#followtheblogger: doe je ook mee?

11

Als je al een paar jaar mee gaat in Twitterland dan ben je ongetwijfeld bekend met het fenomeen #followfriday. Hij is terug! Maar nu met een speciale variant voor bloggers: #followtheblogger.

Hoe waardevol andere bloggers zijn, en de aandacht die je hen moet geven, komt later nog aan bod in een artikel over netwerken. Maar ik kan het niet laten om je alvast te helpen met een vliegende start. Doe je mee?

Van #followfriday tot #followtheblogger

Voor wie #followfriday niet kent: enkele jaren terug was het helemaal ‘in’ op vrijdag. Je ging je vriendenlijstje af en bedacht welke tweeps je aan andere tweeps wilde aanraden en waarom. Je gebruikte de hashtag #followfriday en gaf een mention aan de tweep die het in jou ogen verdiende om meer door mensen gevolgd te worden. Eerlijk is eerlijk: dit leverde ook echt nieuwe volgers op. En een paar veren in je reet kan ook nooit kwaad.

Vorige week bedacht ik me hoe tof dat zou zijn om ook in te voeren voor bloggers. Om elkaar te helpen ons netwerk te vergroten. Met zijn allen kunnen we meer bereiken toch…? Samen met Emma (van de geweldige blog Wat te doen in Berlijn, waar ik overigens nog steeds heen moet, shame on me) brainstormde ik over een hashtag. Wat uiteindelijk #followtheblogger werd. Waarna we de hele avond met Follow the leader, leader in ons hoofd zaten…

Een goed begin is het halve werk…

Vorige week vrijdag lanceerde ik #followtheblogger via Twitter. En wat leuk dat er meteen fanatieke bloggers mee gingen doen. En uiteraard mag jij ook mee doen. Laat jij vandaag weten in een tweet welke blog jouw tweeps niet mogen missen & waarom. Ga ik ook weer nieuwe bloggers selecteren voor deze vrijdag, en de week daarop.

Weten wie ik aanraad op vrijdag? Volg mij via Twitter.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties11 reacties

  1. Leuk initiatief! Ik doe zoiets natuurlijk al op mijn blog met de categorie Blogleesvoer, maar er blijven nog genoeg blogs over om aan te bevelen 🙂

Laat een reactie achter