Zo val je wél op in blogland

16

Honderden fashionblogs, een overload aan woonblogs, persoonlijke blogs zijn ook in groten getale aanwezig en foodblogs spannen misschien nog wel de kroon. Hoe val je dan in hemelsnaam op? Zo!

 • Zorg voor interactie met mede-bloggers, het liefst in dezelfde niche. Want daar zitten bezoekers die ook jouw bezoekers zouden kunnen en willen zijn.
 • Word persoonlijk. Deel vaker foto’s op Facebook of Instagram die samenhangen met datgene waar je over blogt. Zorg ervoor dat mensen weten wie je bent en je leuk gaan vinden, zo zullen ze meer betrokken zijn bij je blog.
 • Hoe meer interactie op Facebook, hoe meer jouw statussen worden getoond. Stel mensen vragen en je kunt meer reacties verwachten.
 • Geef sneakpreviews. Kom je binnenkort met een nieuw recept? Geef een sneak preview zodat mensen later terugkomen om het recept te zoeken. Nieuwe aankoop? Post deze op Instagram en laat weten dat het verkooppunt van de week op je blog staan. Maak nieuwsgierig!
 • Veel gedeeld op alle vormen van social media: quotes. Deel quotes die bij jou of jouw blog passen en ze zullen ongetwijfeld weer gedeeld worden.
 • Geef jouw mening over een actueel onderwerp. Schrijf een rake column over de vluchtelingen of een persoonlijke brief naar een BN-er die hottopic is en je kunt wederom rekenen op likes, shares en retweets.
 • Laat jouw bezoekers meedenken of -kiezen. Betrek jouw bloggers bij deze keuzes die je moet maken. Is outfit 1 of 2 leuker, het recept met melk of pure chocolade, blauw in je nieuwe logo of toch roze? Betrek je lezers bij je beslissingen en je zult meer engagement krijgen.
 • Deel content van andere bloggers. Sharing is caring en werkt ook altijd in jouw eigen voordeel. De betreffende blogger zal jou sneller aandacht geven als je hem of haar ook aandacht hebt gegeven.
 • Neem deel aan relevante Facebook-groepen of participeer in Twitter-gesprekken. Zorg dat mensen weten wie je bent en waar je kennis ligt.

Zooo… werk aan de winkel! Wat zijn jouw favoriete manieren om je blog onder de aandacht te krijgen?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties16 reacties

 1. Ik probeer mijn blog meer te laten lezen door één of twee keer per maand een ‘inkoppertje’ te schrijven, bijvoorbeeld met als titel: ‘Moet ik me schamen als moeder’ (ik heb een persoonlijk mamablog) en ik probeer soms iets provocerends te schrijven. Dat werkt alleen niet altijd… Ik had een column geschreven over de Pieten-discussie, maar die las niemand. Mijn open brief aan Unilever, waarin ik het heb over de stereotypen mannelijke en vrouwelijke beroepen die op het gratis Blue Band bordje, werd juist wél heel veel gelezen. En er kwamen ontzettend veel reacties op, positief en negatief. Daar moet je wel tegen kunnen… En of dit nieuwe trouwe lezers oplevert is nog maar de vraag natuurlijk.

 2. Zelf merk ik dat ik veel uit Facebook kan halen en probeer dan ook vaak daar nét iets meer mee te doen. Kan nog veel meer, maar gaat wel de goede kant op! 🙂 Sinds kort ook met zo’n 25 bloggers in een Whatsapp groep, super leuk!

 3. Twitter werkt bij mij goed, omdat ik daar het meest actief ben en veel volgers heb (in tegenstelling tot Facebook). Verder zie ik veel bezoekers binnenkomen via zoekmachines, maar ik heb geen idee of dit ook trouwe lezers oplevert. Reageren op andere blogs doe ik regelmatig, maar alleen als ik iets zinnigs te melden heb of een spontaan compliment wil uitdelen, dus ik zal niet reageren alleen maar om zelf meer bezoekers te krijgen.

 4. Ik merk zelf dat interactie met medebloggers heel belangrijk is. Dus ook commenten onder elkaars blogposts. En dan niet alleen ‘leuk artike!’, maar een inhoudelijke comment waarin duidelijk wordt dat je het artikel ook echt hebt gelezen.

 5. Thanks voor deze tips, inderdaad werk aan de winkel!! Vind het contact met mede-bloggers d.m.v. het plaatsen en krijgen van reacties erg leuk, maar wil eigenlijk nog wat meer gebruik gaan maken van Facebook en Twitter. Ik ga aan het werk!

 6. Laat jouw bezoekers meedenken of -kiezen vindt ik echt een goede tip. Veel van de tips heb ik ook een beetje bijgeleerd bij het bloggen. Ik vind social media toch minder werken bij mezelf, dan interactie op mijn blog. Ik ben ook aan het zoeken hoe ik mijzelf kan laten zien op mijn blog.

 7. Deel content van andere bloggers. Sharing is caring dit moet ik meer doen. Ik vergeet om te zeggen dat ik vind jou blog echt handige tips geeft. En jij is jouw blog natuurlijk. Bedankt

 8. Wederom een goed blog met handige en vaak toch ook wel logische tips. Ik merk wel dat als je gemeende reacties achter laat op social media er ook respons terug komt, maar blijft toch ook lastig. Ik blijf het toch ook nog wel lastig vinden om mensen goed te bereiken en dat ze dus blijven. Maar denk ook dat het een kwestie is van consequent en dus regelmatig iets relevants plaatsen en niet te snel willen.

 9. Cosenza @ Daily Pixie Dust

  Wat een bruikbare tips! Ik ben net pas begonnen met bloggen. Dus echt high traffic heb ik helaas (nog) niet. Maar ik merk dat interactie met andere bloggers wel traffic creëert. Het gaat dan niet alleen om een simpel “great blog post” comment, maar echt een inhoudelijke reactie. Het promoten van mijn website via social media ben ik nog aan het uitvogelen hoe ik dat het beste kan doen.

 10. Ook ik ben sinds een jaartje begonnen met bloggen, ik vind het heerlijk om te doen en dat moet denk ik de voornaamste reden zijn. Ik schrijf over mijn beslissing Bam-moeder te worden en maak daarbij gebruik van een donor. Ik vind het ontzettend fijn dat ik via jouw blog en de daarbij behorende tips en tricks kan leren.

  Met name door het te doen, word het je eigen en leer ik elke dag iets nieuws. Ik deel veel van mijn posts op facebook maar ik wil ook geen overkill veroorzaken. Inmiddels heb ik een gesponsord artikel geschreven voor Ria’s kraamburo. Erg leuk om te doen, en natuurlijk hoop ik uiteindelijk wat meer inkomen te generen, jouw tips doen me dan ook erg goed.

  Ontzettend bedankt. Fijne feestdagen allemaal!!

Laat een reactie achter