Professioneel bloggen doe je zo!

3

Drie jaar geleden was bloggen nog passé. Twitter was het nieuwe (micro)bloggen. Maar het tij is gekeerd: bloggen is populairder dan ooit. En steeds meer bloggers verdienen er een aardig zakcentje mee. Zie jij dat ook wel zitten? Tijd om te leren hoe je professioneel bloggen werkt. Met het boek Bloggen als een pro in 60 minuten.

Mijn blogcarrière startte in 2008 en sindsdien volg ik alle ontwikkelen in blogland op de voet. Ik houd me dagelijks bezig met vraagstukken over Google-optimalisatie, over je merk in de markt zetten met content. Ik volg (slik, hoezo informatie overload) maar liefst 1.053 blogs via Bloglovin’. Ik geef cursussen aan fotografen die door middel van content meer verkeer naar hun website willen trekken. En ik heb sinds ruim een maand dus mijn eigen weblog over bloggen.

Ik kan simpelweg niet genoeg bloginformatie tot me krijgen. En van boeken als Bloggen als pro in 60 minuten van Elja Daae (organisator van o.a. #blogpraat, en ze blogt zelf ook nog eens geweldig) gaat mijn hart dan ook sneller kloppen. En ik garandeer je: dat van jou ook!

De drie hoofdingrediënten van professioneel bloggen

Professioneel bloggen, bloggen als een proBloggen als een pro is een handzame gids die je makkelijk meeneemt als je een lange treinreis tegemoet gaat. Dit boek belooft je namelijk in 60 minuten te leren bloggen als een pro. Of je het echt in 60 minuten redt, hangt af van je leessnelheid, maar makkelijk weglezen doet dit boek zeker.

Volgens Elja zijn de drie hoofdingrediënten van een succesvolle blogcarrière authenticiteit, focus & toewijding. Zonder deze drie eigenschappen wordt het moeilijk uit te blinken in deze tijdrovende hobby, die voor sommigen inmiddels werk is geworden.

Ze gaat dan ook uitgebreid in op deze drie ingrediënten. Wat is jouw persoonlijkheid? Hoe kun je zakelijk bloggen, maar toch authentiek blijven? Wat is jouw rode draad? Hoe groot is de kracht van regelmaat? Hoe vaak moet je professioneel bloggen? En is kwaliteit echt alles?

Wat je nog meer kunt verwachten van ‘Bloggen als een pro in 60 minuten’

Dat je nog meer tijdgebrek krijgt. Elja geeft je in dit boek enorm veel handvatten voor het professioneel bloggen, waardoor je na het lezen direct aan de gang wilt met kleine en grote aanpassingen op je blog. Maar dat niet alleen…

Elja geeft je tal van blogs die voor haar als inspiratie hebben gediend bij het professioneel bloggen. Mijn Bloglovin’-lijst is door het lezen van dit boek een stuk langer geworden kan ik je vertellen. Maar wat een geweldige blogs heb ik extra ontdekt door dit boek. Leerzame blogs ook. Ik ga even een weekendje lezen!

Wil jij ook professioneel bloggen en kun je wel wat handvatten gebruiken? Bestel dit boek dan zeker.

Titel: Bloggen als een pro in 60 minuten
Uitgever: Haystack
Prijs: € 12,50

Bekijk Bloggen als een pro in 60 minuten op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat een affiliatelink.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties3 reacties

Laat een reactie achter