5x de leukste blogs over bloggen #7

3

Ik mag dan wel op vakantie zijn geweest, met dank aan de – soms wat brakke – WiFi kon ik gewoon Bloglovin’, Twitter & Facebook bijhouden op bed, aan het zwembad of in het restaurant. En spotte ik dus weer wat mooie blogs over bloggen voor je.

  1. Nieuwsbrief versus bloggen. Wat moet ik nu? – Ja, Blogaholic heeft een nieuwsbrief en ja, daar zijn ook al best wat mensen op ingeschreven. Ik stuur alleen niet heel veel nieuwsbrieven. Waarom? Omdat ik tegen precies hetzelfde dilemma aanloop als Petra. Interessant artikel voor mij dus, en misschien ook voor jou.
  2. Bloggen op een extern platform: wie is er aansprakelijk? – Wil je meer weten over de juridische kant van bloggen dan zit je bij Charlotte altijd goed. Deze week stuitte ik op een wat ouder artikel van haar, over aansprakelijkheid als je bijv. bij Blogger of WordPress.com blogt. Zeker even lezen!
  3. ‘Fashionbloggers bereiken veel door retehard te werken’ – Start niet vandaag een blog en verwacht morgen 10.000 bezoekers. Wil je groot worden dan zal je retehard moeten werken. Lees dit artikel maar eens.
  4. Simpele manieren om je blog te verbeteren – Hoewel de blog van Femke geen blog-blog is an sich (maar wel een plek met hilarische artikelen en toffe DIY’s!) schrijft ze zo nu en dan wel op een laagdrempelige manier over bloggen. Neem bijvoorbeeld deze post. Nuttig!
  5. Betaalde blogs misleiden consument – Een artikel van Trouw; nog steeds houden veel bloggers zich niet aan de Reclame Code. Veelal omdat adverteerders hier expliciet om vragen (al weten ze dat het niet mag!). Neem deze mee als leerles voor jezelf en wees eerlijk naar je lezer. Ik ben van mening dat ze je dan uiteindelijk serieuzer nemen. Ze hoeven immers niet meer te twijfelen over of iets nu wel redactioneel is of stiekem betaald en dus niet geheel onafhankelijk. En stiekem dan nog een zesde blog deze week; de reactie van Charlotte op het artikel van Trouw. Lees beide artikelen zorgvuldig en pas je eigen strategie m.b.t. sponsoring en advertorials waar nodig aan.

Heb jij de laatste weken nog interessante blogs gelezen over bloggen? Deel ze gerust met me hieronder!

 

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties3 reacties

  1. Dat artikel over de reclame code had ik gelezen en vraag me ook nog steeds af waarom (veel grote bloggers ook) het er niet bij zetten als een blog affiliate links bevat of betaald is. Heel apart!

Laat een reactie achter