Een stapje terug: kwantiteit versus kwaliteit

16
Als je je blog snel wilt laten groeien dan is het aan te raden dagelijks te bloggen, schreef ik in een eerder artikel. Blogaholic.nl is misschien nog wel het bewijs dat je op die manier echt een vliegende start kan maken. Toch doe ik een stapje terug…
Het idee van Blogaholic zat stiekem al jaren in mijn hoofd. Maar de 24 uren die een dag heeft, waren altijd al tekort voor dit bezige bijtje. Toen ik afgelopen november hoorde dat mijn dienstverband na 12,5 jaar werd beëindigd, kwam er plotseling enorm veel tijd vrij. Binnen twee weken zat ik boventallig thuis. Niets doen is niets voor mij en dus was dat het moment dat ik, naast mijn banenjacht, een extra blog begon. Eentje waar ik heel veel voldoening uit heb gehaald en nog steeds doe…
Alleen er staat nu een nieuwe baas op me te wachten. Begin januari kwam ik in contact met een reisorganisatie. We waren het er snel over eens: ik zou hun nieuwe online content marketeer worden. Een functie waarvan mijn hart echt sneller gaat kloppen, en dat is gezien de huidige banenmarkt echt een unicum. Op 1 april begin ik en eigenlijk kan ik niet wachten tot het zover is. Ik mis het ritme van naar het werk gaan, ik mis de voldoening die mijn werk me geeft, ik mis collega’s.
Het zal even wennen zijn na vier maanden thuis zitten. Wat word je daar lui van, hoe je ook je best doet dat niet toe te staan!. Elke morgen weer de wekker om 6.00 uur, elke dag na 18.00 uur thuis. Minder tijd om te bloggen dus (eigenlijk vooral in de trein). Vanaf nu stap ik daarom over naar drie blogs per week (maandag, woensdag, vrijdag) i.p.v. een per dag. Omdat ik wil dat de artikelen dezelfde kwaliteit houden. En dat betekent dus ook dat ik net zoveel tijd als ik nu doe in een artikel moet stoppen.
Zeker de eerste tijd vermoed ik dat ik hevig in gevecht ga met de tijd die ik naast mijn werk overhoud. Dat is de reden dat ik nu vast een stapje terug doe naar 3x per week (en bij uitzondering een artikel extra). Zo kan ik vast vooruit werken voor de maand april, die daardoor 100% in het teken van mijn nieuwe werk kan komen te staan.
Heb je tussendoor vragen, schroom niet mij via Twitter of e-mail te benaderen. Maar tijdens kantoortijden liggen mijn prioriteiten vanaf 1 april dus even anders. Tips & reacties blijven komen, daar hoef je niet bang voor te zijn. Ik vind het veel te leuk om te delen!

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties16 reacties

 1. Jaaaa, ik vind het een hele verstandige beslissing. Al lijk ik nu een enthousiaste maniac om het feit dat je minder gaat bloggen (which is not true), maar ik vind het heel goed dat je duidelijk blijft en blijft kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Niet dat ik anders had verwacht, maar toch. Ik wens je opnieuw heel veel succes met het vooruitschrijven, de nieuwe uitdagingen op je pad en ik kan nog genoeg tijd spenderen met het lezen van je archief. Want stiekem was iedere dag een nieuwe goede blog voor mij helemaal niet te doen qua lezen, dus misschien vind ik het zelfs wel fijn dat je naar 3x in de week gaat!

  Op de nieuwe fase! 🙂

  • Dank voor je lieve reactie! Geef je even een seintje als je voor een persmeeting o.i.d. in Amsterdam ben. Heb hier nog een cadeautje voor je liggen, wat ik eigenlijk de 13e aan je wilde geven 🙂

 2. Een hele verstandige beslissing, blogaholic heeft nu ook een behoorlijke basis om op terug te vallen, bezoekers kunnen al veel informatie vinden in alles wat je in de afgelopen maanden geschreven hebt! Minder blogs betekent niet dat je kwaliteit minder is.

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Heel leuk en verstandig dat je een stapje terug doet. Ik heb ook een fulltime baan en 3x een artikel per week is voor mij ook het meest haalbare. Heel veel succes!

 4. Yes, goede beslissing! Kwaliteit aaaltijd boven kwantiteit. Fijn dat je dit gewoon ook toegeeft. Tegenwoordig lijkt er wel een strijd om wie de meeste blogs per week of per dag kan plaatsen, maar dat vind ik onzin. Doen wat voor jou goed is. En wauw: wat een ontzettend gave baan! Veel succes alvast!

  • Dank! Het is ook echt een supertoffe baan. Zo zie je dat iets negatiefs ook een positief gevolg kan hebben (hoewel ik altijd heel fijn heb gewerkt bij mijn werkgever, dat terzijde).

 5. Ik kon mijn eigen moordende schema van 5 berichten per week ook niet volhouden. Ik weet nog niet wat het nieuwe schema gaat worden, ik denk 1 per week. Er is genoeg te doen achter de schermen (indirect geld verdienen dankzij mijn blog), en ik heb ook gewoon een part-time baan en een gezin met 3 kinderen 😉
  Dus: ik snap je helemaal!!

 6. Verstandig besluit, ik heb zelf ook een drukke baan en in de winter heb ik zelfs moeite om foto’s met goede dag belichting te nemen.

  En omdat ik ook de kwaliteit hoog wil houden, en ervoor wil zorgen dat ik wekelijks een artikel publiceer schrijf ik gewoon vooruit.

  Ik zie overigens op andere platforms, zoals forums wel vaak kwantiteit boven kwaliteit incomplete posts vol met schrijffouten.

 7. Ik blijf je gewoon vrolijk volgen :-). Ik ben heel benieuwd waar je gaat werken, ik werk zelf ook in de reisbranch (Activity International). Heel veel succes met je nieuwe baan en al het moois dat dat weer gaat brengen. Dat Facebook pop-up-boxje is op mijn blog trouwens een succes. Goede tip was dat, thanks!

 8. Een nieuwe baan is natuurlijk wel een hele goede reden om te minderen. Gefeliciteerd! Maar blijf vooral ook bloggen, drie keer in de week is ook nog super waardevol met de inhoud en tips die jij levert!

 9. Wauw, wat goed dat je een nieuwe baan hebt én dat je hart er sneller van gaat kloppen. Heel logisch dat je een stapje terug doet met je blog. Gelukkig blijf je wel schrijven. 🙂

 10. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ben wel benieuwd bij welk bedrijf je gaat werken; ik zit zelf ook in de (D-)reizen.

  De blogs blijf ik volgen! Ik gebruik je tips regelmatig om mijn eigen site bij te schaven.

 11. Beste Laura,
  Ik wil u hartstikke bedanken voor het maken van deze blog-website!
  Dit heeft mij tot nu toe al veel tips opgeleverd voor mijn eigen blog!

  groetjes
  Björn

 12. Een wijs besluit als je gelukkiger wordt van een ‘echte baan’. Het wordt wel afkicken van je dagelijkse fijne blogadviezen. Maar ik kom gewoon regelmatig terug hoor 🙂 Een vraagje: je blogworkshops en je blogadviesdiensten, blijf je die wel doen?

Laat een reactie achter