Haal als blogger meer uit je smartphone foto’s

5

Er worden steeds meer hoge eisen gesteld aan bloggers: het draait niet langer om tekst, maar ook om je fotografie. Maar niet iedereen heeft de beschikking over een dure digitale camera. Geen probleem! Met de tips in het boekje Smartphone fotografie voor op vakantie maak jij ook stijlvolle foto’s voor je blog.

Wat een tof boekje heeft fotografe Eef Ouwehand weer gemaakt. Smartphone fotografie voor op vakantie is een ideale gids voor mensen die meer uit hun vakantiefoto’s willen halen zonder dat ze hoeven te slepen met een digitale camera. Eef geeft je praktische tips en een hoge dosis aan voorbeelden. Maar het boekje is niet alleen geschikt voor reiziger, of reisbloggers. De tips die Eef geeft kun je ook toepassen op foto’s die je voor je blog wilt maken.

Wat kun je verwachten van ‘Smartphone fotografie voor op vakantie’?

Smartphone fotografie voor op vakantieSelfies, portretten, landschappen, strand & water, zonsondergangen, gebouwen, food: het komt allemaal aan bod in Smartphone fotografie voor op vakantie. Evenals belangrijke terminologie, het gebruik van hashtags op social media (je wilt toch dat jouw foto’s veel bekeken worden?) en afdrukmogelijkheden.

Ook vragen als ‘Hoe maak je een backup?’, ‘Wat is compositie?’, ‘Wat zijn de beste apps voor op je telefoon?’, ‘Wanneer is het licht het mooist?’ en ‘Waar kun je leuke telefoonhoesjes maken met jouw vakantiefoto’s?’ komen aan bod.

Niet allemaal op jou als blogger van toepassing, maar bedenk je bij elke situatie wanneer jij het zou kunnen gebruiken en je ontdekt verrassend veel nieuwe mogelijkheden. Smartphone fotografie voor op vakantie laat zien dat goede foto’s maken met je telefoon helemaal niet moeilijk is en vooral leuk. Het maakt dat je sneller even je camera pakt om beeld te maken die je bij je blogs kunt gebruiken.

Ook voor andere camera’s & bloggers

Neem je overigens wel je digitale camera mee op vakantie, dan ook is dit handzame gidsje – hij pas zo in je binnenzak – een aanrader. Je kunt 70% van de tips namelijk met elke camera toepassen. En in elke situatie. Dus niet alleen op vakantie, maar ook als je andere foto’s voor je blog nodig hebt.

Benieuwd naar deze handige gids? Je bestelt hem voor slechts € 9,95 op de website van Eef >>

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties5 reacties

  1. Handig! Denk dat tegenwoordig iedereen wel ‘mooie’ foto’s kan maken door al die bewerkapps die er bestaan. Maar denk dat dan toch de compositie voor mij meer waarde heeft dan een mooi laagje eroverheen.

  2. Dat lijkt me een ongelofelijk handig boek, want voorlopig heb ik enkel de smartphone ter beschikking om de nodige foto’s voor mijn blog te maken! En fotografie gaat uiteindelijk niet over de ‘hipste’ camera.

  3. Ik heb toevallig nét een nieuwe camera (wel een instapmodelletje hoor) aangeschaft, maar ik denk dat ik alsnog dit boekje ga lezen. Leuke tip!

Laat een reactie achter