Spannend! Blogplanner in de maak

22

Op 12 december 2014 ging Blogaholic.nl live. Mijn (niet-SMART) doel? Bloggers op weg helpen hun blog naar een hoger niveau te tillen en hun kennis op alle vlakken bij te spijkeren. Ik had geen verwachting, dus al jullie reacties overtroffen mijn verwachtingen in het kwadraat. Toch zou Laura Laura niet zijn als ze niet meer wilde.

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik alles naast elkaar draaiende houd: een baan, een bedrijf, meerdere blogs… Oh, en een privéleven. Heel soms vraag ik het mezelf ook af, maar ik denk dat structuur een hoop helpt. Als je het mijn vriend vraagt, zou hij mij alleen niet als iemand met structuur omschrijven. Ik laat alles overal slingeren. Maar in mijn hoofd en op mijn papiertjes is werkelijk alles gestructureerd (en het liefst nog symmetrisch ook). Met name papier helpt mij hierbij. Dingen opschrijven maakt dat ik ze beter onthoud en het afvinken van to do’s en artikelen stimuleert me nog productiever te werken.

Waarom een blogplanner?

BlogplannerHet afgelopen jaar heb ik in het kader hiervan flink wat (veelal Amerikaanse) blogplanners geprobeerd. Handige printable documenten met maand-, dag- en weekplanners. Met handige to do’s, ideeënlijstjes en ruimte voor al je contactgegevens, statistieken en meer. Toch was er geen één perfect voor mij. Amerikanen zijn er namelijk dol op vooral heel veel in één document en zelfs op één pagina te proppen. En design in Amerika sluit volgens mij ook niet helemaal aan op de Nederlandse wensen. Althans… niet op die van mij.

Tijd voor een eigen blogplanner. Alleen… ik kan echt no way vormgeven en dus keek ik mijn lieve vriendinnetje en vormgever Cindy aan. Wilde zij samen met mij werken aan een ideale blogplanner? Niet alleen zodat ik nog gestructureerder kon gaan werken, maar ook om mijn inmiddels schare groep fans mee te verblijden. Ze zei ja.

Wat kun je verwachten van de blogplanner?

Of eigenlijk blogplanners. Omdat iedereen van andere kleuren en stijlen houdt, hebben we besloten om meerdere varianten te maken. Omdat je foodbloggers en reisbloggers hebt. Omdat je van druk houdt of van rustig. Na een ochtend Skypen hadden Cindy en ik een grote checklist van wat er in moest komen, wat de stijlen moesten worden en hoe we dit aan jullie wilden aanbieden. Momenteel wordt de blogplanner van 2015 dan ook in een raptempo ontworpen, zodat deze binnenkort beschikbaar is.

Met o.a. maandplanners vol tips vol gelegenheden die je niet mag vergeten op je blog. Met handige postplanners om je maand mee op te bouwen uit de juiste artikelen. Met handige formulieren om terug te kijken op je maand en je focus voor volgende maand vast te stellen. Met handige kolommen om al je statistieken bij te houden. En nog veel en veel meer. Ik kan niet wachten tot ze af zijn!

Wil jij alvast een (gratis!) voorproefje van de geweldige blogplanners die er aan komen? Schrijf je hiernaast in op de nieuwsbrief van Blogaholic en ontvang de maand- en postplanner geheel gratis. Uiteraard word je daarna op de hoogte gehouden van de blogplanners én ontvang je als eerste bericht zodra deze af zijn. In nog veel coolere lay-outs! Ook zul je in de toekomst andere freebies toegezonden krijgen.

Edit februari 2015: de blogplanners zijn inmiddels af. Je vindt meer informatie op de blogplanner-pagina.
Blogplanner

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties22 reacties

  1. Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb mij net ook gelijk ingeschreven voor de nieuwsbrief 🙂 Ik maak nu voornamelijk gebruik van Wunderlist om blogposts mee te plannen en ideeën te verzamelen, maar zo’n blogplanner lijkt mij heel handig!

  2. Wat een goed idee. Je blog is echt handig aangezien ik net begonnen ben. Ik heb zelf al wel een excel planner gemaakt maar het kan vast nog handiger dus ik ben benieuwd naar je planner. Heb me al ingeschreven!

  3. Leuk idee! Ik heb momenteel ook een Amerikaanse, maar vind hem niet helemaal geweldig. Dus ik ben benieuwd naar die van jou als hij helemaal klaar is!!! De freebie bij de inschrijving net ziet er in elk geval goed uit!

  4. Leuk dat jullie de koppen bij elkaar steken. Ik heb een blauwe maandag een Amerikaanse blogplanner geprobeerd, dat beviel niet echt. Vervolgens wel in de weer gegaan en mijn eigen gemaakt, maar voor mij werkt een spread sheet nu het beste. Ik ben benieuwd naar het geheel 🙂

    • Ik ben echt zo enthousiast over hoe de volledige versie straks wordt. We zijn nu aan het finetunen met de hele ‘kit’ en dan worden de andere lay-outs vanuit daar gemaakt. Stay tuned!

  5. Yay, echt superhandig! Ik maak er gretig gebruik van 🙂
    Normaal gesproken pen ik alles neer in mijn notitieboekjes, maar met zo’n planner heb ik toch een iets handiger overzicht van mijn flow en frequentie. Dank!

  6. Ik heb deze post helemaal gemist door mijn drukte op werk! Ik heb me meteen ingeschreven! Ik hou van blogplanners, ik wil binnenkort ook mijn eigen planner maken 🙂

Laat een reactie achter