Broken links: geen 404-fouten meer voor jouw bezoekers

1

404-pagina’s: ze zorgen voor een hoop ergernis bij je bezoekers. Omdat te voorkomen zijn er handige tools en plugins. Eén van de meest favoriete? De plugin Broken links.

In een eerder artikel kon je al lezen hoe je 404-fouten kunt voorkomen vanaf externe websites. Met de plugin Redirection kun je pagina’s die een 404-melding geven eenvoudig vermelden. Met de Google Webmaster Tool weet je ook precies welke link je moet redirecten. Maar hoe zit het met websites waar jij naar linkt? Ook die verwijderen wel eens pagina’s, of veranderen de URL’s, en dan verwijs jij naar een niet bestaande pagina… Oeps! Deze zgn. broken links zorgen voor veel ergernis bij bezoekers.

Waarom broken links gebruiksonvriendelijk zijn

Stel: je leest een artikel op Blogaholic.nl over handige plugins. Je wilt het liefst meteen de plugin downloaden & aan de gang. Maar ook plugins worden wel eens offline gehaald en dus word je naar een pagina gestuurd die niet werkt. Je kunt nu zelf die plugin zoeken, maar 1. je hebt er al geen zin meer in of 2. je kunt hem niet vinden en je kent geen goed alternatief voor deze plugin. Je haakt af.

Hoe fijn zou het zijn als dit vooraf door mij was voorkomen? Omdat ik een seintje had gekregen dat er in dat betreffende artikel een link stond naar een 404-pagina. Ik had dan de juiste URL op kunnen zoeken of, als de plugin niet meer zou bestaan, een vervangende plugin kunnen zoeken en mijn artikel kunnen updaten.

Bovenstaande situatie zal niet snel gebeuren. Ik krijg namelijk een seintje bij elke dode link. En probeer dan zo snel mogelijk de link te verwijderen, aan te passen of met een alternatief komen.

Hoe je deze broken links in de gaten kunt houden?

Wil jij deze gebruiksvriendelijkheid ook bieden aan je bezoekers en op de hoogte worden gehouden van jouw broken links? Download de plugin Broken Link Checker. Met deze plugin kun je niet alleen reactief de broken links checken in je dashboard (wat je natuurlijk snel vergeet), je krijgt ook nog eens een mailtje op het moment dat er een broken link wordt ontdekt. Handig toch?

Wil je op de hoogte gehouden worden van meer handige plugins? Volg Blogaholic.nl via Twitter, Facebook of Bloglovin’.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties1 reactie

Laat een reactie achter