Last van een writer’s block? 642x schrijfinspiratie

8

Het ideale cadeau voor de blogger met af en toe gebrek aan schrijfinspiratie: het boek 624 things to write about. Of voor mensen die meer met hun schrijftalent willen, of dit überhaupt nog verder willen ontwikkelen.

Encyclopedie voor schrijfinspiratie

Hoewel ‘642 things’ klinkt als een willekeurig getal is dat het niet. In dit boek staan letterlijk 642 dingen, of eigenlijk opdrachten, als schrijfinspiratie.

Het boek is in slechts één dag bedacht door een groep mensen van de San Francisco Writers’ Grotto. Samen bedachten zij de meest leuke, grappige, bijzondere en soms bizarre schrijfopdrachten en bundelden die tot een schrijfinspiratie-encyclopedie.

En dat kan heel erg van pas komen als je als blogger regelmatig een writers block hebt. Of als je meer met je schrijftalent wilt doen. Of juist eindelijk meer wilt schrijven, iets wat je stiekem al heel lang van plan was.

Wat voor opdrachten kun je verwachten?

Schrijfinspiratie voor bloggersAlle opdrachten zijn even leuk en het vermelden meer dan waard, maar als we ze hier allemaal noemen, dan zal de uitgever geen cent meer verdienen. We doen niet graag aan broodroof dus slechts een paar willekeurige voorbeelden van de 642x schrijfinspiratie:

 • Write two descriptions of yourself for a online dating service. First, be the kind of guy/girl who’d be taken home to meet the mother. Then try a hot, sexy version.
 • Fix the plot of the worst movie you have ever seen.
 • You are an astronaut. Describe your perfect day.
 • Interview someone you admire. Write a profile about this person.
 • Tell a complete stranger about a beloved family tradition.

Horen we je hersens nu kraken van het feit dat ik opeens Engels gaschrijven? Ga maar vast oefenen, dit hele boek is Engels. Of kraken je hersenen nu meteen omdat je meteen leuke blogartikelen voor je ziet, maar de juiste woorden niet kunt vinden? Juist: dat is de uitdaging van dit boek, dat je wel even zoet zal houden.

Titel: 642 things to write
Uitgever: Chronicle Books
Prijs: € 14,99

Bekijk op bol.com

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties8 reacties

 1. Klinkt echt super leuk het boek. Zag bij de voorbeelden al aantal blogs in mijn hoofd.
  Alleen tóch jammer dat het in het Engels is want een heel boek in het Engels is toch wel een opgave voor mij.
  Heb je ook tips qua boeken (eventueel vergelijkbaar) over bloggen in het Nederlands?

 2. Ja hoor ik wilde dus hier een reactie plaatsen en doe het met Facebook. Hoe dom. Maar goed. Wat ik dus al zei; Jammer dat dit boek in het Engels is. Heb je ook tips voor anti-writers block boekentip, maar dan gewoon lekker in het Nederlands?

  • Helaas nog geen anti-writers block boeken, al zullen die later misschien nog volgen. Wel andere blogboeken, die ik hier ook verzamel. Blogboek heeft ook ideeën lijstjes in het boek overigens.

Laat een reactie achter