Waag jij je ook aan deze blogtag?

11

Tags: ik heb er eigenlijk vrij weinig mee. Maar als je wordt gevraagd door (nu al) één van je meest trouwe fans (dank Leonie!) én de tag gaat over bloggen…. Dan kun je niet weigeren toch?

Eens in de zoveel tijd komt er weer een grote tag-ronde. Een willekeurige blogger begint een tag en half blogland doet er aan mee. Ik sta er een beetje dubbel in. Ik wil graag goede, unieke content leveren. Met een eigen insteek. En hoewel de antwoorden natuurlijk 100% van jezelf zijn, voelt zo’n vooraf bepaald lijstje niet echt origineel. Heel soms maak ik een uitzondering.

Zo was er onlangs een reis-tag. En als reiziger in hart en nieren, zeven jaar gewerkt voor een voormalig online platform, kon ik deze niet weerstaan. Natuurlijk deel ik mijn mooiste herinneringen of grootste reisblunders graag. En ja, ik schep ook graag op over de vele landen waar ik ben geweest. En nu…? Nu gaat er een blogtag rond: de Blogtag Top Drie. Zal ik me er dan maar aan wagen? Alleen al omdat Leonie zo nieuwsgierig was naar mijn persoonlijke visie. Bij deze, Leonie.

Regels van de blogtag

 • Link naar deze blogpost van Sylvia, die de blogtag heeft bedacht
 • Gebruik als illustratie je favoriete plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Met stip op één: tijd! Ik heb teveel ideeën en er zitten maar 24 uren in een dag. Als iemand nog wat te leen heeft? Daarbij mag mijn MacBook Air niet ontbreken en sinds kort is de app Pocket ook onmisbaar voor me.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Herkenbaarheid, een eigen tone of voice. Een gezicht, vergeet niet jouw hoofd in je sidebar én op een Over mij-pagina te plaatsen. De mogelijkheid om door middel van een archief of een zoekfunctie eenvoudig dieper de blog in te duiken.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Ik heb veel passies, meerdere plekken waar ik blog en dit loopt dus enorm uiteen. Maar bloggen staat wel op nummer 1, gevolgd door mijn fotografiepassie. Ook heb ik nog een kleine blog, voornamelijk voor vrienden en familie, waar ik persoonlijke verhalen van mij af schrijf.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Nog maar 11 dagen live, de eerste 1.900 bezoekers ontvangen. Of het dan al een reële top drie is, is de vraag. Maar vooruit…

 1. Hoeveel moet ik vragen voor een gesponsord artikel?
 2. 7 gouden social media tips: hoe krijg je meer volgers?
 3. Blog frequentie: moet je echt elke dag bloggen?

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Laagdrempeligheid. Waarom moeten we bloggen moeilijker maken dan het is? Persoonlijk. Zodat je je ook niet bezwaard voelt om me te mailen met een vraag. Ik besteed met alle liefde ook een blogartikel aan jouw ‘probleem’. Kennis delen. Jou als blogger sterker maken in het vast stellen van je blogdoelen en deze ook bereiken. Zonder dat je alles zelf hoeft uit te zoeken, of je hoofd hoeft te breken over lastige dilemma’s.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Het zijn er meer dan drie, maar de drie belangrijkste dan maar? Facebook, Twitter & Bloglovin’.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Voor mij of voor jou…? Ik deel graag kennis met jullie, zodat jullie er voordeel uithalen. Maar het heeft ook meerwaarde voor mezelf. Ik word ‘gedwongen’ me nog meer te verdiepen in bepaalde onderwerpen, niet alleen maar te doen, maar ook helder uit te leggen. Een geweldig leerproces voor mezelf. En ik vind het ook nog eens een leuk spel (vandaar de foeilelijke afbeelding haha) om te spelen: hoe kan ik dit onder de aandacht brengen van bloggers, hoe kan ik door Google als autoriteit worden gezien op het gebied van bloggen? Daarnaast vind ik het een aanvulling om met gelijkgestemden in contact te komen en over een gezamenlijke passie te kunnen praten. Nadeel? Het kost onwijs veel tijd als het goed wilt doen. Mijn vriend heeft een ware concurrent aan mijn MacBook.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Mag ik deze even overslaan? Met nog geen 40 artikelen live heb ik nog niet echt zicht op mijn trouwe reageerders.

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Schrik niet, maar ik volg maar liefst 1.047 blogs via Bloglovin’. Ja, daar moet in de kerstvakantie de bezem doorheen. Onmogelijk om drie favorieten te noemen: ik kijk met name of een blogartikel aanspreekt, zonder eigenlijk direct naar de afzender te kijken. Als ik er dan toch drie moet noemen dan drie waar jullie als blogger een voorbeeld aan kunnen nemen of inspiratie uit kunnen halen.

 • Whatabouther.nl. Nederlands’ beste persoonlijke reisblog in mijn ogen. Bewonderenswaardig hoe zij op een persoonlijke manier haar ervaringen onder woorden brengt. En dan ook nog met zulk mooi beeld ernaast. Dan wil je toch direct op pad? En als je goed hebt opgelet, zie je dan in deze blog mijn drie favoriete onderwerpen samen komen: bloggen, reizen & fotograferen.
 • Christmaholic.nl. Niet dat ik de allergrootste fan ben van kerst, elk jaar kerstmarkten bezoek of mijn huis voel heb staan met kerst-DIY’s, maar de blog van Saskia de Laat (heb je het interview met haar gelezen?) is voor mij een inspirerend voorbeeld hoe je binnen een niche succesvol kan worden. Deze maand meer dan 250.000 unieke bezoekers, chapeau!
 • Dagdromend.nl. Laura is werkelijk waar een tovenares met woorden. Ik weet niet of ik het zou durven om me online zo bloot te geven als zij doet, maar wat zijn haar blogs bijzonder.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

First of all: stukjes over bloggen & online media. Daarnaast word ik graag geraakt door tekst, dus ik ben fan van persoonlijke blogartikelen. En je maakt me blij met toffe gadgets & producten, dus ook deze blogposts worden veel door mij gelezen (maar geen shoplogs).

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

 1. Maak het bloggen niet moeilijker dan het is. Stel jezelf een realistisch doel voor ogen en houd deze in de gaten. Zodat je niet straks alles wilt doen, tijd tekort komt en helemaal niet aan datgene toekomt wat er voor jou toe deed toen je dat doel vast stelde. Focus je hierbij niet alleen (of teveel!) op de cijfertjes.
 2. Vergeet je kwaliteit niet. Frequent bloggen is belangrijk, jouw doelgroep zal sneller groeien als je dagelijks blogt. Maar dat kan alleen als de kwaliteit van deze blogartikelen ook echt goed is. Gooi geen artikelen live waar je eigenlijk niet tevreden mee bent, puur omdat je jezelf hebt opgelegd dat je dagelijks moet bloggen. Uiteindelijk snijd je jezelf hier op meerdere fronten mee in je vingers.
 3. Heb geduld. De grote bloggers van het moment zijn niet in één jaar geworden. Verwacht niet dat als je vandaag gaat bloggen je binnen no time op 10.000 unieke bezoekers zit, zeker niet als je het naast een fulltime baan doet. Heb geduld & vergeet niet plezier te blijven hebben!

Mijn nominaties

Desiré, Paul, Sharp Ben, Sanne, Irene, Rosa, Noraly, Kirsten, Alexa, Eva, Petra & Willem, doen jullie mee?

Heb ik je niet genomineerd, maar wil je wel graag meedoen? Be my guest! En laat vooral dan even hieronder een linkje achter. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Laura, 30-en-een-beetje. De drijvende kracht achter Blogaholic.nl, meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam in de online media. Dol op schrijven, uit eten gaan, fotograferen en reizen. Stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Reacties

reacties

Reacties11 reacties

 1. Zo leuk om al die ingevulde tags te lezen, ook deze is weer tof ingevuld. Laagdrempeligheid vind ik overigens een hele goeie, zo is iedereen welkom 🙂

 2. Ik ben nooit zo van de tags eigenlijk, maar deze is wel heel leuk, ook om jouw antwoorden te lezen. Dankjewel voor je nominatie ook. Zodra ik weer ga bloggen na mijn vakantie & zwangerschap zal ik hem beantwoorden!

Laat een reactie achter