Blue Monday als inspiratiebron voor je blog

7

Inspiratiebronnen zoeken voor je blog? Probeer eens in te spelen op het nieuws, op actualiteiten. Vandaag zorgde Blue Monday bijvoorbeeld voor een heuse hoos aan leuke en creatieve blogartikelen. Kijk je mee?

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. – Wikipedia

De leukste Blue Monday artikelen

Hoe Blue Monday als inspiratie voor je blog kan dienen? Ik hield mijn Bloglovin’ account vanmorgen nauwlettend in de gaten om de leukste blogartikelen voor je te selecteren. Wie weet brengen ze jou op ideeën voor een last minute Blue Monday-blog of alvast voor volgend jaar.

 • Fotografille, een handige fotoblog, leert je hoe je blauwtinten kunt aanbrengen in je foto’s.
 • Op het reisblog van Tix.nl vind je vandaag de mooiste blauwe steden. Ja, met zo’n tripje overleef je Blue Monday wel.
 • Citymom besteedt aandacht aan de negen must-do’s voor moeders om Blue Monday te verdrijven.
 • Younique vertelt je hoe je van Blue Monday een feestje maakt i.p.v. dat je de hele dag depressief gaat zitten wezen.
 • Urbanchicks vraagt zich af of Blue Monday nu echt Blue Monday is of een PR-stunt.
 • Op Ikwilmeerreizen.nl kun je Blue Monday verdrijven met een hoge dosis reisinspiratie.
 • Your daily dose of me zette de tofste quotes om deze depressie te verjagen op een rij.
 • Woonblog Roomed schenkt vandaag aandacht aan blauwe inrichtingen. Daar kun je toch niet depressief van worden?

Tip voor webshop-bloggers

Heb jij een blog gekoppeld aan je webshop? Speel dan ook zeker in op dagen als deze. Bied een uniek blauw pakket met korting aan, geef een algemene korting om de Blue Monday-blues te verdrijven of geef een cadeautje bij elke bestelling. Je kondigt dit natuurlijk aan met een toffe blog over Blue Monday.

En ik? Ik was Blue Monday haast vergeten, doordat ik met een nieuw, tof project voor Blogaholic bezig ben. Daarover morgen of overmorgen meer. Heb jij nog wat met Blue Monday gedaan, of ga je dat net als ik nog op de valreep doen?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

 1. Ik heb niets gedaan met blue Monday. Ja, blogs gelezen erover haha. Maar ik heb zelf weinig met deze dag en heb eens gekeken wat er vandaag nog meer was. Het blijkt vandaag Martin Luther Kingdag te zijn in Amerika, en dus heb ik daar een artikel over geschreven.

 2. Ik heb daar eigenlijk niets mee, met bloggen over zo’n dag 😛 Ik heb het ooit wel nog gedaan, maar dat zijn zo’n dingen waar ik niet altijd mee aan de slag wil gaan. Vandaag maar een plogje en een lifestyle-artikel online gooien 😀

 3. Ik heb er niks speciaals mee gedaan, want ik geloof er niet in, haha. Ik heb wel mijn ‘maandag is een prima dag’- artikel nog eens gedeeld, met de mededeling dat dit je blue monday misschien iets beter maakt, haha

 4. Ik heb er ook niets mee gedaan. Ik vind het een hype en ik weiger mijzelf een dipdag aan te praten 🙂 Maar ik ben het eens dat het goed is om de actualiteit aan je blog te koppelen. Vandaag heb ik een blog uitgewerkt voor morgen, een goede brainstormsessie gehouden voor een nieuw project en gevierd dat ik geen last had van een Blue Monday, omdat ik al 14 dagen succesvol op dieet ben!! Na Blue Monday komt Turnaround Tuesday. Dat betekent morgen online een turnaround van een klassieke soep: pompoensoep met een Thaise twist.

 5. In tegenstelling tot de andere reageerders hier heb ik er wél wat mee gedaan! Misschien kwam het doordat ik zelf ook last had van de ‘Blue Monday’ dit jaar 😉 Ik word altijd vrolijk van het kijken naar mooie designproducten en handgemaakte dingen, dus dat heb ik dan nu ook gedaan. Blauwe producten, uiteraard 🙂 http://unhidden.nl/top-10-van-de-week-blue-monday/

 6. Ik deed niets met blue monday, maar wel met knuffeldag, dat was afgelopen woensdag. Ik schrijf over kinderboeken dus dat was een leuk thema. Ik merkte dat ik het erg leuk vond om in te spelen op de actualiteit, en het sloeg goed aan, dus dat wil ik vaker doen.

Laat een reactie achter