5x de leukste blogs over bloggen #2

12

Steeds meer bloggers delen hun ervaringen met bloggen op hun eigen domein. Tijd om weer de vijf leukste blogs over bloggen van de afgelopen weken op een rij te zetten. Lees je mee?

 • Proud to be a blogger – Weer zo’n tof artikel van Leonie. Herken jij je in haar woorden, of denk je heel anders over de blogwereld en het stigma dat hier aan hangt? Mocht je van Leonies schrijfstijl houden: ze gaat binnenkort gastbloggen voor Blogaholic. Hoe leuk is dat?
 • Waarom we reacties nodig hebben op blogs – Reacties op blogs: je krijgt ze niet altijd, maar stiekem heb je ze als blogger echt wel nodig. Waarom? Het antwoord vind je in deze blogpost van Met-K.
 • Let’s talk: cadeaus accepteren & objectiviteit – Karen vraagt zich af of je nog een objectieve review kan schrijven als je een product cadeau krijgt. Want ben je nog wel echt eerlijk als je iets gratis hebt gekregen? Hoe denk jij hierover? Praat mee op haar blog.
 • My 10 golden blog rules – Annemerel stelde 10 blogregels op waar ze zich altijd aan probeert te houden, waaronder ‘Schrijf over dingen die je enthousiast maken’ en ‘Professionaliteit is key’. Misschien werkt het voor jou ook?
 • 36 Outrageous Headlines You Can Not Help but Click – Ik schreef eerder al een uitgebreide blog over pakkende titels. In dit artikel lees je 36 geweldige voorbeelden van titels waar je wel naar toe wilt, of moet, klikken. Leer ervan!

Sharing is caring! Welke blog over bloggen van een andere blogger raad jij aan?

 

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties12 reacties

 1. Hé, sta ik er weer tussen?! Yay, wat leuk! Ik zou gaan gastbloggen, hè… Je bent als eerste aan de beurt zodra de rest van m’n to-do list is afgerond 😉

 2. Naast jou, Blogtrommel? Verder zou ik het niet weten hahaha ik lees niet zoveel bloggers die bloggen over bloggen, wat een zin hey! 😛

 3. Super fijn dat je deze linkjes deelt! Ik ga ze stuk voor stuk bekijken, ik vind het altijd super interessant om de ervaring van andere bloggers te lezen

 4. Dit zijn altijd interessante artikelen. Iedere blogger schrijft vanuit zichzelf en vanuit zijn of haar eigen ervaringen, dat vind ik mooi om te zien! Ik ga even verder klikken. x

 5. De koppen die met een getal beginnen vind ik zo langzamerhand niet meer kunnen (10 manieren om…). Dus die laatste valt echt af, te meer ook omdat in zijn voorbeelden weer allerlei koppen staan die met een getal beginnen. Dat is allemaal zó Amerikaans, zó ‘Buzzfeed’. Het is dermate hysterisch geworden dat ik er juist niet op klik. Het getuigt van armoede.
  Bij de krant is niet voor niets iemand speciaal in dienst om de koppen te verzinnen.
  Een goede kop/titel reflecteert op een pakkende manier de essentie van de inhoud, maakt tegelijk nieuwsgierig naar het artikel. Verleidelijk en toch informatief. Wanneer je geen goede titel voor je blogbericht kunt verzinnen, kijk dan eerst nog eens of het artikel wel interessant genoeg is. Want dat is dan toch veelzeggend.

  • Laura

   En toch blijkt uit onderzoek nog steeds dat ze aanslaan. En ik ervaar dat voor diverse blogs (zowel privé als zakelijk) ook nog steeds. Ik blijf nog even doorgaan met nummertjes 🙂

Laat een reactie achter