5x de leukste blogs over bloggen #11

7

Steeds meer bloggers delen hun ervaringen met bloggen op hun eigen domein. Tijd om weer de vijf leukste blogs over bloggen van de afgelopen weken op een rij te zetten. Lees je mee?

  1. Hoe in ongemerkt een spammer werd, volgens Twitter – Gebruik je de plugin Revive Old Post (ja, diegene waar ik zo fan van was!) lees dan even de blog van Charlotte. Het kan namelijk ook kwaad. Gebruik met mate! Zelf heb ik hem overigens nog niet uitgezet; ik zou vergeten handmatig linkjes te plaatsen en mijn volgers delen nog steeds fanatiek, waardoor mijn fanbase groeit. Ik heb wel de frequentie naar beneden gezet om te kijken of dit effect heeft.
  2. Welke afbeeldingen mag je gebruiken voor je blog? – Nog zo’n steengoede blog van Charlotte, over een onderwerp waar ik (als beeldmaker annex fotograaf) eigenlijk vaker op zou moeten hameren. Het is voor veel bloggers nog steeds onduidelijk wanneer je beeld wel en niet mag gebruiken. Spread the word!
  3. Makkelijk inplannen van blogposts en social media updates met CoSchedule – Een nuttige blogpost voor bloggers die samen aan één blog werken. Zo kun je makkelijk co-werken!
  4. Waarom het niet erg is dat Google penalty’s uitdeelt – Google heeft regels en daar dien je je aan te houden. Anders kun je zomaar eens een penalty krijgen. Kinderachtig of flauw? Nee. Karen vertelt waarom.
  5. Zo open is Google nog nooit over hun algoritme geweest – Op Karelgeenen.nl vond ik dit interessante artikel over de openheid van Google over hun algoritme. Bekijk de Q&A om weer een stuk wijzer te worden over zoekmachine-optimalisatie.

En mocht je afgelopen week Blogaholic niet echt hebben gevolgd, dan geef ik je nog even een tip voor een 6e artikel van eigen hand; Linkpizza, in minder tijd meer geld verdienen met affiliatemarketing. Mocht je er mee aan de slag gaan dan hoor ik graag jouw ervaringen.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

    • Leuk om te horen! Goedkeuring gebeurt handmatig, dus je zal even moeten wachten tot na de paasdagen vrees ik 🙂

  1. Ha, dank dat ik er weer bij sta! De blogs van Charlotte vind ik ook echte aanraders. Door deze blog van Melissa ben ik zelf ook Coschedule gaan gebruiken (zo handig) en de blog van Karel ga ik even lezen. Dank voor het delen!

Laat een reactie achter