installeren hoef je geen instellingen meer te doen. De plugin is klaar voor gebruik.

Ga naar het artikel dat je wilt doorsturen naar een adverteerder en klik in de linkerkolom (boven publiceren) ‘Enable public preview’ aan. Er verschijnt een vakje met een link die je kunt kopiëren. En dat is, naast het doorsturen van deze link, dan ook het enige wat je hoeft te doen. Handig hè?

Meer handige plugins ontdekken voor jouw WordPress-blog? Volg alle plugin-artikelen.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties3 reacties

Laat een reactie achter