5x de leukste blogs over bloggen #5

5

Een verbouwing thuis, topdrukte op het werk, té mooi weer om achter mijn laptopje te zitten… Niet alleen het bloggen schiet er regelmatig bij in, zeker het lezen van andere blogs lijdt onder de drukte. Gelukkig kwam ik de afgelopen dagen nog wel wat interessante blogs over bloggen (en social media) tegen. Kijk je mee?

  1. Staande, pinbare afbeeldingen verbergen in WordPress – Ik weet dat het belangrijk is om shareable images te gebruiken als je meer verkeer naar Pinterest wilt voor je blog. Maar ik vind het zo druk, rommelig en te Amerikaans. Suzanne Wartenbergh, ook wel bekend als de Pin-dokter, heeft een goede oplossing.
  2. Waarom je in je pyjama de hond uit moet kunnen laten en wat dat met Instagram te maken heeft – Onlangs ging #blogpraat over Pinterest en hoe je dat kunt inzetten voor je blog. Elja schreef daar nog een mooie post over.
  3. Hoe kom je aan goede blog onderwerpen? – Moeite met het verzinnen van nieuwe onderwerpen? Martijn van Blogsma.nl helpt je op weg met zijn gastblog voor Bloggers Network.
  4. Het grote dertigplus bloggers onderzoek 2015 – Net als vorig jaar hield Noraly King ook dit jaar weer een bloggersonderzoek onder 30+’ers. Natuurlijk deed ik mee. De interessante uitkomsten heeft ze nu gedeeld op haar blog.
  5. 12 essentiële elementen om jouw gastblog geplaatst te krijgen – Ook ik verdiep me nog regelmatig in aspecten van het bloggen waar ik minder ervaring mee heb, zoals gastbloggen. Tijdens mijn onderzoek kwam ik dit handige artikel tegen.

Welke blogs over bloggen van je mede-bloggers zijn jou recent bijgebleven?

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties5 reacties

  1. Goede tips, erg interessant om te lezen. Ik moet zeggen dat ik het soms ook lastig vind om met bloggen bezig te gaan wanneer ik het druk heb. Zo in de zomervakantie is dat natuurlijk niet zo probleem, maar als ik vanaf september fulltime stage ga lopen, zal het wel weer een ander verhaal worden. Toch jammer!

Laat een reactie achter