Simply Silvana: lifestyle blog zonder poeha

6

Nadat ze meer dan drie jaar zelf elke dag veel blogs las, besloot ze ook toe te treden tot bloggersland. Silvana, tweedejaars illustratie studente en freelance grafisch ontwerper, startte afgelopen jaar haar eigen lifestyle blog Simply Silvana waar ze al haar creatieve uitspattingen kwijt kon. Tijd om een kijkje in haar blogkeuken te nemen!

Je volgde al best lang andere blogs, wat maakte dat je uiteindelijk besloot om er zelf een te starten?

Ik ben zelf gek op mooie foto’s maken/bekijken, mode en trends, interieur en nog veel meer. Het is natuurlijk super leuk om daarover te lezen op andere blogs, maar het kriebelde stiekem heel erg om daar vanuit mijn standpunt ook wat over te kunnen vertellen.

Als je je blog in vijf woorden zou mogen omschrijven, welke vijf woorden zou je dan noemen?

Vrolijk, persoonlijk, simpel, creatief & inspiratievol.

Blogs, en met name lifestyle blogs, schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Waarin denk je dat jij onderscheidend bent?

Haha, klopt helemaal! Daar was ik me ook heel erg bewust van, maar ik heb besloten het gewoon bij mezelf te houden en te bloggen over dingen die ík leuk vind. Ik denk dat mijn passie voor fotografie en grafisch ontwerp me erg heeft geholpen om net wat anders te zijn. Ik weet wat ik tof vind en wat niet; en dat kun je goed terugzien in mijn blog.

Je hebt een redelijk gevarieerde lijst aan blogartikelen. Waar haal je deze inspiratie met name vandaan?

Dat verschilt enorm! Natuurlijk haal ik veel inspiratie bij mijn favoriete bloggers vandaan, maar ook ben ik soms uren te vinden op bijvoorbeeld Tumblr en Pinterest.

Wie zijn je favoriete bloggers?

Mijn favoriete bloggers op het moment zijn acupoflife.nl, abeautifulmess.com, anouckplume.nl, paperboats.nl, etalles.nl, ikbenirisniet.nl, oohlalau.nl, youniqueblog.nl, peekinside.nl en lifesplash.nl. Ik kan echt nog wel even doorgaan. Er zijn er zó veel die ik het volgen waard vind.

Je bent nog een redelijke newbie, je blog is 1 september live gegaan. Wat zijn jouw plannen voor de toekomst, waar liggen je ambities?

Simply SilvanaHet lijkt me natuurlijk enorm tof om later een succesvolle blog te hebben zodat ik nog meer mensen kan bereiken, maar eerlijk gezegd heb ik nu nog niet echt grote ambities.

Ik vind het vooral heel gaaf hoe het nu allemaal gaat, en ik geniet enorm van de leuke reacties die ik krijg.

Is het bloggen wat je ervan had verwacht, of zijn er dingen die mee- of tegenvallen?

Eigenlijk is het me alleen maar meegevallen! Ik krijg zulke positieve reacties rondom mijn blog, dat het me alleen maar meer is gaan motiveren om ermee door te gaan. Wat ik wel nog heel lastig vind, is om het bloggen te combineren met mijn school en werk. Geplande blogdagen is op het moment nog even niks voor mij, want mijn school gaat natuurlijk even voor.

Hoeveel bezoekers mag een newbie als jij maandelijks verwelkomen en waar komen ze vandaan?

Ik ben inderdaad nog maar 5 maandjes bezig, maar de afgelopen twee maanden zit mijn bezoekersaantal rond de 1.600 bezoekers per maand, waarvan 600 uniek. Begin januari heb ik mijn blog bekendgemaakt op mijn persoonlijke Facebook door middel van een Facebookpagina, waar ik enorm veel positieve reacties op heb gehad vanuit mijn omgeving. Facebook speelt nu dus een grote rol voor mij, maar ook komen er veel mensen op mijn blog via Bloglovin’ en blogs van andere mensen.

Met jouw werk als freelancer grafisch ontwerper wil het oog ook vast wel wat. Wat is voor jou qua lay-out belangrijk als je andere blogs bezoekt?

Dat klopt helemaal! Ik vind het belangrijk dat een layout overzichtelijk en rustig is. Ook vind ik beeld enorm bepalend; kwalitatief goede foto’s zijn voor mij echt een plus. Al helemaal als ze zelfgemaakt zijn, natuurlijk! Ook vind ik het fijn als een blog geschikt is gemaakt voor mobiel. Dit is tegenwoordig echt een must, met al die mobiele apparaten.

Wat staat er de komende tijd nog op jouw blogagenda?

Een hele hoop! Ik hoop jullie in de komende tijd mee te kunnen nemen naar een paar leuke hotspots, binnenkort geef ik weer een kijkje in mijn leven met Simply Snaps en vertel ik jullie een over wat mij nou écht happy maakt. En als het weer het me toelaat (iets met de winter en maar een paar uurtjes licht in mijn kamer) wil ik een room-tour maken. Deze is veel aangevraagd!

Welk adviezen zou je andere beginnende bloggers graag meegeven? Wat is voor jou dé gouden blogtip?

Mijn gouden tip is toch echt; put yourself out there. Zorg niet alleen dat je blog er piekfijn uitziet, maar laat weten wat je in huis hebt. Dan bedoel ik natuurlijk niet spammen onder elke blog die je maar tegenkomt; maar wordt lid van bloggercommunities op Facebook of laat je nieuwste post achter op een relevant forum. Ook vind ik het persoonlijk fijn om bij mezelf te blijven. Blog over wat jíj interessant vindt, dan is het gelijk 10x leuker om over te schrijven.

Dank je wel voor het delen van je ervaringen, Silvana. Ben jij ook een blogger en wil jij ook graag in de spotlights staan? Mail naar info@blogaholic.nl. Word jij geselecteerd dan krijg je vanzelf bericht.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties6 reacties

  1. Wat leuk om te lezen :D. Ik ben zelf ook op 1 september begonnen dus het is erg leuk om het verhaal te lezen van iemand anders die op dezelfde datum is begonnen met een blog :D.

Laat een reactie achter