Writer’s block? Gebruik deze blog ideeën-generator

10

Denk je dat je ‘raar’ bent als je af en toe naar een wit scherm staart én maar geen woorden op het scherm kunt toveren? Elke blogger heeft wel eens last van een writer’s block. En elke blogger is wel eens door zijn blog ideeën heen. Geen schande! Ga op zoek naar tools die je wel kunnen helpen, zoals de Content Idea Generator.

Wat is de Content Idea Generator?

Verwacht geen mega-professionele tool, of een tool die je direct 1001 kant-en-klare blog ideeën geeft. Maar door het invoeren van trefwoorden kan deze generator je wel op ideeën brengen. En hoewel ze echt niet allemaal van toepassing zijn, kunnen er best nog wel leuke blog ideeën uitrollen. Let bij het werken met de Content Idea Generator wel op de volgende ‘spelregels’:

 • Gebruik geen kapitalen
 • Gebruik altijd enkelvoud van je woord
 • Gebruik Engelse woorden
 • Ververs de titel om meer suggesties te krijgen

Blog ideeën generator

Wat voor blog ideeën geeft de Content Idea Generator?

Wil je weten wat je kunt verwachten? Ik maakte een kort lijstje blog ideeën aan de hand van trefwoorden (cursief) die ik zelf invoerde:

 • 7 Things Your Boss Expects You Know About Twitter
 • 9 Amazing Winter Photos
 • How to be unpopulair in the blogging world
 • How writing can make you sick
 • What Wikipedia can’t tell you about Greece
 • How spring makes you a better lover
 • What experts saying about holidays
 • Why books are making the world a better place
 • 20 things you don’t want to hear about terrorism
 • What the Beatles could learn from iPhones

En natuurlijk: deze kwamen er niet allemaal meteen uitrollen, soms spuwt hij echt rare blogideeën naar boven (Why you should’nt eat blogging in bed). Maar elk blogidee bestaat uit vier woorden en door slecht één woord zelf te vervangen, kan zo’n raar blogidee zomaar ineens uitgroeien tot een potentieel artikel.

Waarom deze titels pakkend zijn

De Content Idea Generator geeft je daarnaast bij elke mogelijke titel suggesties bij de vier subdelen. Zo kun je jouw trefwoord misschien wel vervangen door iets seks-gerelateerds. Want seks in titels dat scoort! Aan de hand van deze voorbeelden zal je ook duidelijk worden hoe je nog betere pakkende titels kunt schrijven. Twee vliegen in één klap!

Zeker als je een niche hebt kan deze blog ideeën-generator je nog een lange lijst opleveren. Ik heb na een middagje ‘refreshen’ in elk geval heel veel ideeën op gedaan.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties10 reacties

 1. Bedankt voor alweer een goed artikel met handige tips. Sinds ik 2 weken geleden mijn blog gelanceerd heb, heb ik te kampen met gebrek aan inspiratie. De andere zaken die erbij komen kijken (plugins, foto’s, social media, de lijst is eindeloos) leiden zo af en dat ik een blokkade voel om te schrijven. Gelukkig had ik vooruit gewerkt, en ik probeer nu mijn aandacht weer naar het schrijven te krijgen. Ik ga jouw tips daarvoor gebruiken.

 2. Ze verzinnen toch een hoop allemaal. Meestal helpt het mij om gewoon de laptop dicht te klappen en wat anders te gaan doen. Dan waait dat Writer’s Block wel over.

 3. Ik heb ‘m een tijdje geleden eens uitgeprobeerd, maar vond het zo’n raar ding 😛 Ik houd het bij m’n notitieblokjes, maar kan me voorstellen dat het voor anderen een uitkomst is 🙂

 4. En voor wie dat niets vindt, zijn er altijd nog mijn dagelijkse tips. Zijn er nu alweer 45, maar aan het eind van het jaar is dat met 365 berichten ook een mooie database. Wel grappig idee die site. Wat ze al niet bedenken he!

 5. Grappige tool, maar ik vind eigenlijk dat als je niet genoeg inspiratie hebt, je je zou moeten afvragen waarom je dan blogt. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen, maar als je vooruit werkt vang je dat op.

Laat een reactie achter