Days of the Year: een dosis bloginspiratie waar je u tegen zegt

12

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: maak gebruik van actualiteiten. Een handige, of misschien beter gezegd grappig, website die je daar bij kunt gebruiken is Days of the Year.

Wist jij bijvoorbeeld dat het vandaag Duran Duran Appreciation Day is? Leuk als je vroeger fan van hen was. Het is ook Lazy Day. Wat zijn jouw ultieme tips om te luieren? En omdat het ook S’mores Day is, verzamelden we bij Like & Love (it!) vandaag de beste S’mores recepten. Het is trouwens ook World Lion Day, en daarom geeft Diergaarde Blijdorp iedereen met het woord ‘leeuw’ in diens achternaam gratis toegang. Dat even als tp terzijde.

Gebruik actualiteiten als blogspiratie

Ben jij een blogger die meer dan 3x per week blogt, dan heb je vast ook wel eens moeite met het verzinnen van nieuwe onderwerpen. Althans; ik heb dat regelmatig. Met zowel Blogaholic (mocht je nog een onderwerp willen aankaarten, doe het gerust) als Like & Love (it!). Voor deze laatste gebruik ik dan ook regelmatig de jaarkalender uit mijn eigen blogplanner. Maar dat niet alleen: Days of the Year is dus ook populair aan mijn kant.

De Amerikanen zijn erg goed in overal een dag voor verzinnen. Wel eens gehoord van Play in the sand day, Underwear Day en Fresh Breath Day? Ja, die bestaan dus. Niet dat je daar nu enorm veel mee kunt. Hoewel, mamabloggers… Grijp je kans en doe wat met de eerste (morgen is de dag!).

Los van deze gekke dagen zijn er genoeg dagen die wél interessant zijn. Kijk dus 1x per maand even op Days of the Year en check of er iets interessants voor jouw blog tussen zit.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties12 reacties

 1. Moeite met nieuwe blogs verzinnen, uhm… eerder andersom, wat ga ik nu als eerste doen en wat kan ook later, hahahaha de actualiteiten op dit moment in mijn eigen familie alleen al, is genoeg voor heel veel blogs!

  X

 2. Grappig dat ik zie dat het gisteren Book Lovers Day was. Gisteren publiceerde ik toevallig een berichtje over lezen en de bibliotheek zonder te weten van die kalender.
  Maar het is wel een leuke tip! Bedankt voor het delen van deze site 🙂

 3. Toffe tip. Ik probeer soms wat actualiteit te ‘gebruiken’ om er een post mee te beginnen. Deze website ga ik zeker bij mijn te volgen zetten. Bye, bye Karine met k

 4. Dankjewel voor deze fijne tip. En nu maar hopen dat niet té veel van mijn mede-bloggers dit gelezen hebben, zodat ik nog origineel uit de hoek kan komen. 😉

  • Je kunt een bijzondere dag op wel 1.001 manieren invullen. Gewoon zorgen dat je voor een originele insteek gaat 🙂

 5. Wat een ontzettend leuk bericht!
  Ik vroeg me al vaker af hoe mensen op Instagram wisten dat het ‘Nutella-day’ of wat dan ook voor dag was, haha.
  Liefs

Laat een reactie achter