Bringing Happiness: Lonneke maakt haar blognaam waar

8

Misschien wel een van de blogs die als eerste in mijn feedreader stonden: de blog van Lonneke, ook wel bekend onder de naam LNNK. Ze blogt meerdere malen per week op haar domein Bringing Happiness. En happy word je zeker van haar blog.

Mooi & helder productbeeld (waar ik als fotograaf jaloers op ben!), de tofste printables van haar eigen hand, nog leukere DIY’s én wekelijkse smilenotes waar je echt een glimlach van op je gezicht krijgt. Slechts een paar redenen waarom ik fan ben van Lonneke. Tijd om haar eens aan het woord te laten!

Je leven bestaat vast niet alleen uit bloggen. Wat doe je naast het bloggen?

Ik heb de opleiding HBO Personeel & Arbeid gedaan en ik werk inmiddels al weer geruime tijd bij een kinderopvang organisatie op de afdeling Personeel & Opleidingen. Naast mijn werk besteed ik natuurlijk veel tijd aan mijn gezin (ieuw wat klinkt dat volwassen) en mijn blog.

Hoe is jouw blogavontuur begonnen?

Mijn vriend/man ging een aantal maanden naar Nieuw-Zeeland voor een stage en op dat moment besloot ik om een blog te beginnen. Ik geloof dat ik een uitlaatklep nodig had en een blog was een prima oplossing. In het begin blogde ik over zulke onbenulligheden, mijn studie, mijn leven en meer van dat soort zaken.

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren in Photoshop en in het maken van een eigen website. Ik las de ene tutorial na de andere en ik leerde mezelf steeds meer aan in Photoshop. Ik begon steeds meer aandacht te besteden aan mijn layout en ik maakte ook kopfoto’s voor andere bloggers. Daarnaast las ik veel over html en css en ik besloot toen om mijn eigen domein te gaan aanvragen.

Ik ben niet per se een goede schrijver, maar ik vind het hele proces eromheen zo ontzettend leuk. Het vormgeven van een mooie layout en foto’s.

Als je je blog in vijf woorden zou mogen omschrijven, welke vijf woorden zou je dan noemen?

Inspirerend, vrolijk, creatief, oprecht en positief. Ik hoop in ieder geval dat mijn lezers dat ook zo vinden.

Ik heb in mijn jongere jaren helaas een poosje niet goed in mijn vel gezeten. Ergens heb ik besloten het roer om te gooien en het glas halfvol te zien i.p.v. halfleeg. Mijn blog is bedoeld om mensen vrolijk te maken, om stil te staan bij de fijne dingen in het leven, hoe onbenullig ook. En nee, dat wil niet zeggen dat mijn leven alleen maar leuk is, maar ik heb besloten om stil te staan bij de goede dingen in plaats van de mindere momenten. Ik hoop dat ik andere mensen soms ook een goed gevoel kan bezorgen als het even wat minder gaat.

Blogs schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Waarin denk je dat jij onderscheidend bent?

Ik vind het lastig om te benoemen waar ik onderscheidend in ben. Ik denk wel dat het duidelijk is dat ik heel veel aandacht besteed aan de foto’s op mijn website. Ik wil dat alle foto’s die ik gebruik van eigen hand zijn. Dit zorgt er gelijk voor dat ik daar ook erg veel tijd aan kwijt ben. Zeker omdat ik ook nog eens heel erg kritisch ben naar mezelf. Soms een beetje te, maar dat zit in de aard van het beestje.

Ik loop soms over van creativiteit en dat wil ik graag delen. Een aantal jaren geleden maakte ik wat posters voor mijn huis en ik bedacht me dat ik die net zo goed zou kunnen delen. Hoewel er inmiddels meer bloggers zijn die dit doen denk ik dat ik wel een van de eerste Nederlandse bloggers ben die er mee begonnen is. Ik doe dit inmiddels ook al een aantal jaren en het is leuk om te zien dat een van de eerste printables die ik deelde zo populair blijft. De reacties zijn positief en ze worden erg veel gedownload.

Je hebt een redelijk gevarieerde lijst aan blogartikelen. Met veel onderwerpen heb je vast genoeg inspiratie om over te schrijven. Waar haal je deze inspiratie met name vandaan?

De grote variatie in onderwerpen heeft zo zijn voor- en nadelen. Ja ik heb veel diverse onderwerpen om over te schrijven en in principe kan ik dus alle kanten op. Tegelijkertijd vind ik het daardoor juist soms ook lastig. Het voordeel van een specifiek onderwerp kiezen is wel dat je echt een duidelijke focus hebt. Toch vind ik het wel prima zo.

Mijn doel is om een vrolijke blog te hebben en ik word nu eenmaal vrolijk van veel verschillende onderwerpen. Het ene moment loop ik over van de leuke DIY-ideeën en op het andere moment sta ik midden op de dag te koken, omdat ik die ene foto van dat gerecht toch echt overdag moet maken. Als we een dagje weggaan dan zet ik praktisch alles op de foto, het is inmiddels zo erg dat mijn man soms al roept: “He iets voor je blog?”

Ik haal mijn inspiratie uit veel verschillende dingen. Dat kan een leuke aankoop zijn, een toffe reis, Pinterest of andere blogs. Dat is het voordeel van een grote variatie aan onderwerpen, in principe kun je alle kanten op.

Is het bloggen wat je ervan had verwacht, of zijn er dingen die mee- of tegenvallen?

Ik blog al zo lang dat ik niet echt verwachtingen had. Toen ik begon met bloggen was het wereldje nog heel anders. De focus lag veel meer op de tekst dan op het beeld. Bovendien was bloggen toen nog allesbehalve commercieel. Ik ben gewoon gaan schrijven, punt, niet meer dan dat. Er zat geen enkele gedachte achter en ik blogde voornamelijk over persoonlijke zaken. Tot me dat een aantal jaren geleden steeds meer belemmerde, ik durfde niet goed te vertellen dat ik een blog had en ik ben toen een tijdje gestopt. In die periode besloot ik een andere weg in te slaan met mijn blog en sindsdien is mijn blog ook geen ‘geheim’ meer.

Bloggen kost heel veel tijd, dat is gewoon een feit. Zeker als je regelmatig, zo niet dagelijks, een stuk wilt publiceren. Ik stel steeds hogere eisen aan mezelf en dat maakt het soms wel eens lastig.

Hoeveel bezoekers mag je maandelijks verwelkomen en waar komen ze vandaan?

Ik hou me eigenlijk nog niet zo lang bezig met de getallen, maar ik merk dat ik het steeds leuker vind om er naar te kijken. Op wat voor scherm kijken mijn lezers bijvoorbeeld. Leuk om te zien dat veel mensen mijn blog via de telefoon bekijken.

Ik krijg per maand bezoek van ongeveer 5.000 unieke bezoekers en heb ongeveer 16.000 pageviews. In vergelijking met sommige blogs misschien niet zoveel, maar ik ben stiekem toch trots op de stijgende lijn in bezoekers. Zeker omdat ik allesbehalve goed ben in het promoten van mijn blog. Sommige mensen delen met veel vertrouwen hun posts op social media, ik ben altijd wat onzekerder daarin.

Geld verdienen met bloggen: er is de laatste tijd veel om te doen. Verdien jij al geld met bloggen? Of houd je er vooral andere leuke extra’s aan over?

Ik verdien mijn geld niet met bloggen en ik sta daar ook heel dubbel in. Het lijkt me enerzijds zo ontzettend leuk om mijn werk te maken van mijn blog. Mijn blog is zo enorm belangrijk voor me, hoe fijn zou het zijn om daar de hele dag mee bezig te zijn? Ik weet zeker dat ik kwalitatief dan zoveel meer zou kunnen doen.

Nu doe ik het naast mijn baan en gezin en eerlijk is eerlijk dat is soms best aanpoten. Tegelijkertijd vind ik het ook jammer wanneer een blog te commercieel is geworden. Wanneer mensen stukken schrijven die absoluut niet op hun blog passen.

Ik krijg af en toe wel wat spullen opgestuurd om te testen. Dat vind ik erg leuk om te doen, omdat ik nu eenmaal graag nieuwe producten ontdek.

Welk adviezen zou je beginnende bloggers graag meegeven? Wat is voor jou dé gouden blogtip?

Wees alsjeblieft jezelf! Aap andere bloggers niet na, maar volg je eigen weg. Alleen als je echt authentiek ben kun je volgens mij succes hebben. Het is niet erg als je geïnspireerd wordt door een andere blogger, maar met kopiëren houd je het volgens mij niet lang vol.

Oh… en Pinterest of Tumblr is nooit de bron van een foto!!Gebruik eigen foto’s of stockfoto’s, maar gebruik alsjeblieft geen foto’s zonder toestemming van de fotograaf. Er zijn genoeg alternatieven te vinden.

Dank je wel voor het delen van je ervaringen, Lonneke. Ben jij ook een blogger en wil jij ook graag in de spotlights staan? Mail naar info@blogaholic.nl. Word jij geselecteerd dan krijg je vanzelf bericht.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties8 reacties

  1. Ja, ik volg Lonneke erg graag! Ze heeft een mooie blog, en komt zo oprecht over. Daarnaast vind ik het leuk dat Lonneke een van de weinige bloggers is die 12 jaar geleden ook al blogde. Schept een band he 😉

  2. Mooi interview. Ik ben gek op Lonneke’s blog. Hoe ze haar blog beschrijft in vijf woorden, daar kan ik me helemaal in vinden!

Laat een reactie achter