Foodies Favorites: foodie Desiré verzamelt de leukste keukengadgets

0

Desiré (26) mag dan een foodblog hebben, ze is alles behalve een sterrenchef. Ze vindt koken gewoon graag leuk en maakt het zichzelf graag extra makkelijk door handige keukengadgets te gebruiken. Die ze met liefde deelt op haar blog Foodies Favorites.

Geen keukenprinses dus, maar je staat wel vaak in de keuken. Leg uit…

Ik vind koken ontzettend leuk, maar ben er echt geen ster in. Als ik heel gek doe, wijk ik íets af van een recept, maar vooral niet teveel. Helemaal zelf vanaf 0 een recept bedenken, dat is bij mij gedoemd te mislukken. Gister nog maakte ik van een paar overgebleven gekookte eitjes een eiersalade. Ik vond een recept op 24Kitchen waarvan ik de meeste ingrediënten wel in huis had, maar niet alles. Dat loste ik op door zelf op de gok wat alternatieve ingrediënten toe te voegen. Ik was best trots op mezelf dat het ook nog smaakte, haha! Sta ik te koken, dan ligt er dus standaard een recept of een pakje met de bereidingswijze in mijn buurt.

Wanneer besloot je om online iets te gaan doen met deze liefde voor keukengadgets? Had je bijvoorbeeld al eerder geblogd?

Een echte blog had ik nog niet eerder, maar wel heb ik eens een Project 365 gedaan, waarbij ik iedere dag een foto publiceerde op de door mijzelf gemaakte WordPress-website. Dat knutselen met WordPress vond ik erg leuk en ook schrijven is wel een hobby. Op een gegeven moment kwam dat samen met het feit dat ik me realiseerde hoeveel leuke gadgets er wel niet zijn voor in de keuken. Ik wilde die leuke dingen graag delen en FoodiesFavorites.com was geboren.

Is bloggen jouw fulltime job, of heb je er nog een baan naast?

Nee, mijn blog is echt mijn hobby. Ik werk 40 uur als Marketing & Office Manager voor het Europese kantoor van een Amerikaans bedrijf in de industriële branche. Totaal iets anders, maar des te leuk om het naast elkaar te doen. Toch merk ik dat het in drukke periodes op het werk wel erg moeilijk is om ook nog dagelijks te bloggen. Daar ben ik sinds kort dus maar vanaf gestapt.

Los van de tijd die je kwijt bent aan een dagelijks item: raken de keukengadgets niet op een gegeven moment op?

Het leuke aan keukengadgets is dat er steeds weer nieuwe op de markt komen. Volgens mij is het dus onmogelijk om zonder te komen zitten. Daarnaast schrijf ik ook over handige tips & trics en deel ik leuke spots als kookwinkels, restaurants, cafés etc. Voor ik die allemaal gehad heb in Nederland…

Je weet je duidelijk te onderscheiden van andere foodbloggers: recepten spelen bij jou geen rol. Ben je dit wel van plan in de toekomst? Dit is immers wel waar binnen de zoekmachines veel op wordt gezocht.

Hoe kan ik recepten bloggen als ik ze zelf niet kan bedenken? Daar ligt mijn ambitie niet. Er wordt inderdaad meer op gezocht, maar er is ook veel meer. Het wordt dan veel moeilijker je te onderscheiden. Ik blijf liever bij dat wat dichter bij me ligt, zodat ik weet waar ik het over heb. Een niche heeft ook zijn voordelen!

Hoeveel bezoekers mag je maandelijks verwelkomen en waar komen ze vandaan?

foodies favoritesDe afgelopen maand zijn er een kleine 2.500 mensen op mijn blog geweest. Daarnaast heb ik in totaal een kleine 700 volgers op mijn diverse social media kanalen. Ik weet niet zo goed hoe je dit kunt vergelijken met andere startende blogs (ik blog nu sinds eind juli), maar ik moet zeggen dat ik er zelf wel trots op ben!

Wat vind je het leukst aan het bloggen voor Foodies Favorites?

De leuke reacties die ik krijg! Van vrienden, familie maar ook volstrekt vreemden. Ook merk ik dat ik een aantal vaste lezers heb, omdat ik van hen steeds reacties krijg op berichten. Fijn om te merken dat mijn blog interessant genoeg is om voor terug te komen, dat ik het zeker niet voor niks doe.

Zijn er ook dingen die je niet leuk vind aan bloggen voor Foodies Favorites of bloggen in het algemeen?

Ik gaf het al even aan: het dagelijkse bloggen begon me een tijdje terug een beetje tegen te staan. Het was erg druk op mijn werk en na het werk wilde ik weer aan mijn fitheid werken in de sportschool. Dat begon ik belangrijker te vinden dan dagelijks bloggen, dus heb ik me toen de vraag gesteld: wat doe je als je blog een ‘moetje’ begint te worden? Mijn antwoord: de frequentie van plaatsen omlaag brengen! Vanaf dat moment probeer ik één tot twee keer per week een blog te schrijven. In het nieuwe jaar wil ik dat echt gaan structureren en blogs vooruit inplannen.

Verdien jij al geld met bloggen? Of staat je keuken inmiddels vooral vol met producten die je gratis mocht testen?

Tot nu toe heb ik één keer een gesponsorde blog tegen betaling geplaatst. Daarnaast heb ik inderdaad een aantal leuke producten in mijn keuken staan die ik heb mogen testen. Verder maak ik dankbaar gebruik van de vele affiliatepogramma’s die er zijn en heb ik Google Adwords banners op mijn blog en voor YouTube video’s. Ik ben mijn blog niet begonnen om er geld mee te verdienen, dus dat wat ik ermee verdien (tientjes-werk) is leuk meegenomen.

Je bent ambitieus genoeg om te willen blijven groeien. Wat wil je de komende jaren nog bereiken met Foodies Favorites?

Natuurlijk hoop ik dat Foodies Favorites uitgroeit tot autoriteit op het gebied van keukengadgets. Dat mensen mij weten te vinden als ze op zoek zijn naar cadeautjes voor keukenprinsessen of -prinsen, of voor handigheidjes voor zichzelf. Ik hoef er geen duizenden euro’s mee te verdienen, zo lang het maar leuk blijft!

Welk adviezen zou je beginnende bloggers graag meegeven? Wat is voor jou dé gouden blogtip?

Doe wat je leuk vindt en schrijf over iets dat dichtbij je ligt. Schrijf in eerste instantie voor jezelf. Natuurlijk moet je rekening houden met wat jouw lezers leuk vinden, maar je kunt niet alles op hun wensen aanpassen. Net als ik geen recepten plaats, ook al wordt daar veel op gezocht. De passie moet in je blogs te voelen zijn, dan zul je op de lange termijn scoren!

Dank je wel voor het delen van je ervaringen, Desiré. Ben jij ook een blogger en wil jij ook graag in de spotlights staan? Mail naar info@blogaholic.nl. Word jij geselecteerd dan krijg je vanzelf bericht.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Laat een reactie achter