Hoe je het bloggen je leven lang volhoudt

7

Je leven lang bloggen; het klinkt haast als een gevangenisstraf. En soms is het ook echt zwaar. Maar als je het met plezier en passie doet, gaat het ook jou lukken!

Ik zal de laatste zijn die zegt dat het makkelijk is om dag in dag uit een blog bij te houden. Zeker als je daarnaast nog een (fulltime) baan hebt. Of zoals ik; een fulltime baan, een eigen bedrijf en naast Blogaholic nog een blog. Oh ja, en ik heb ook nog een sociaal leven schijnt. Het is dus echt te doen! Maar er is wel een reden dat veel bloggers heel spontaan en enthousiast beginnen om vervolgens binnen een paar maanden het bijltje erbij neer te gooien.

Mijn persoonlijke tips voor een leven lang bloggen

Om te voorkomen dat dit jou, als beginnende blogger, ook overkomt, zet ik voor jou mijn persoonlijke tips op een rij. Wat zorgt ervoor dat ik het wel allemaal rond krijg.

 • Maak gebruik van de verloren uurtjes. Ik reis veel voor het werk. Ik zit bijna een uur aaneengesloten in de trein, en dat twee keer op een dag. Voor mij is dat blogtijd. En dat betekent dat er met een beetje mazzel twee artikelen per dag uit volgen. Of één en dat dan eindelijk de mail is weggewerkt.
 • Plan regelmatig een blogdagje in. Er zijn van die weken dat ik amper aan bloggen toe kom. In juli bijvoorbeeld, toen ik thuis middenin een verbouwing zat. Met dank aan vooruit werken, kwam er toch op de gepaste tijden wat online. Vooruit werken doe ik door blogdagjes in te plannen. Dan sluit ik me op en wil ik minimaal vijf artikelen schrijven.
 • Zorg dat je altijd ideeën voor handen hebt. Elk idee dat ik heb noteer ik. Het gebeurt zelden dat ik door mijn onderwerpen heen ben. Plan ik dus een blogdagje in dan hoef ik geen tijd meer te besteden aan onderwerpen bedenken.
 • Leer prioriteiten stellen. Als je, net als ik, teveel leuk vindt en dus ook een takenlijst hebt van hier tot Tokio is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Hoeveel zin ik ook heb in een filmpje, als er geen content meer is voor Blogaholic en ik weet dat er morgen of overmorgen wel wat live moet, trakteer ik mezelf pas op een filmpje als er content is geschreven. En oh, dan is die film daarna extra leuk!
 • Stel jezelf doelen. Iets wat voor mij motiverend werkt, is het stellen van doelen. Welke doelen, is geheel aan jezelf. Voor mij geldt dat mijn bezoekerscijfers moeten blijven groeien, ik mijn social fanbase wil vergroten en dat ik mijn post-frequentie consequent volhoud.
 • Zorg voor bloggewoontes. Op de avonden dat vriendlief dienst heeft, mag ik bloggen. Zoveel als ik wil. Treintijd is bloggen. Als ik niet kan slapen of lang op de wc zit (ja echt!) doe ik op Pinterest inspiratie op. Ontwikkel voor jezelf gewoontes en vaste momenten. Onbewust tikt het dan best aan met de tijd die je in je blog kunt stoppen.
 • Houd plezier in het bloggen. Toegegeven: bovenstaande klinkt wat dwangmatig en je zou haast vergeten dat het bij bloggen toch echt om plezier draait. Maar de reden dat ik bovenstaande vol houdt, is juist omdat ik zoveel plezier aan het bloggen beleef. Omdat ik over dingen schrijf die ik echt leuk vind. Kies dus bewust je onderwerpen.

Hoe houd jij het bloggen vol? Of heb je juist dingen die maken dat je het niet volhoudt? Laat het weten! Dan kan ik aan deze struggles eventueel een ander artikel wijten.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

 1. ik snap nog altijd niet hoe ik het volhoud om al bijna 8 jaar te bloggen. t moet toch iets zijn dat je ligt en dat uit je hart komt.
  Zeggen dat ik vroeger vele dagboeken heb gehad, maar er geen één heb volgeschreven 😉

 2. Nu ben ik in het voordeel dat ik juist veel thuis zit, maar als ik zou werken, full time, weet ik 1. niet eens of ik zou bloggen, maar evengoed, hoe ik nu te werk ga? Als ik tijd en zin heb, maar ja, ik draai dat persoonlijke blog en heb geen vaste dagen, ben nu een week ziek geweest, nog niet lekker en dan meld ik dat ook na een normaal blog, zo van, hey lieve allemaal, ben niet 100% dus ik lig zo nu en dan even onder de wol en je ziet me wanneer ik weer even ietsje beter ben…. bijv.

  En anders, elke dag 2 uurtjes, en daarin maak ik mijn blog eventueel en lees alle anderen die ik volg en reageer. Door de dag heen als ik thuis ben, dan check ik ook zo nu en dan reacties, maar zo niet, dan pas als ik thuis ben, ik moet toch bekennen, dat ik vaker weer weg ben voor werk en andere zaken dan dat ik echt thuis zit, hahaha alleen maar een goed teken 😀

  X

  • Dat komt doordat steeds meer websites gebruik maken van Pixabay. En als je daar op bloggen zoekt 😉 Check maar! (maar ga er niet teveel op letten, dan gaat het je irriteren haha)

   Ook een herkenbaar artikel btw!

 3. Voor mij werkt het vooral goed om gewoon te bloggen op de manier die echt goed voelt, omdat het anders teveel een verplichting wordt en dan raak ik de passie kwijt. Verder gaat het heel erg om je eigen maniertjes en trucjes vinden en daar je voordeel uit halen!

 4. Hele goede tips om het bloggen goed vol te houden! Ik blog alweer ruim twee jaar terwijl ik van tevoren ook niet wist wat er zou gebeuren. Een aantal van deze dingen doe ik ook al wel. Andere ga ik uitproberen!
  Maar… een leven lang bloggen… Dat hoeft voor mij niet hoor! Ik blog vooral over mijn huis en als dat af is stop ik zeer waarschijnlijk met bloggen. Want gewoon over mijn leven schrijven past niet zo bij me.

 5. Ik ben gestart met bloggen omdat ‘k ‘t enkele jaren geleden ook al deed toen ‘k werkloos thuis zat. Dat is dan verwaterd & nu sinds een paar maand ben ‘k terug gestart. Door m’n bff die er ook 1 startte op dat moment. Daar ‘k geen beauty-madam ben (geen kritiek naar mensen die zich wel opmaken & dergelijke!) hou ‘k me niet bezig met schrijven over die dingen. ‘k Hou ‘t liever persoonlijk, maar ‘k merk dat ook dat niet altijd even simpel gaat. ‘k Heb zo m’n ups & downs. Heb je mssn tips om dat vol te houden?
  Persoonlijk vind ‘k ‘t ook wel jammer dat ‘k weinig reacties krijg, ondanks dat ‘k heel veel ga reageren op andere blogs. Dat zorgt er bij mij ook voor dat ‘k de zin soms kwijt raak..

Laat een reactie achter