Even geen inspiratie? Laat je blog toch groeien!

16

Als blogger ken je ze ongetwijfeld: dagen dat je naar een leeg scherm zit te kijken omdat je simpelweg geen inspiratie hebt voor een nieuw artikel. Je kunt er gefrustreerd over zijn of…. je tijd beter benutten en je blog laten groeien zonder nieuwe content.

Heb jij een uurtje over en geen inspiratie voor een nieuw artikel, maar wil je toch aan je blog werken? Ik stelde een handige lijst samen van ‘taken’ die ook zonder mooie woorden jouw blog kunnen laten groeien. Zonder dat er nog meer druk op het schrijven ligt en je in een writer’s block belandt.

Reageer op andere blogs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: netwerken met andere bloggers is één van de beste manieren om meer verkeer (en engagement) te krijgen. Neem een half uur om andere blogs te lezen en laat leuke en nuttige reacties achter bij je mede-bloggers.

Zoek gelijkgestemden op Twitter

Nog een manier om je verkeer te laten groeien zonder direct een nieuw artikel te posten: ga op Twitter op zoek naar mensen met dezelfde interesse, of naar andere specialisten binnen jouw niche. Zoek op relevante hashtags en kijk waar je een gesprek aan kunt gaan met de juiste mensen.

Ga op zoek naar merken waar je graag mee wilt werken

Ben jij al in de fase dat je samenwerkt (of op het punt staat om te gaan doen) met adverteerders? Benader ze pro-actief! Ga tijdens jouw inspiratieloze uurtje dus Googlen en kijk welke adverteerders er bij jouw blog passen en wat je met ze samen zou kunnen gaan doen. Maak een spreadsheet aan, en plaats hier de merken in, inclusief website en contactinformatie. In je volgende inspiratieloze uurtje is het tijd om ze te e-mailen, of te bellen. Ga je mailen? Houd het kort, maar krachtig. En zorg dat je opvalt tussen andere mails, ze krijgen er vast veel per dag…

Evalueer je blogdoelen

Heb jij voor jezelf blogdoelen vastgesteld voor dit jaar, of misschien wel voor deze maand? Pak ze erbij, open Google Analytics en kijk hoe je ervoor staat. Dit kan je nog wel eens een hoop inspiratie brengen. Want wie weet kom je er wel achter dat jouw berichten over onderwerp Y enorm goed worden gelezen. Wedden dat je handen jeuken om nog een artikel over Y te schrijven?

Leg een lijst met blogideeën aan

Leg je laptop weg, pak een notitieblok en ga mindmappen. Zodat je heel veel nieuwe ideeën op doet voor nieuwe onderwerpen. Werkt het mindmappen niet? Loop je Bloglovin’-feed na of blader door de laatste tijdschriften die je hebt gekocht. Met een notitieblok vol ideeën komen die woorden voor nieuwe artikelen vanzelf weer bovendrijven, wedden?

Wat doe jij als je naar een leeg scherm zit te staren? Staar je verder of maak je liever nuttig gebruik van je tijd?

 

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties16 reacties

 1. Wauw, dit komt echt als geroepen! Dank voor het delen van deze nuttige tips. Ik heb vaak inspiratieloze momenten, vooral omdat mijn blog zo een aparte niche heeft (treinreizen) en ik dus ook niet zomaar over elk onderwerp kan bloggen. Nooit aangedacht om gewoon andere nuttige dingen te gaan doen in mijn uurtje beeldscherm staren 😉

 2. Wat een fijn artikel, ook ik heb regelmatig last van een inspiratieloze periode.. Automatisch ga ik dan inderdaad bij anderen op de blog kijken en laat ik reacties achter.. Maar nog veelste weinig. Ik zet het als 1 van mijn doelen.. Thanks!

  Liefs Megan.

 3. De laatste tip gebruik ik erg vaak. Op de één of andere manier kan ik mijn gevoel nog steeds beter uiten op papier om daarna mijn verhaaltje gewoon uit te typen in WordPress.

 4. Goede tips!

  Wat bij mij ook goed werkt is zodra je iets tegen komt waarvan je denkt “hey dat is leuk voor de blog” gelijk even opschrijven!
  Dit kan makkelijk in je telefoon of in een notitie boekje.
  Anders word het vergeten en dat is zonde van de inspiratie, vaak merk ik dat ik zo toch de leukste ideeën heb opgedaan.

 5. Dank je voor je tips. Ik gebruik die tijd meestal ook om administratie af te handelen, na te denken over nieuwe blogideeen en inspiratie op te doen. Hoe minder geforceerd ik met mijn eigen blog bezig ben, hoe beter

 6. handig artikel, ik heb ook een boekje waarin ik een aantal titels opschrijf en al snel volgen de artikels. ik probeer zoveel mogelijk te werken.

 7. Als ik geen idee heb waarover te schrijven, ga ik naar pinterest, andere blogs en youtube. Ik laat de gedachte los dat ik iets moet schrijven. Daar word ik kalm van, waardoor de inspiratie sneller weer komt 🙂

 8. Ik heb het vaak andersom, dat ik juist onderwerpen voor blogs laat vallen omdat er zoveel om te bloggen is, alleen de fotografie al, daar kun je elke dag weer nieuw aan toevoegen als je wilt. Bij mij wel, tenzij ik een aantal dagen geen camera gebruik en geloof me, ik heb zelfs nog foto’s staan die eventueel geblogged kunnen worden maar al maanden geleden genomen zijn… tijdloos ook 😉

  het opschrijven hoef ik ook niet echt, heb ik nooit gehoeven, want voor wie om zich heen kijkt en geen niche blog heeft verder, kan elke 30 minuten wel iets nieuws zien en daarover schrijven 😀

  Waar ik wel in geloof is inderdaad het netwerken, je moet wel zelf ook rondgaan om mensen naar je toe te trekken en de tijd leert vanzelf wie er wel en niet bij je past 😀

 9. Dit kan ik goed gebruiken! Vooral als ik andere dingen aan mijn hoofd heb (zoals nu, ik ben nu aan het afstuderen), kan ik nergens inspiratie vinden. Mijn hoofd zit dan ‘te vol’ en de druk om te moeten bloggen wordt alleen maar hoger. Maar door te netwerken en te mindmappen heb ik toch het idee dat ik aan mijn blog heb gewerkt 🙂 Dankjewel!

 10. Goede tips!

  Wat ik zelf ook soms doe is een ouder artikel herschrijven. Toen ik begon schreef ik, vind ik, minder goed dan nu plus ik maakte alle foto’s met mijn mobiele telefoon. Als ik van bijvoorbeeld een DIY het resultaat nog heb maak ik met mijn spiegelreflex nieuwe, mooie foto’s en herschrijf ik delen van de tekst. De nieuwe foto’s kun je delen op Pinterest en het ‘nieuwe’ artikel bijvoorbeeld als ‘throwback thursday’ op je facebookpagina!

 11. Ik kan hier dus serieus een hele middag lekker rondneuzen. Heel inspirerend om al jouw blogtips te lezen en ik krijg meteen weer zin om nieuwe dingen te proberen of dingen aan te passen. Op zo’n dag dat ik niks op papier krijg, duik ik altijd op Pinterest. Ik maak een mooie visual en plaats mijn goede posts op Pinterest. Een paar van die posts worden nog elke dag gerepind, wat natuurlijk onwijs leuk is en voor mij tevens motiverend werkt.

Laat een reactie achter