Ze zijn er! Bestel (of win) nu jouw blogplanner

24

Voor mij ligt mijn gloednieuwe blogplanner. Mijn artikelen voor de komende maand staan ‘ingepland’, al mijn ideeën zijn er in opgeslagen en mijn hoofd is leeg. Hoe zalig! Wil jij dit ook? Check de blogplanners van Blogaholic. Want ze zijn – mag je dat zeggen over je eigen product? – zo cool!

Ik maakte je pasgeleden al een beetje lekker en je hebt zonder twijfel ook de freebie al gedownload nadat je je hebt opgegeven voor de nieuwsbrief. Smaakte de freebie naar meer? Lees dan nu snel verder & ontdek hoe tof de blogplanners van Blogaholic zijn.

Blogplanners in de maak

Het bedenken van een blogplanner is zo makkelijk nog niet. Je hoofd zit vol ideeën en dan…? Ik wilde een maandplanner, een postplanner, een ideeën lijst, handige checklists, formulieren voor al je wachtwoorden, voor je weggeefacties. Arghhh, overzicht kwijt! Uiteindelijk bleek de oplossing vrij simpel: ik kocht een knallende A4-map bij HEMA en bedacht me hoe ik – en jij waarschijnlijk ook – deze zou willen indelen. Binnen een ochtend stonden alle must haves op een rij, in de juiste volgorde. Tijd om de blogplanner te gaan ontwerpen!

Blogplanners in elke smaak

Mijn vaste vormgever Cindy was de drijvende kracht achter dit project, al had ik het gevoel dat ik haar af en toe als een marionettenpop behandelde. Ik wist precies wat ik wilde en kwam constant met aanpassingen en verbeteringen. Qua look & feel was ik helemaal drama. Ik vind teveel stijlen leuk. En daar kwam Cindy met het verlossende woord: “Zullen we meerdere varianten aanbieden, zodat mensen kunnen kiezen?” Dat ik daar niet zelf aan heb gedacht!

En dus zijn er nu verschillende blogplanners verkrijgbaar:

 • Een basic versie, voor als je hem vooral zelf eigen wilt maken
 • Fan van kleurrijk? Check de Aztek-variant
 • Een speciale variant voor foodbloggers
 • Ook de reisbloggers worden niet vergeten met een eigen variant

Maak je blogplanner eigen

Ja, ik heb er lang over nagedacht hoe jullie je blogplanner zouden willen indelen, en de PDF is dan ook zo ingedeeld als ik denk dat jullie (en ik) hem zullen gaan gebruiken.. Maar aangezien je straks losse pagina’s print is het helemaal aan jou om hem in te delen zoals je zelf wilt. Gebruik de witruimte om te doodlen of om nog meer notities op te schrijven. Vul ideeënlijsten in daar waar je wilt, want je kunt ze zo vaak printen als je zelf wilt. Een ding staat wel vast: je hebt een A4-multomap nodig om hem in te ordenen. De map kun je natuurlijk wel naar eigen smaak uitkiezen.

Is het je trouwens opgevallen dat we voor liggende blogplanners hebben gekozen? Een bewuste keuze! Ik had eerder een aantal blogplanners gedownload, geprint en in een map geplaatst, maar die ringband zat met schrijven zo vaak in de weg. En dan ben ik nog niet eens linkshandig, terwijl het dan nog veel erger is. Met de liggende blogplanner heb je hier geen last meer van.

Wat zit er allemaal in de blogplanner?

De blogplanner bestaat uit vier onderdelen:

 • Algemene zaken (o.a. wat is jouw focus, wat zijn jouw inloggegevens, wie zijn jouw contactpersonen)
 • 2015 (met o.a. ruimte voor je blogdoelen, een handige kalender met bijzondere dagen en ruimte voor je statistieken)
 • Blogplanner per maand (kom jouw maand rustig en georganiseerd door met een handige maand-, week- & zelfs postplanner, kijk ook per maand terug op je hoogte- en dieptepunten en stel je doelen vast)
 • Serious business (orden je reviews, winacties, affilitatesamenwerkingen en gesponsorde deals, en houd overzicht in je inkomsten en uitgaven)

Download hem nu!

Zie jij deze uitgebreide blogplanner wel zitten? Via Etsy kun je nu één van bovenstaande varianten bestellen. Tegen een zacht prijsje, want we hebben immers al bijna twee maanden achter de rug (maar vul hem gerust met terugwerkende kracht in, ook dat is waardevolle informatie). Voor € 9,95 is deze 107 pagina’s tellende blogplanner van jou! En je kiest natuurlijk zelf welke je wilt. Oh ja, en welke je ook kiest: je krijgt er ook nog eens een aantal toffe freebies bij.

Ga naar de Etsy-shop van Blogaholic.nl >>

Win, win, win!

Ben je helemaal enthousiast en wil je als blogger graag aan de slag met deze toffe blogplanner? Ik verloot drie exemplaren (naar keuze!) onder bloggend Nederland. Het enige wat ik van je vraag is creativiteit:

 1. Besteed op een zo leuk mogelijke manier aandacht aan de blogplanners van Blogaholic op je blog. Om er goed mee aan de slag te gaan, is het handig de eerdere freebie nog even te downloaden. Die geeft je een goede indruk van de uitgebreide blogplanner. Om het je bezoekers makkelijk te maken is een linkje naar Blogaholic én de Etsy-shop natuurlijk gewenst.
 2. Plaats hieronder een linkje naar jouw blog & verras me. Mocht je overigens beeldmateriaal nodig hebben, download deze hier.

Winnaars zullen bekend gemaakt worden via de Facebook-pagina van Blogaholic, dit zal op 16 maart zijn.

Uiteraard ben ik heel benieuwd naar jullie mening over de blogplanners. Dus laat deze gerust weten!

Edit: de winnaars zijn bekend. Jeuh, de winnaars van de blogplanner zijn bekend! Gefeliciteerd Anouk, Petra en Sylvia. Nemen jullie contact met me op?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties24 reacties

 1. Wat leuk! De blogplanners had ik al een aantal keren gebruikt en de freebie gebruik ik ondertussen dagelijks. Leuk idee om er eens aandacht aan te besteden op mijn blog, zo hebben andere bloggers er misschien ook nog wat aan. Ga er straks meteen mee aan de slag!

  • Zie de link hierboven. Alles werkt geheel geautomatiseerd. Zodra jouw betaling is afgerond én binnen is bij Etsy wordt de levering in gang gezet door Etsy. Dit gaat geheel automatisch, wij kunnen daar niets aan veranderen. Wij zien alleen welke bestellingen er binnen komen een eens in de x-tijd krijgen wij de betalingen minus de kosten die Etsy rekent.

    • Zie het ‘help’-artikel hierboven. Na betaling dien je ook bij Etsy nog af te ronden. Zolang je dat niet doet is hij niet definitief. Helaas kan ik daar ook niets in betekenen, daar de betaling bij Etsy plaats vindt. Als je nog een keer het betaalproces doorgaat en wel bevestigt bij Etsy moet het goedkomen. Een andere bloglezeres had dat gisteren ook. Het is bij haar niet dubbel afgeschreven.

 2. Oeh, ‘algemene zaken: wat zijn je inloggegevens?’. Denk wel even na voordat je dit opschrijft, anders kan iemand die in de map kijkt of ‘m ergens vindt zo je blog (of de andere dingen die je opschrijft) aanpassen! Je kunt een passwordmanager als bv Keepass gebruiken om je wachtwoorden veilig op te slaan als je ze niet allemaal kunt onthouden. (Verder niet relevant op het onderwerp, maar wilde het wel even zeggen! De planners zien er lekker vrolijk uit! :))

  • Goed punt, Ruurd. Dat is inderdaad een persoonlijke afweging. Maar dat is het fijne, en daarom ook digitaal, je kan ook pagina’s weglaten. Of dubbel afdrukken als je ze vaker nodig hebt 🙂

   Overigens denk ik dat het geen blogplanner is die je de hele dag mee draagt. Waarschijnlijk krijgt hij een plek op je werkplek, dus dan is het toch al weer anders…

 3. Bedankt voor je handige blogplanner! Als beginnend blogger een mooie leidraad om te gebruiken. En dubbel zo leuk omdat hij lekker vrolijk is en mooi vorm gegeven. Dankjewel!

Laat een reactie achter