5x de leukste blogs over bloggen #3

7

Dacht je dat ik de enige was die blogt over bloggen? Mis! In mijn Bloglovin’-feed komen regelmatig blogs over bloggen voorbij waarvan ik dacht: “Waarom heb ik die niet geschreven?”. Tijd om deze blogs (en bloggers) in de spotlights te zetten.

  1. 15x clichés die bloggers niet meer willen horenIk volg Natasja van Watzijzegt.com al enkele jaren. Ze schrijft onwijs leuk en vooral veel over reizen. Match! Maar af en toe schrijft ze ook over het bloggen an sich. En om dit artikel van haar heb ik heel erg moeten grinniken in de trein (met als gevolg raar kijkende medepassagiers). Hoe herkenbaar!
  2. Waarom ik sommige blogposts niet schrijf – Ik vrees wederom weer herkenbaar voor veel bloggers; Irene (mijn persoonlijke WordPress-goeroe en redder in nood!) vertelt waarom zij bepaalde onderwerpen stellig vermijd op haar blog.
  3. Het maakt niet uit wie je volgt op Twitter, zolang je maar een gevoel overbrengt – Net zoals wel vaker slaat Rosalinde Markus ook nu weer de spijker op zijn kop. Wil je meer met Twitter doen of bereiken, lees dan echt even deze blogpost. Sowieso is haar website een aanrader voor gedreven schrijvers.
  4. Over het niet opvolgen van blogtips (en waarom je ze eigenlijk helemaal niet nodig hebt) – Wie eerder blogs van Leonie heeft gelezen n.a.v. deze serie weet dat ze graag tegen de blogwereld aantrapt. Zo ook over de vele blogtips die online verschijnen en waar je volgens haar – de blogtips van Blogaholic gelukkig uitgezonderd – eigenlijk vooral niet veel mee moet doen. Een interessant stuk dat je meer inzicht geeft in de psyche van je bezoeker. Met name interessant voor persoonlijke bloggers.
  5. 11 redenen waarom je geen blog moet beginnen – Wat moest ik stiekem grinniken om deze fotoblog van Upcoming. Iets met ‘Bezint eer ge begint’?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties7 reacties

Laat een reactie achter