5x de leukste blogs over bloggen #8

7

Steeds meer bloggers delen hun ervaringen met bloggen op hun eigen domein. Tijd om weer de vijf leukste blogs over bloggen van de afgelopen weken op een rij te zetten. Lees je mee?

  1. Is een disclaimer nodig op je blog? – Charlotte mag dan jurist zijn, ze heeft op haar blogs onwijs veel nuttige informatie voor bloggers. Bijvoorbeeld of je nu wel of niet een disclaimer nodig hebt. Lees haar artikel en oordeel of het voor jou een must is of niet. Het is een al wat ouder artikel (die Charlotte onder de aandacht bracht d.m.v. de Revive Old Posts plugin), maar dat maakt hem niet minder waardevol.
  2. Brief van een beste blogger – Word je net als Natasja ziek van al die waardeloze voorstellen van bedrijven in je mail? Natasja schreef een brief aan deze online marketeers, SEO-specialisten en online account managers. Lees hem met een knipoog. Of stuur hem door naar diezelfde mensen die jou ‘lastig vallen’.
  3. De grijpgrage bloggercultuur van Nederland – Als blogger vinden we wat van bovenstaande mensen, maar wat vinden zij nu van ons? Nou… Soms wel erg grijpgraag.
  4. 11 leuke About-pagina’s – Eén van mijn meest gelezen artikelen is die over de Over mij-pagina. Check de tips & tricks in dit artikel, pak de originele voorbeelden van andere bloggers op Blogtrommel erbij en je moet een knaller van een Over mij-pagina kunnen maken.
  5. Waarom advertorials helemaal niet zo irritant zijn voor jou – Een artikel van Beautylab over het hebben van advertorials op je blog en waarom het eigenlijk best raar is dat daar zo’n slecht beeld over bestaat. Waarom mag je niet commercieel zijn? In tijdschriften en op televisie is er toch ook reclame. En dat nemen we toch ook voor lief. maar het feit dat ze vraagt aan haar lezers om geen adblocker te gebruiken, zorgt elders in blogland voor een reactie.

Welke blogs over bloggen las jij de laatste tijd? Deel ze gerust hieronder!

 

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

  1. Blijft leuk om een van mijn eigen blog posts hier tussen te zien staan! Toevallig heb ik alle genoemde posts zelf ook gelezen, dus helaas geen tips wat betreft andere blog toppers die ik onlangs las 🙂

  2. Jeetje, ik ga het gewoon nog een keer zeggen. Als beginnend blogster heb ik echt heel veel aan je blogs. Wat een fijne en handige linkjes. Sommige kende ik al, maar er zitten er zeker een paar tussen die nieuw voor me zijn. Die ga ik meteen eens even checken.

  3. Je geeft altijd heel handige tips, dat ik meteen ga lezen. Van Serena had ik al gelezen, vind wel dat iedereen schrijft echt voor zijn eigen belang, wat logisch is. Maar door het artikel kan ik wel veel leren.

Laat een reactie achter