Geld verdienen met je blog? TIM wil je op weg helpen

4

Geld verdienen met je blog: het is mogelijk, maar niet erg makkelijk. Zeker niet op een schaal waarmee je je leven kunt bekostigen. Dat moet toch makkelijker kunnen, bedachten Dorit Roest & Myrthe Stapper. En na ongetwijfeld veel brainstormen was daar TIM, The Influencers Movement.

Even voorstellen: Dorit & Myrthe

Ik denk dat ik Dorit & Myrthe nu zo’n 1,5 jaar ken. Ze zijn de gezichten achter het in bloggersland bekende Bloggers Network. Mocht je nog niet bekend zijn met Bloggers Network even een kleine introductie:

Op Bloggers Network komen vraag en aanbod op natuurlijke wijze bij elkaar. We willen dat bloggers hun maximale potentie kunnen behalen. Logisch dus dat we geen exclusiviteits-eis hebben, aanmelden gratis en vrijblijvend is. Je mag zo vaak met ons samenwerken als je wilt.

Verdien geld en/of krijg producten en diensten cadeau doordat wij jou, via de pitches, in contact brengen met bedrijven. Wij nemen géén marge van jouw welverdiende vergoeding. We krijgen tenslotte al betaald voor waar wij goed in zijn: adviseren & bemiddelen.

Een relatief simpel concept en daarmee in mijn ogen een succes. De afgelopen tijd werkte ik meerdere malen samen met de dames voor Like & Love (it!). Niet alleen kon ik zo toch wat verdienen met mijn blog, ik verbreedde ook mijn netwerk. Ik leerde nog meer de wensen van adverteerders kennen. En ik sprong in het oog van andere adverteerders, die onze samenwerkingen ook onder ogen kregen.

Zeker een must om je aan te melden als blogger mocht je dat nog niet hebt gedaan. Aanmelden is vrijblijvend, dus wat let je?

Een ambitieus team gaat verder

Maar Myrthe & Dorit zijn ambitieus. En alleen Bloggers Network hadden ze hun handen kennelijk niet vol aan. Ergens diep van binnen wilden ze breder. En internationaal. Een internationale marktplaats, waarbij adverteerders en influencers elkaar ontmoeten. En dat zijn niet alleen bloggers, maar bijvoorbeeld ook vloggers of Instagrammers. Zonder dat de influencers een groot deel van hun inkomsten moeten afstaan aan een mediabureau. En zo werd TIM geboren, ofwel The Influencers Movement.

Ik kan je gaan uitleggen wat het precies is, maar eigenlijk zegt het filmpje van Dorit & Myrthe alles. Kijk je mee?

De voordelen van TIM voor jou als blogger in het kort:

  • Je blijft de baas over je eigen blog of sociale netwerk-account, je besluit zelf welke campagnes je eventueel zou willen doen
  • Aanmelden & gebruik is gratis
  • En je betaalt ook al geen bijdrage per campagne aan TIM, zoals je dat wel vaak moet doen bij de grote mediabureaus

Draag je steentje bij aan The Influencers Movement

The Influencers Movement is positief ontvangen in bloggersland én in de wereld van online marketing. Sterker nog: TIM heeft het geschopt tot de finale van TEDxAmsterdamwomen, en op 29 mei wordt bekend of Myrthe & Dorit hebben gewonnen. Uiteraard zitten ze niet stil tot die tijd en voeren ze druk campagne om TIM ook echt te kunnen gaan realiseren.

Want een project als TIM, tja… dat kost wat centjes. En om dit te bekostigen hebben Myrthe & Dorit een crowdfunding project opgestart via Kickstarter. Met nog zo’n drie weken te gaan zitten ze nu op 20% van de benodigde investering. Draag jij je steentje bij? Dat kan al vanaf € 1,-.

Wat vind jij van het idee achter TIM? En ga jij deze toffe dames steunen?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties4 reacties

  1. Hoe zit het ondertussen met TIM? zijn ze er nu mee bezig? Ben blij dat ik bij jou blogs ben uitgekomen, hebben mij echal heel wat meer geleerd over het bloggers wereldje 🙂

    • Laura

      TIM is live en je kunt je daarvoor inschrijven, om vervolgens te pitchen op potentiële opdrachten.

Laat een reactie achter